Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Geri Dönüşümün Hem Ekonomiye Hem de Çevreye Olan Sayısız Katkısından Sadece 13 Tanesi!
Geri dönüşümün ekonomiye ve çevremize olan katkılarından 13 tanesini sizin için derledik. İyi okumalar!
1. Geri dönüşüm, doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur!
2. Geri dönüşüm, enerjiden tasarruf sağlar.
Üretim sürecinde geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılması, enerjiden epey tasarruf edilmesini sağlıyor. Geri dönüştürülmüş malzemeler, işlenmemiş olanlara göre çok daha hızlı, maliyetsiz ve tasarruflu.
3. Geri dönüşüm, su ve hava kirliliğinin azalmasını sağlar!
Geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılması, üretim sürecinde açığa çıkan zararlı gazları azaltıyor. Enerji tasarrufuna katkı sağlamasının yanında, sera gazı emisyonuna da engel oluyor.
4. Geri dönüşüm, atık üretimini azaltır!
Kullanılmış malzemelerin geri dönüştürülmesi, kullanım süreci sona ermiş olan ürünlerin çöp haline gelmesini engelliyor. Çöp üretimi azaldığı zaman, atmosfere zarar veren metan üretimi de azaltılmış oluyor.
5. Geri dönüşüm, diğer atık yönetim şekillerine göre oldukça ucuzdur!
Geri dönüşüm, atıkların biriktirildikten sonra ortadan kaldırıldığı sisteme kıyasla 6 kat daha ucuz. Üstelik kaynakların etkili kullanılması ve üretim maliyetlerinin azaltılmasında da etkili oluyor.
6. Geri dönüşüm, istihdamı artırır!
Geri dönüşüm atıklarının toplanması, yeni iş kollarının ortaya çıkmasına sebep olarak istihdamı artırıyor. Geri dönüşüm arttıkça gelir de artıyor, işsizlik azalıyor.
7. Geri dönüşüm, karbon emisyonunu azaltır!
Geri dönüşüm, kaynakların bulunması ve işlenmesi sürecine gerek bırakmadığı için daha az enerji kullanılmasını, dolayısıyla küresel ısınmanın nedenleri arasında bulunan karbon emisyonunun azalmasını sağlıyor.
8. Geri dönüşüm, ekosistemi korur!
Kullanılmış olan malzemeler geri dönüştürüldüğünde, doğal kaynakların bulunmasına ve işlenmesine gerek kalmıyor. Bu sayede daha az ağaç kesiliyor, doğa daha az kirleniyor, canlılar yerlerinden olmuyor, ekosistem korunuyor.
9. Geri dönüşüm, gübre oluşumuna katkıda bulunur!
Evsel atıklardan ortaya çıkan gübreler ve diğer kompost maddeler, toprağın verimini artırır. Böylece besin değeri yüksek, organik ürünler ortaya çıkar.
10. Geri dönüşüm, ithalat masraflarını azaltır!
Atık maddelerin ham maddeye dönüştürülüp yeniden üretilmesi, başka maddelerden ithal edilecek olan ham madde miktarının azalmasını sağlar. Bu da ithalat için yapılacak masrafları büyük ölçüde azaltır.
11. Geri dönüşüm, su tasarrufuna katkıda bulunur.
Özellikle su ve metallerin geri dönüştürülmesi, açığa çıkan enerjiyi ve zararlı gazları engellemesinin yanında su tasarrufuna da büyük katkıda bulunur. Araştırmalar, geri dönüşüm sayesinde sudan %45 oranında tasarruf edildiğini söylüyor.
12. Geri dönüşüm, insan sağlığı için faydalıdır!
Evsel atıkların biriktirilmesinin insan sağlığına zararlı gazları ortaya çıkardığı biliniyor. Atmosfere yayılan bu gazlar çevreyi kirleterek insan sağlığını direkt olarak tehdit ediyor. Bunun yanında, atık yağların balıklar vasıtasıyla insanlar tarafından yeniden tüketilmesi kanserojen olabiliyor. Geri dönüşüm, evsel atıkları azaltarak insan sağlığına da katkıda bulunmuş oluyor.
13. Geri dönüşüm, gelecek kuşaklar için önemli bir yatırımdır.
Dünyamızın doğal kaynaklarını ne kadar tasarruflu kullanırsak, gelecek kuşaklar o kadar az sıkıntı yaşayacak. Dünyanın bize emanet olduğunu, doğal kaynakların gelecek nesiller için de bir gereklilik olduğunu unutmayalım!
Yorum Yazın