Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
NASA'nın Düzenlediği Hackathon Yarışması'nın Türkiye Ayağı Sonuçlandı
Hackathon Yarışması Sonuçlandı
Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA), tüm dünyada 48 ülke ve 96 şehirde eşzamanlı düzenlediği 'Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması'nın Türkiye ayağı sonuçlandı.
12-13 Nisan tarihlerinde İstanbul'daki Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde gerçekleştirilen Uluslararası Uzay Uygulamaları, Hackathon Yarışması'nda Türkiye jürisi Türkiye'yi 'En İyi Donanım Kullanımı ve En İyi Misyon Konsepti' kategorilerindeki iki projenin temsil etmesine karar verdi.
'En İyi Donanım Kullanımı' kategorisinde jürinin oybirliği ile seçtiği takım Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin kurduğu Fentek Allstarz oldu. Takım, teknoloji maratonuna, robotik alanında hazırladıkları projeleriyle katıldı. Lego parçalarından oluşan, modellemesi internete yüklenerek herkes tarafından kullanılabilen bir robot tasarlayan öğrenciler, projeleriyle Mars'a malzeme taşıma probleminin çözümüne odaklandı.
En İyi Misyon Konsepti kategorisinde ise Bilkent takımı, 'İnsanın Uzaya Uçuşu' alanında 'Mars Sofrası için Yiyecek Yetiştirme' isimli dalda Mars'ta yeraltında kurulan bir serada sebze yetiştirme projesiyle birinci oldu.
Projesi küresel değerlendirmede dereceye giren takım, NASA'nın Uluslararası Uzay Merkezi'ne malzeme göndermek için Eylül 2014'te yola çıkacak olan Space X Dragon için yapılan törene katılma hakkına sahip olacak.
Etkinlikte asteroidler arası seyahat için oyun geliştiren 4 (3+2+1) isimli grubun After Dawn isimli projesi, Asaf Yurdakul'un 11 yaşındaki oğlu ile birlikte geliştirdiği 'Fisheye Projection for 3D Model Space Objects' projesi ve İTÜ Apps takımının geliştirdiği 'Habitory' mobil uygulaması da, jüri oylamasında yüksek puan almayı başardı.
Kaynak: AA|al jazeera