Görüş Bildir
Haberler
Google Loon Projesi Nedir?

Google Loon Projesi Nedir?

Kralizasyon.net
07.08.2014 - 10:18 Son Güncelleme: 08.08.2014 - 15:19

Google Loon Projesi Nedir?

Birçok kişi memleketine ya da köyüne gittiğinde internetin çekmediği durumlarla karşılaşmıştır. Özellikle dağlık, engebeli arazilerde ve karadan uzak adalarda internet bağlantısı gerek ülkemizde gerekse de yeryüzünün birçok yerinde sorunludur. Son yıllarda yeni projeleriyle dikkat çeken Google, bu kez internet kullanımını dünya genelinde %90’ların üzerine çıkarmayı hedefleyen “Google Loon Projesiyle” internette çığır açmayı hedefliyor. Dünya’da şuan internet kullanmayanların sayısının 4,8 milyar olduğu tahmin edilmektedir. Türkiye’de ise 77 milyonun yalnızca 35 milyonunu internet kullanmaktadır. Google, bu projeyle bu rakamları artırmayı hedeflerken, aynı zamanda başka amaçlarının olduğunu da ifade etmektedir. Peki, tam olarak Google Loon Projesi nedir? Proje nasıl çalışmaktadır?

Google Loon Projesi Nedir?

Google Loon Projesi özel olarak hazırlanmış, içinde internet erişimi yayan cihazların bulunduğu balonların, atmosferin bir katmanı olan stratosferde dünya etrafını sürekli gezerek internet yaymalarıdır. Balonlar, içlerindeki radyo anteni, güneş panelleri, teknik cihazlar, yükseklik kontrol sistemi ve çeşitli bilgisayarlar ile dünyanın internet erişimi olmayan dağlık ve engebeli bölgelerine internet götürecektir.

Google Loon Projesi Nasıl Çalışmaktadır?

Yeryüzünün iklimsel olayları ve uçak trafiği yerden maksimum 10 km yükseklik içinde yaşanır. Yerden 10-20 km yükseklik arasında ise stratosfer bulunur. Stratosferde sürekli olarak ters yönde esen rüzgârlar sayesinde balonların yönü yerden, yer kontrol sistemleri ile belirlenecektir.

Detayları incelemek için tıklayınız..

Kaynak: http://kralizasyon.net/2014/08/google...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın