Gökbilimciler Evrenin Yaşını 'Bebeklik Fotoğraflarını' Oluşturarak Hesapladı
Uluslararası bir araştırma ekibi bebek evrenin en iyi görüntüsünü elde etmek için evrenin yaydığı en eski ışığı ölçtü. Ekibin bulguları evrenin 13,8 milyar yıl öncesine dayandığını doğruluyor. Araştırmacılar bulgularını evrenin oluşumuna dair ileri çalışmalarda kullanmayı planlıyor.
Milyarlarca yıl önce varlığımız, hidrojen atomlarını oluşturmak için bir araya gelen muazzam düzeyde sıcak ve yoğun nötron ve elektron denizi tarafından belirlendi. Bu hidrojenle, yıldızlar ve galaksiler meydana gelmeye başladı.
Astronomlar yüzyıllardır evrenin nasıl doğduğu üzerine düşünüyor ve çalışmalar yürütüyor. Ancak başlangıçta var olan bu parçacık karışımının tam olarak ne zaman ortaya çıktığını belirlemek hayli meşakkatli.
Independent Türkçe'nin Inverse'den aktardığına göre uluslararası bir araştırma ekibi artık evrenin yaşının doğru bir ölçümünü yapabildiğini düşünüyor. Araştırmacılar ölçümü gerçekleştirebilmek için evrenin “bebeklik fotoğraflarını” yeniden inceledi.
Yedi farklı ülkedeki 41 kurumdan araştırmacılar Şili’deki Atacama Kozmoloji Teleskopu’nun (ATC) yaptığı gözlemleri kullandı.
"Evrenin nasıl oluştuğunu daha iyi anlayabiliriz"
ACT tarafından çekilen evrendeki en eski ışığın yeni bir resminin bir kısmı 👇
ESA’nın Planck Teleskopu 2013’te evrenin 13,82 milyar yıl öncesine dayandığını tahmin etmişti.
"Planck ve ACT’nin uzlaştığı noktaya vardık"
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
kaç milyar yıllık dünyada sizi gibi amcıklarla türkiyede dogmusum, şansımı sikeyim
Ne bos isler ya , geldigimiz gibi gidicez iste ,ahireti dusunmeliyiz
Aga orayı düşününce devamlı erekte kalıyoruz gece boyu. He bide o huriler yokmu ah uleyn ahh be.