Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Google'ın I/O 2016'da Açıkladığı Yeni Ürünleri
Google'ın geliştiriciler için düzenlediği konferansı I/O 2016'da anlık mesajlaşmadan sanal gerçekliğe kadar birçok yazılım ve donanımını tanıttı.
Facebook, Micosoft, Apple ve Google gibi büyük teknoloji geliştiriciler yılın birkaç gününü kendilerine ayırıp yarım yıl veya yıl boyunca ortaya çıkardıkları gelişmeleri paylaşıyor.
Google'ın geliştiriciler konferansı I/O 2016 da 18 - 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.
Google'ın CEO'su Sundar Pichai ile başlayan açılış konuşmasında sanal gerçeklik, makine öğrenme, anlık mesajlaşma, mobil işletim sistemleri ve nesnelerin interneti gibi konular üzerinde yoğunlaşan ürünler tanıtıldı.
Google I/O 2016'nın dikkat çeken duyurularını Bigumigu'dan Mert Serim derledi...
Daydream
Google'ın sanal gerçeklik alanındaki hareket alanını geliştiren Daydream, Android tabanlı geliştirilen üst sınıf bir sanal gerçeklik teknolojisi.
Düşük maliyetli gözlüğü Cardboard ve son dönemde Spotlight Stories ile ürettiği 360 derece hikayelere ek olarak Daydream, ergonomik gözlük ve kumanda ile sanal gerçeklik deneyiminde ciddi bir aktör olmaya hazırlanıyor.
HTC Vive ve Oculus Rift'i kendine rakip olarak seçen Daydream'in en önemli avantajı bilgisayar değil Android tabanlı çalışması.
Assistant
Google'ın OK Google ismiyle lanse ettiği ve Android içinde çalışan yapay zekası, I/O 2016 ile birlikte bir isme ve karaktere büründü.
Assistant, Google'ın sesi komut alanındaki çalışmalarının yetkili ismi haline geldi. Bu sayede mobil, ev, otomobil, giyilebilir ve masaüstünde kontrol edilerek hemen her çeşit işlemi yapmanızı sağlayacak.
Home
Google'ın sesli komut mekanizması Assistant'ı kullanan ev ürünü Home, dialog çözümleyebilme, müzik ve eğlence gibi öğeleri sesle yönetebilme ve gündelik görevleri yönetme gibi fonksiyonlara sahip.
Google'ın Amazon Echo'ya rakip olarak geliştirdiği bu ürün sonucunda Echo'nun da Home'un da ciddi geliştirmeler yapacağı öngörülüyor.
Android N
Android'in müstakbel sürümü olan N performans, güvenlik ve üretkenlik alanında yenilikler sunacak.
Hızlandırılmış grafik işlemciler, dosya tabanlı şifreleme ve geliştirilmiş güncelleme altyapısı dikkat çekiyor. Aynı zamanda açık uygulamaları tek tuşla kapatmak, bildirim ekranında gelen mesajları yanıtlamak gibi detaylar da yer alıyor.
Ve bir de Android'in N ile başlayan yeni sürümüne isim seçmek için bir kamu oylaması bulunuyor.
Allo ve Duo
Google'ın Hangout, Gtalk ve nicelerinden sonra yeni geliştirdiği mesajlaşma uygulaması Allo, makine öğrenmeyi kullanarak gelen mesajlara vereceğiniz olası yanıtları öğreniyor.
Görsellere karşı verilebilecek yanıt taslakları yaratıyor. Böylece Google'ın sahip olduğu yapay zeka teknolojisinin ne formlarda kullanılabileceğini görüyoruz.
Duo ise Allo'nun görüntülü konuşma hizmeti sunan kardeş uygulaması. Düşük bağlantı hızında yüksek performans sunan ve arama ekranında dahi kamerayı kullanan Duo, FaceTime rakibi olarak kurgulanıyor.
Android Wear 2.0
Android tabanlı akıllı saatlerin kullandığı işletim sistemi, Android Wear 2.0 güncellemesiyle birlikte platformu bir adım daha ileriye taşıyarak tek başına çalışabilen uygulamaları hizmete sundu.
Böylece artık bu işletim sistemi üzerindeki uygulamalar harici bir sunucuya veya aracıya ihtiyaç duymadan bağımsız olarak çalışacak.
Android Instant Apps
Google Play üzerindeki birçok uygulamanın kurulum gerektirmeden tıklandığı anda çalışmasını sağlayan Android Instant Apps projesi, hem uygulama geliştiriciler hem de kullanıcılar için yeni bir deneyim sunuyor.
Böylece kullanıcılar nadiren kullandığı uygulamaları, sonsuza kadar telefonlarında saklamak zorunda kalmayacak.
Yorum Yazın
bayılıyorum teknolojik gelişmelere böyle haberlerle gelin :D