Geçirdiğimiz Hastalıklar Kokumuzu Değiştirerek Bizi Sivrisineklerin Hedefi Haline Getiriyor Olabilir mi?
Geçirdiğimiz Hastalıklar Kokumuzu Değiştirerek Bizi Sivrisineklerin Hedefi Haline Getiriyor Olabilir mi?
Özellikle yaz aylarında sivrisinek ısırıklarından muzdarip oluyoruz ve kaşıntısı da cabası oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre geçirdiğimiz bazı hastalıklar bizleri sivrisinekler için daha çekici hale getiriyor! Araştırmanın detayları için...👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yılda 1 milyondan fazla ölüm, sıtma, sarı humma, dang humması, Zika ve chikungunya humması dahil olmak üzere sivrisinek kaynaklı hastalıklardan dolayı gerçekleşiyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İmmünologlar ve bulaşıcı hastalık araştırmacıları, bir virüsün beslendiği canlıyla nasıl etkileşime girdiğini daha iyi anlamak, sivrisinek kaynaklı hastalıkları önlemek ve tedavi etmek için yeni yöntemler araştırmaya koyuldular.
Sivrisinekler bizlerden veya hayvanlardan beslenmek için vücut sıcaklığınız ve nefesinizden yayılan karbondioksit gibi farklı duyusal ipuçlarını takip eder.
Dang humması veya Zika virüsü bulaşmış fareleri, enfekte olmamış fareleri ve sivrisinekleri bir cam odanın üç bölmesine ayrı ayrı yerleştirildi.
Daha sonrasında vücut kokularının sivrisinekleri çekmesindeki rolü incelendi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Zika ve dang hummalı farelerden ve sağlıklı farelerden gelen havanın kimyasal analizine göre enfekte fareler kokulu bileşikler yayıyor.
Benzer şekilde, dang humması hastalarının koltuk altlarından toplanan kokuların sağlıklı insanlardan daha fazla asetofenon içerdiği de öğrenildi..
Peki virüsler asetofenon üretimini nasıl artırıyor?
Bu fikri test etmek için, sivrisineklere maruz bırakmadan önce enfekte olmuş farelerden deri veya bağırsak bakterileri alındı.
A vitamini çözüm olabilir!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
A vitamini alan fareler sineklerin ilgisini çekmedi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın