Görüş Bildir
Haberler
Finansal Okuryazarlık Bilgisine Sahip Olmanın Size Kazandıracağı 10 Katkı

etiket Finansal Okuryazarlık Bilgisine Sahip Olmanın Size Kazandıracağı 10 Katkı

Aslı Sarıtaş
03.11.2022 - 17:13 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 01:19

Finansal okuryazarlık; bütçeleme, tasarruf, borçlanma ve yatırım gibi kavramları öğrenmenizi sağlar. Bu sayede parayı etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. Tüm bunlar finansal istikrarı sağlamak için gereklidir. Biz bu içeriğimizde finansal okuryazarlık bilgisine sahip olmanızın faydalarını sıraladık. İşte, finansal okuryazarlık bilgisine sahip olmanın 10 faydası.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Finansal kararlarda özgüvenli olmanızı sağlar.

www.google.com

Finansal okuryazarlık etrafınızdaki fırsatları değerlendirmenize olanak tanır. Bu sayede finansal seçeneklerin farkında olursunuz. Örneğin, finansal seçeneklerin farkında olmadığınızı varsayalım. Başkalarının dediklerine güvenmek zorunda kalırsınız. Ancak finansal okuryazarlığınız sayesinde özgüveniniz artar. Bununla birlikte büyük finansal kararlar almanız gerektiğinde, korkmanıza gerek kalmaz. Dolayısıyla sizin için doğru olanı kolayca seçebilirsiniz.

2. Hedeflere daha kolay ulaşmanıza yardımcı olur.

2. Hedeflere daha kolay ulaşmanıza yardımcı olur.

Hedeflere ulaşabilmeniz için neye ihtiyacınız olduğunu bilmek bir avantajdır. Böylece hedeflerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirirken akıllıca çözümler bulmuş olursunuz. Mantıklı alınmış kararlar sizi her zaman bir adım ileriye taşır.

3. Stres ve kaygıdan uzak bir yaşam imkânı tanır.

www.google.com

Finansal kararlarınızda donanımlı olduğunuzda, stres ve kaygıdan uzak yaşam imkânı elde edersiniz. Çünkü doğru finansal kararlar, yanlış yapmanıza engel olur. Bununla beraber doğru kararlar her zaman mutluluğun ve refahın kapısını aralar. Yanlış kararlar için kaygılanmanıza ve strese girmenize gerek kalmaz.

4. Dolandırıcılıktan ve kimlik hırsızlıklarından kendinizi korursunuz.

4. Dolandırıcılıktan ve kimlik hırsızlıklarından kendinizi korursunuz.

Biliyorsunuz ki son yıllarda kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık gibi olaylar arttı. Bu tür olaylardan kendinizi korumanızı ve emin adımlarla ilerlemenizi sağlar. Yanlış yönde olmadığınızın bilincinde olmak size iç huzur verir. Birçok mali hırsızlıktan kendinizi koruyabilirsiniz.

5. Kredi kartı kullanırken etik kararlar verebilirsiniz.

Hayat bize birçok masraf sunar. Harcamaların bir kısmını kredi kartı ile ödemek çoğu zaman mantıklıdır. Tabii kredi kartını etik kararlar vererek kullanmanız şartıyla. Finansal okuryazarlığınız varsa kredi kartını akıllıca kullanmanız mümkün. Bu sayede birçok avantajdan yararlanmanız da mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Yaşam kalitenizi arttırarak mutluluk sunar.

6. Yaşam kalitenizi arttırarak mutluluk sunar.

Mali durumunuzu iyi yönettiğinizde, daha fazla başarılı olursunuz. Bir araştırmaya göre, finansal açıdan en bilgili insanlar her zaman daha çok para kazanır. Bu yalnızca yaşam kalitenizi arttırmaz. Aynı zamanda mutluluğunuza da olumlu yönde etki eder.

7. Beklentilerinizi ifade etme yeteneği verir.

www.google.com

Hayattan beklentilerinizi açıkça müzakere etmeye başlarsınız. Ödünç aldığınız paranın faiz oranını düşürme konusunda bilgili olursunuz. Bununla beraber finansal konulardaki beklentilerinizde kimseye ihtiyacınız olmaz. Kendiniz için en doğru kararları verebilecek seviyede olursunuz.

8. Paranın değerini daha iyi anlamış olursunuz.

8. Paranın değerini daha iyi anlamış olursunuz.

Paranın değerini anlamanıza yardımcı olur. Örneğin, yatırım yapacağınızı varsayalım. Hangi bankanın daha avantajlı olduğunu anlamak veya nereye yatırım yapacağınızı seçmek finansal okuryazarlığınızla alakalı bir durumdur. Bu sayede bütçelemenizi iyi yönetmeye başlarsınız.

9. Gücünüz durmadan artmaya devam eder.

www.google.com

Bilgi ve para güç demektir. Finansal okuryazarlık ile para doğru orantılıdır. Dolayısıyla bu ikisi güçlerini birleştirdiğinde daha konforlu hissedersiniz. Paranın nasıl çalıştığı konusunda yetkin bir birey olursunuz. Bu da sizi daima el üstünde tutmaya yeter.

10. Acil durumlara her zaman hazırlıklı olursunuz.

10. Acil durumlara her zaman hazırlıklı olursunuz.

Hayatta bazen risk alarak ilerlemek gerekir. İşte finansal okuryazarlık risklerin karşısında dimdik durmanızı sağlar. Aynı zamanda acil para gerektiren durumları kolayca atlatmanıza yardımcı olur. Böyle durumlarda manevra yapmak daha da kolaylaşır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın