Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Yazar Aydın Engin Yaşamını Yitirdi

Gazeteci Yazar Aydın Engin Yaşamını Yitirdi

Gazeteci ve yazar Aydın Engin, 81 yaşında hayatını kaybetti. Basın camiası sosyal medyadaki paylaşımlarla Engin'e veda ederken Engin'in yıllarca yazdığı Cumhuriyet gazetesinin haberi ise tepkilere neden oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Medyascope.tv'nin aktardığına göre Engin, 8 Mart’ta safra kesesinden geçirdiği bir ameliyatın ardından gelişen komplikasyonlar nedeniyle yoğun bakımda tedaviye alınmıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Aydın Engin'in ölümünün ardından bir mesaj yayınladı:

“Değerli meslektaşımız, usta gazeteci, yazar Aydın Engin'in vefatı dolayısıyla eşi Oya Baydar ve oğlu Ekim Engin'in acılarını yürekten paylaşıyoruz. Ayrıca ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Türkiye Gazeteciler Sendikası ise, “Yarım asrı aşkın meslek yaşamında haberleri, röportajları, yazıları ve kitaplarıyla unutulmaz izler bırakan Aydın Engin'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gazeteci milletinin başı sağ olsun” açıklamasını yaptı.

Sanat ve gazetecilikle örülü bir hayat

Sanat ve gazetecilikle örülü bir hayat

İstanbul Üniversitesi'ndeki hukuk eğitimini tiyatro tutkusu nedeniyle yarıda bırakan Aydın Engin, sanat yaşamında Tuncel Kurtiz, Mustafa Alabora ve Müjdat GezenYılmaz Güney gibi isimlerle birlikte çalıştı. 

Zaman içinde tiyatroyu bırakarak gazeteciliğe yönelen Engin, 12 Mart 1971 Muhtırası döneminde tutuklandı, cezaevinden çıktıktan sonra çeşitli gazetelerde çalışmayı sürdürdü. Bu dönemde evlendiği Oya Baydar’la Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin (TSİP) kurucuları arasında yer aldı. 

1980 darbesinden sonra 12 yıl Almanya'da yaşadı, 1991 yılında ise Türkiye’ye dönüş yaptı.

Mücadele ve hapisle geçen ömrüne sayısız köşe yazısı ve makale sığdıran Engin, 2016 yılında Cumhuriyet'e yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Engin, bir muhabirin, "Niçin gözaltına alındınız?" sorusuna bu yanıtı vermişti. 👇

Burcu Karakaş, Aydın Engin'in mücadeleyle geçen yaşamını böyle anlatmıştı. 👇

Engin'in ölüm haberinin ardından Twitter'da çok sayıda mesaj paylaşıldı. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Engin'in ölüm haberinin, yıllarca emek verdiği Cumhuriyet'te bu şekilde duyurulması da tepki topladı. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın