Görüş Bildir
Haberler
Görünüşleriyle Tıpatıp Yılana Benzeseler de Ender Görülen Bu Tırtıllar Karşısında Ağzınız Açık Kalacak

Görünüşleriyle Tıpatıp Yılana Benzeseler de Ender Görülen Bu Tırtıllar Karşısında Ağzınız Açık Kalacak

Gülbeyaz
30.07.2023 - 09:38

Hayvanlar alemindeki yeni keşifler her geçen gün bilim insanlarını ve bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Kelebeğe dönüştükleri büyülü süreçte ilerlerken tırtıllar birçok fotoğrafçının da radarında oluyor. Fakat fotoğrafçılar zaman içerisinde bu tırtılların bazılarının gereğinden fazla yılana benzediğini fark etmiş. Araştırıldıklarında yılanlar ile bir akrabalıkları olmadığı bulunsa da gördüğünüz anda sizin de onları yılan zannedeceğinize eminiz. Detaylar haberimizde...

Kaynak: https://www.treehugger.com/spectacula...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yeni hayvan türleri gün geçtikçe keşfedilmeye devam ediyor.

Yeni hayvan türleri gün geçtikçe keşfedilmeye devam ediyor.

Hayvanların zaman içinde uyum sağladıkları doğada hayatta kalmak için taklit yeteneklerini geliştirmesi ve kalıtsal olarak da çevreyle birleşmesi sıklıkla görülen bir durum. Bu tırtıllar da tıpkı birer yılana benziyorlar. Hatta sıklıkla insanlar tarafından yılan sanılarak zararsız olmalarına rağmen koruya sebep oluyorlarmış. Gelin onlara bir bakalım. 👇

1. Helen kırlangıç tırtılı:

1. Helen kırlangıç tırtılı:

Hindistan ve güneydoğu Asya ormanlarında, larva halinde bulunan kırmızı Helen kırlangıç tırtılı adeta yeşil bir yılana benziyor. Vahşi doğada yırtıcılardan korunmak için iki uçlu boynuz benzeri savunma organı üretebiliyorlar. Güzel kuyruğu ise zamanla kelebeğe dönüşüyor.

2. Spicebush kırlangıç tırtılı:

2. Spicebush kırlangıç tırtılı:

Spicebush kırlangıç tırtılı, kelebek olma yolunda birkaç aşamadan geçer ve renk değiştirir. Yılana benzediği aşama ise, tırtılın göğüs kafesinde iri gözler göründüğünde ortaya çıkar. Benekli kuyruğu, yavrulamadan hemen önce turuncuya veya sarıya döner. Çoğunlukla ABD'nin doğu yarısında bulunurlar.

3. Sahte yılan:

3. Sahte yılan:

Sahte yılan gözlerinin yanı sıra, yılanları taklit eden bir tırtıl türü. Büyük turuncu uçlu tırtıl, saldırmayı planlayan nadir bir tırtıl. Fakat korkmanıza gerek yok, harekete geçse de zararsızdır.

4. Sphingidae tırtılı:

4. Sphingidae tırtılı:

Sphingidae alt ailesinin bu Sri Lanka, Hindistan, Nepal, Myanmar, güney Çin, Tayvan, Tayland, Malezya ve Endonezya'da bulunur. Anlayacağınız üzere, en yaygın görülen 'yılanımsı' tırtıl türü kendisi.

Larva aşamasındayken, bu korkunç — belki de korkutucudan ziyade sevimli — tırtıl, her iki tarafında küçük sarı noktalar ve kırmızımsı bir bant bulunan derisi ile oldukça tatlı duruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Fil tırtılı (Şahin güvesi):

5. Fil tırtılı (Şahin güvesi):

Fil tırtılı ya da bilinen adı ile şahin güvesi larvaları fil gövdelerine benzediğinden bu ismi almışlar. Ancak güve değil, birer tırtıllar. Bu tırtıllar tipik olarak kocaman gözleri ve kahverengi derileri ile dikkat çeker. Yetişkinlikte, fil şahin güvesi altın ve pembe tonlarına dönüşürler.

6. Doğu kaplanı tırtılı:

6. Doğu kaplanı tırtılı:

Doğu kaplanı tırtılı, doğu Kuzey Amerika'da bulunur. Tırtıl aşamasında iken huş ağacı, yabani kiraz, tatlı defne ve manolya ağaçlarının yaprakları ile beslenirler. Yetişkin bir kelebek olarak ise doğu kaplanı kırlangıç kuyruğu, süt otu ve leylaklardan elde edilen çiçek nektarından hoşlanırlar.

7. Gümüş benekli tırtıl:

7. Gümüş benekli tırtıl:

Ona adeta bir yılanın bakışlarını veren bu büyük turuncu gözleri ile ünlenen bu tırtıl ABD ve güney Kanada'da yaşıyor. Larva iken sarı renkteler ancak kelebek iken gümüş beneklere sahip mükemmel kanatları oluyor.

8. Puyo tırtılı:

8. Puyo tırtılı:

Puyo yakınlarındaki Amazon yağmur ormanlarından gelen Hemeroplanes triptolemus, Sphingidae, ya da kısa adı ile Puyo tırtılı yılana olan aşırı benzerliği ile fotoğrafçıların gözdesi. 

Fotoğrafçı Andreas Kay, 'Rahatsız edildiğinde, sfenks güvesinin bu larvası, siyah gözlü ve hatta ışık yansımalı bir yılan gibi vücut bölümlerinin alt tarafını genişletir. Kuşları bu şekilde korkutuyor ve yenmekten kurtuluyor.' diye açıklamıştı.

9. Zeytin tırtılı:

9. Zeytin tırtılı:

Olgun güve halinde iken kahverengi veya zeytin yeşili desenlere sahip olan bu tırtıl zeytin yapraklarını oldukça seviyor. Yeşim şahin güvesinin başka bir türü olduğu biliniyor ve kelebek olduğunda özellikle parlak ışığa ve tatlı kokulu çiçeklere geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Gece tırtılı:

10. Gece tırtılı:

Bu tırtıl türü gececi olmaları ile biliniyor. Gündüzleri çok nadiren ortaya çıkıyorlar. Güveler çoğunlukla hanımeli ile besleniyor ve İngiltere, Galler ve İrlanda'nın yanı sıra ABD'nin Kuzeybatı Pasifik'inde bulunuyorlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Eski sevgilimide paylaşın görünüşüyle tıpatıp insana benzeyen bi yılandı ağızları açık bırakabilir 😌