onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Gül'den Erdoğan'a Twitter ve 1915 Desteği

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Gül'den Erdoğan'a Twitter ve 1915 Desteği

adem kara
28.04.2014 - 14:44

Cumhurbaşkanı Gül ile Gauck ortak basın toplantısı düzenledi

Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Cumhurbaşkanı Gül'le düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile ortak basın toplantısı düzenledi.. Alman Cumhurbaşkanı Gauck yaptığı açıklamada Twitter yasağından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

'BU SORULARI BİRBİRİMİZE SORUYORUZ'

Açıklamasında 'Hükümetin önemli bir seçim zaferiyle bu kadar büyük bir güce sahipken neden yargıya müdahale etmeli' diyen Gauck 'Örneğin Twitter ve YouTube yasaklanmak zorunda mı? Anayasa Mahkemesi başkanı neden bu kadar eleştirel konuştu? Bu gerçekten demokrasiyi güçlendirecek mi? Bu soruları birbirimize soruyoruz' şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL: BENCE YANLIŞ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Twitter yasağı konusunda 'Sayın Başbakanla ilgili, sözkonusu şirketin Türkiye'de ofis açması ve Türkiye'de en çok kullanılan sosyal platformlarından biri olduğu için istenmesidir. Muhatap olarak vergi ödemesini söylüyor sayın Başbakan. Böyle bir beklenti böyle bir arzu da yanlış değil bence' dedi.

Abdullah Gül'ün açıklamalarından satırbaşları;

Türkiye'deki reformlar sayesinde Türkiye çok değişti ve tabular yıkıldı derken yeter ki fikirlerin arkasında şiddet olmasın. Herkes istediğini rahatça söyleyebilir. Beni de hükümeti de tenkit edebilir. Çeşitli stk'ların farklı görüşlerini toplu olarak ortaya koyma hakkı olduğunu söyledik. Sayın Başbakanla ilgili, sözkonusu şirketin Türkiye'de ofis açması ve Türkiye'de en çok kullanılan sosyal platformlarından biri olduğu için istenmesidir. Muhatap olarak vergi ödemesini söylüyor sayın Başbakan. Böyle bir beklenti böyle bir arzu da yanlış değil bence.

TÜRKİYE'DE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ

Türkiye son 10 yıl içinde olağansütü reformlar yapmış bir ülke. Bu ülke bir çok problemleri ortadan kaldırmış çok önemli kararlarla tabuları yok etmiştir. Bir çok kişinin hayal edemeyeceği uygulamalara geçilmiştir. Reformist bir çizgide gelmiş olan bir ülkeyiz. Hiçbir ülke kendini mükemmel olduğunu iddia edemez. Almanya'da da aşırı sağcıların katlettiği insanlar ve uzun süre bunların ailelerinin cinayet işlendiği şeklinde suçladığı olayları bildiğimiz gibi, ırkçı İslamofobi gibi uygulamaların da nasıl Avrupa'da ve bir çok Avrupa ülkelerinde olduğu bir gerçekse, bunlar Ab'ye yakışır mı diye yakışır mı sorulduğunda, bunlar Avrupa'ya yakışmayan vasıflar olduğu görülür. Bizde de bazı olumsuzluklar olabiliyor. Önemli olan şey noksanlıkların farkında olmaktır. Türkiye'nin son 10 yılda insan hakları ve demokrasi standartlarını ne kadar yukarı taşıdığı ortadadır.

ERMENİLERE TAZİYE MESAJI

Daha önce çeşitli vesilelerle o dönem yaşanan acıların ortak acılar olduğunu söylemiştim. Sayın Başbakan'ın bu açıklaması da gayet yerinde doğru ve iyi bir açıklama oldu.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck

'BİZ GEREKENİ YAPTIK MI?'

Mülteci kamplarını görünce çok etkilendik. Bunu Almanya’ya dönünce anlatacağız. Ülkeme dönünce şunu da soracağız, “Biz acaba yardım etmek için gerekeni yaptık mı?” Bu olayın kurbanı olan insanlara yardım etmemiz gerekiyor.

'EKONOMİK BAŞARININ YAŞANDIĞINI GÖRDÜM'

Türk ve Alman silahlı kuvvetleri arasında çok olumlu bir ilişki olduğunu gördük. Alman askerleri şehre istedikleri zaman inebildiklerini, çay içtiklerini hediye alabildiklerini söylediler. Başkentten çok uzakta olan bir ildeydim. Arabayla yüzlerce kilometre yol kat ettim. Ama ne kadar büyük bir ekonomik başarının yaşandığını gördüm bu seyahatte. Yeni bir orta sınıfın ortaya çıktığını gördüm.

'SUÇUMUZU VE UTANCIMIZI İFADE ETTİK'

Azınlıklarla barışma, Kürtlerle Alevilerle yeni ilişkilerin gelişmesi gibi unsurlara değindik. Ermeni dediğimizde Türkiye için çok hoş olmayan anılar ortaya çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Başbakan’ın sözlerini hatırlattı. Demokratik bir toplum kendi geçmişini sorgulayabilmeli. Bu, Almanya’yı güçsüz kılmadı. Suçumuzu ve utancımızı ifade ettik. Bu bize bir zaaf katmadı. Türkiye’deki bu ifadeler olumlu algılandı.

'DOSTLAR DUYMAKTAN HOŞLANMAYACAĞI ŞEYLERİ DE SÖYLEYEBİLMELİ'

Dostlar bir araya geldiğinde diğerinin duymaktan hoşlanmayacağı şeyleri de söyleyebilmelidir. Bugüne kadar kimsenin sormadığı soruları sormuyoruz. Toplumun içinde bulunduğu konulara değiniyoruz.

“TWITTER VE YOUTUBE YASAKLANMAK ZORUNDA MI”

Örneğin Twitter ve YouTube yasaklanmak zorunda mı? Anayasa Mahkemesi başkanı neden bu kadar eleştirel konuştu? Şimdiki hükümetin önemli bir seçim zaferiyle bu kadar büyük bir güce sahipken neden yargıya müdahale etmeli? Bu gerçekten demokrasiyi güçlendirecek mi? Bu soruları birbirimize soruyoruz…

'AB ve AB DEĞERLERİNE KESİN BAĞLILIK'

Şunu da tespit ettik, sayın Cumhurbaşkanı kendi bakış açısına sahip bu konuda ve bunu da ifade ediyor. Beni en çok memnun eden AB’ye ve Ab değerlerine kesin bir bağlılık ifadesiydi sayın cumhurbaşkanından duyduğumuz. Bizi birleştiren değerler Türkiye için de geleceğe yönelik değerler. Avrupalılar zaman zaman yeterince dost olmadığı şeklinde algıladıysa Türkiye bunlar geçici diye düşünüyorum.

Başka ülkelerde Türkiye için bir rol modeli göremedik. Bu büyük ülkenin geleceğini sadece ve daha da yoğun bir şekilde Avrupa ile işbirliği içinde düşünüyoruz. Bunun zamanına değinemeyiz bunu bilmiyoruz ama ortak olarak yönümüzü belirlemiş bulunuyoruz. Eleştirel sorular sormuş olsam dahi son derece dostane bir görüşmeydi. Birbirimize bağlı olduğumuzu gösteren bir görüşmeydi.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/cumhurbaskani...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam