Görüş Bildir
Haberler
Gelidonya Fenerinden Adrasan ve Olimpos’a: Kumluca'da Denize Girilecek En Güzel 10 Halk Plajı

Gelidonya Fenerinden Adrasan ve Olimpos’a: Kumluca'da Denize Girilecek En Güzel 10 Halk Plajı

Yeter Şirin
06.08.2023 - 13:22

Antalya Kumluca antik kentlerin tarihini günümüze kadar yaşatan, denizinin uçsuz bucaksız olduğu bir başka güzel ilçemiz. Bu yazıda Olimpos Antik Kenti, Gelidonya Feneri ve daha birçok güzelliği bünyesinde barındıran Kumluca’nın halk plajlarını sizler için derledim sevgili okur. Tarih ve deniz kokan bu ilçeyi benimle keşfeder misiniz? 🏝️

1. Kumluca Kentpark Halk Plajı

1. Kumluca Kentpark Halk Plajı

Halk Plajında herhangi bir tesis bulunmuyor, bu yüzden hazırlıklı gitmekte fayda var. Deniz suyu berrak değil hatta dönem dönem soğuk bile gelebilir.

Adres: Kum, Kıyı Sk., 07350 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Suyu çok berrak değil ama temiz ve sakin.”

2. Kumluca Obalar Plajı

2. Kumluca Obalar Plajı

Obalar Plajı Kumluca’nın en sakin plajlarından birisi. Deniz hep dalgalı olduğu için su korkusu olanlar iyi olmayabilir. Tesis var ama uzak sayılabilir.

Adres: Kum, 6. Sk., 07350 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Genelde arka tarafta bulunan oba evlerindeki insanların kullandığı sakin ve sessiz bir yer. Kilometrelerce genişlikte ve insan çok az. Denizi devamlı dalgalı. Ağaç kabuğu, çalı gibi doğal çöpler bolca var. Tesislerin arası çok açık, bir kaç kilometre de bir mekan bulabilirsiniz.”

3. Mavikent Plajı

3. Mavikent Plajı

Mavikent Plajına giderken yol bitmeyecek sanmanız çok normal. Uzun ve geniş kumsalı ve muhteşem gün batımı manzarası eklenince plajın tadına doyum olmuyor.

Adres: Mavikent, 07390 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Giderken seraların arasından geçiliyor. sanki hiç ulaşamayacakmış hissine kapıldım.geniş ve uzun bir kumsalı var. kumsalın sonunda karavancılar kamp atmış. güzel olmuş. Olmamasından daha iyİ bir tuvalet ve duşu var. deniz derin ama gün batım fotoğrafları harika. Karavancılara izin verilmediği söylendi ama ben 1 gece konaklama yaptım herhangi bir sorun olmadı.”

4. Kargılı Dere

4. Kargılı Dere

Kargılı Dere denizi güzel ama plajı taşlık bir yer. Sessiz sakin ama hafta sonları arabalardan ve kamp çadırlarından yer bulamayabilirsiniz ve lütfen çöpleri toplayıp Kargılı Dereden ayrılın.

Adres: Mavikent, 07390 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Sessiz, sakin ve berrak denizi var.”

5. Papaz İskelesi

5. Papaz İskelesi

Papaz Koyu olarak da bilinen Papaz iskelesinin suyu oldukça güzel. Yol üstü durup da denize girebilirsiniz ya da sabah erkenden de gelebilirsiniz. Temiz su ve tuvalet bulunmakta.

Adres: Mavikent, 07390 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Papaz koyu ve papaz iskelesi yan yana zaten suya girilebilir çok güzel suyu var hava mis gibi oksijen ben sabah güneşle uyanıp turladım. Karaözde zaten çok yakin mavi kent yolunda kesinlikle gidip görün”

6. Balıkçı Koyu

6. Balıkçı Koyu

Sessizliği ve tenhalığı gözünüzü biraz korkutabilir ama kesinlikle doğa harikası bir yer. Adrasan merkeze oldukça yakın olan bu koya mutlaka gitmelisiniz.

Adres: Adrasan, 07350 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Çok sık gelirim Balıkçı Koyuna kalabalıktan uzak Adrasan plaj denizinden daha temiz ve sadece plaja 15dklık patika bir yol. Tabii gün geçtikçe gelen kişi artması biraz üzsede kalabalıklaşmayla:) çok güzel bir koy burası.”

7. Adrasan Koyu

7. Adrasan Koyu

Ücretli ve ücretsiz halk plajı olarak iki bölümü bulunan Adrasan Koyu denizi ve kumsalıyla oldukça beğeniliyor. Tuvalet ve duş kabinleri temiz.

Adres: Karşıyaka, 50. Yıl Cd No:6, 07350 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Suyu temiz. Kumu güzel. Duş ve soyunma kabini ücretsiz. Otopark belediyenin yerleri 30 TL diğerleri biraz daha pahalı. Halk plajı kısmında kendi şemsiyenizi kurabilirsiniz.”

8. Adrasan Sahil

8. Adrasan Sahil

Şezlonglar ücretli ama kendi havlunuz ya da şezlongunuzla gelebilirsiniz. Kalabalık olduğu için erkenden gelip yer bulmanız gerekebilir.

Adres: Adrasan, 07350 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Son 5 yıldır burada denize giriyorum. Plajı kum (Adrasan sağ taraf). Çakıl kısmında (Adrasan sol tarafta) dere denize açılıyor. Temiz bir sahil.”

9. Mavi Plaj

9. Mavi Plaj

Belediyenin işlettiği Mavi Plaj konum, denizin berrak olduğu taşlık kısım ve manzarasıyla oldukça güzel bir plaj. Sadece otopark sıkıntısı çekebilirsiniz.

Adres: Adrasan, 07370 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Güzel bir manzaraya sahip, temiz ve oldukça geniş bir plaj. Plajın bir kısmı taşlık bir kısmı kumluk ben daha berrak olduğu için taşlık kısmı daha çok sevdim.Suyu ılık ancak çabuk derinleşiyor. Sık aralıklarla duşlar var. Şezlongların çoğunluğu belediyeye ait, şemsiye ücretsiz, bir şezlong 30 TL.”

10. Olimpos Plajı

10. Olimpos Plajı

Tarihi Olipos’un yanında bulunan plaj maalesef kendi ellerimizle mahvettiğimiz başka bir doğa harikası. Güzelim plaj umarım hak ettiği değeri en kısa sürede bulur.

Adres: Yazır, 07350 Kumluca/Antalya

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Güzel, temiz plaj. Burada birkaç dağ kaynağı ve bir dağ nehri denize akar ve bu nedenle deniz suyu sıcak bir Temmuz gününde bile hoş bir serinlik verir. Şeffaf deniz ve büyük çakıl taşları. Sahilin gerçek bir incisi. Bu güzelliğe iyi bakın ve çöpü yanınıza alın !!!”

Kumluca ile ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Güzelim Adrasan sahili şimdi teknelerle dolu, denize girilecek yer kalmadı gibi bir şey , birde teknelerin atıkları için yapılan kanalizasyon kokusu var, ahh... Devamını Gör