onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Google Drive Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Google Drive Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Dilan Aydemir
10.01.2020 - 17:45

Dünya'da çok yaygın bir şekilde kullanılan, ülkemizde de pek çok kişinin tercih ettiği, İnternet aracılığıyla dosya, tablo, belge oluşturulması ve depolanması isteği ve gerekliliği Google Drive nedir sorularını da beraberinde getirdi.

İhtiyacınız olan tüm dosya, tablo, resim ve daha fazlasını oluşturup depolamanız mümkün kılan Google Drive sistemi, kullanıcıların ihtiyaçlarına kolaylıkla cevap verebildiği için çokça tercih edilir oldu. Peki Google Drive nedir ve işleyişi nasıldır?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Google Drive Nedir?

Google Drive Nedir?

Google Drive Google'ın oluşturduğu dosya depolamaya ve düzenlemeye imkan sağlayan bir hizmettir. Dosya ve belgelerinizi İnternet'te depolayabilir paylaşabilirsiniz. Sahip olduğunuz belge ve dosyaları dilerseniz herkese açık dilerseniz de Drive'ın oluşturduğu bağlantı linkine sahip kişilerle kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

Yapmış olduğunuz paylaşım yalnızca görüntüleme, yorum yapma veya düzenleme yetkisine sahip bile olabilir. Bu düzenleme işlemi ise Google Documents ile gerçekleşir,Google Drive ve Documents senkronize çalışabilen programlardır. Dosya ve belgelerinizi saklamanıza olanak sağlayan Google Drive, 15 GB kapasiteye kadar ücretsizdir. Dilerseniz Google Drive'ı ücretli olarak da 30 TB kapasiteye kadar arttırabilirsiniz.

Google Drive Nasıl Kullanılır?

Google Drive Nasıl Kullanılır?

Google Drive'ı kullanabilmeniz için Gmail hesabına sahip olmalısınız. Gmail hesabınıza giriş yaptıktan sonra Google Drive’a tıklayarak giriş yapmanız mümkündür.

Google Drive’ın kullanımı oldukça kolaydır. Basit bir menüsü ve ana ekranı bulunmaktadır. Ana ekranında daha önceden oluşturduğunuz ve en son düzenleme yaptığınız dosyaları görebilirsiniz. Sol tarafta yer alan menüde ise bilgisayarınızla senkronize olmuş bilgisayarlar, paylaştığınız ya da sizinle paylaşılan dosyalar, son düzenleme yaptığınız dosyalar, sabitlediğiniz ve çöpe attığınız dosyalar kategorileri yer almaktadır. Sol alt tarafta depolama alanınızın boyutunu ve ne kadar kullandığınızı görebilirsiniz. Sol üst tarafta yer alan artı işaretiyle belirtilen Yeni sekmesi ise yeni belge, tablo, slayt, form, çizim ve daha birçok içerik oluşturabilmenizi sağlar.

Sol üst tarafta yer almakta olan artı işareti ile bilgisayarınızda bulunan dosya ve klasörleri Google Drive’ınıza yüklemeniz mümkündür. Böylelikle istediğiniz yerden dosyalarınıza ulaşmanız kolayca hallolur. Google Drive’a ulaşmanız için yanınızda bilgisayarınız bulunması da gerekli değil, dilerseniz Google Drive mobil uygulaması ile telefonunuzdan da kolayca giriş yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mobil Google Drive Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Mobil Google Drive Uygulaması Nasıl Kullanılır?

 iOS veya Android işletim sistemine sahip olan tüm cihazlarda Google Drive uygulaması rahatlıkla kullanılabilir. Mobil uygulama başlangıçta kota aşımı durumu yaşanmaması için wi-fi istiyor ama yeterli mobil veri imkanınız varsa ve wi-fi bulunmuyorsa mobil veriyi de tercih edebilmeniz mümkün.

Cihazınızdan uygulamaya giriş yaptığınızda alt tarafta bulunan yükle kısmından dilediğiniz veriyi, müziği veya fotoğrafınızlarınızı Google Drive'a yükleyebilirsiniz. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde dosyalarınıza kolayca ulaşabilir ve Google Documents de cihazınızda bulunuyorsa düzenleme yapabilirsiniz. Mobil uygulamada da bilgisayarınızda Google Drive üzerinden yaptığınız işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Google Drive uygulaması dosyalarınızı güvenli bir şekilde depolamanızı sağlarken aynı zamanda istediğiniz dosyayı tarayarak PDF haline getirebilmenize de olanak sağlar.

Google Drive’dan Paylaşabileceğiniz Ya da Sizinle Paylaşılabilecek Dosya Türleri Hangileridir?

Google Drive'nızdan kolaylıkla paylaşabileceğiniz ya da sizinle paylaşılabilecek dosya türleri şunlardır;

  • Kendi içerikleri (E-Tablolar, Slaytlar, Formlar vb.)

  • Microsoft Word, Excel, Power Point

  • Görüntü, metin, video ve ses dosyaları

  • Adobe Portable Document Format, Illustrator, Photoshop

  • Sıkıştırılmış dosya türleri ( ZIP, RAR vb.)

  • Scalable Vector Graphics (.SVG)

  • PostScript (.EPS, PS)

  • Fonts (TTF)

  • XML Paper Specification (.XPS)

  • MTS dosyaları

Google Drive İçeriklerinin Bir Sınırı Var mı?

Google Drive dosya ve belgelerimizi kolaylıkla paylaşabildiğimiz sınırsız bir alan gibi görünse de aslında bazı sınırlamalara sahip. Tüm drive’ın sınırı ücretsiz olarak 15 GB, ücretli olarak ise 30 TB. 

  • Belgeler için sınır: 1.024.000 karakter ve 50 MB

  • E-Tablolar için sınır: 400.000 hücre, 256 sütun ve 20 MB

  • Sunumlar için sınır: 400 slayt ve 50 MB

Toplam olarak yükleyebileceğiniz belge, e-tablo ve sunum en fazla 5 TB boyutunda olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
6
3
2
2
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın