Gizemli Bir Şekilde Ortadan Kaybolarak Tarih Sayfalarından Silinen Tarihi Eserler
Gizemli Bir Şekilde Ortadan Kaybolarak Tarih Sayfalarından Silinen Tarihi Eserler
Tarihi eserlerin birçoğu arkeolojik çalışmalarla ortaya çıkarılmaya çalışıyor. Ancak bazıları gün yüzüne çıksa ve gerektiği gibi korunsa da çeşitli nedenlerle ortadan kayboluyor. Bu kaybolan paha biçilemez tarihi eserlere birlikte bakalım. Buyurun...👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. 1900'lerin başında Çin'de keşfedilen 'Pekin Adamı' fosillerinin şimdiye kadar keşfedilen en büyük 'homo erectus' koleksiyonlarından biri olduğu biliniyordu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak Pekin Adamı limana ulaşamadı ve ilk evinden ayrıldıktan hemen sonra kayboldu. Bir daha asla bulunamadı.
2. Jules Rimet Kupası, dört yılda bir düzenlenen Futbol Dünya Kupası'nın kazananlarına verildi. Kupa ilk kez 1966'da İngiltere'de çalındı, ancak kısa süre sonra bir köpeğin yardımıyla bulundu ve hızla yetkililere iade edildi.
3. 6 Temmuz 1907 sabahı, Dublin Kalesi'ndeki Royal Safe kapısı kilitte asılı anahtarlarla açıldı. İrlanda Kraliyet Mücevherlerinin bulunması gereken kasanın içi boştu.
4. Floransa Elması ilk kez Hindistan'da görüldü. İlk nasıl keşfedildiğine dair birçok teori var. Keşfedilmesinden kısa bir süre sonra, 137 karatlık ışıltılı sarı elmas dünya çapında en çok istenen kristallerden biri haline geldi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Elmas, Hofburg Sarayı'nda sergilendiği Viyana'ya transfer edilene kadar Medici ailesi içinde uzun süre kaldı. Birinci Dünya Savaşı'na kadar Hofburg Sarayı'ndaydı.
5. 18. yüzyılda Alman heykeltıraş Andreas Schlüter ve Danimarkalı kehribar sanatçısı Gottfried Wolfram tarafından tasarlanan ve 1716'da Rusya'ya hediye edilen Catherine Sarayı'nın Amber Odası, Saint Petersburg bölgesinin gururuydu.
6. Efsanevi Fabergé Evi, bir zamanlar Rusya'nın en büyük kuyumcusuydu ve şömine raflarından sigara kutularına kadar her şeyi ayrıntılı sanat eserlerine dönüştürmek için 500 tasarımcı ve zanaatkar ile çalışıyordu.
7. Eski kaynaklar, Yunan şair Sappho'nun dokuz cilt yazı kaleme aldığını gösteriyor. Ancak sadece bir iki tane tam şiiri ortaya çıktı.
8. 18 Mart 1990'da Boston'daki Isabella Stewart Gardner Müzesi'ne polis memuru olduğunu iddia eden iki adam geldi. İçeri girdiklerinde güvenlik görevlilerini kelepçelediler dünyanın en büyük çözülmemiş sanat hırsızlığını gerçekleştirdiler.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
9. İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda, Japonya'daki vatandaşların tarihi parçalar da dahil, silahlarını teslim etmeleri gerekiyordu.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Bizim ülkede tesadüf işte her yıl bir sürü eser kayboluyor hemde bizzat yetkililerin eliyle Allah’ın işi işte