Görüş Bildir
Haberler
Haldun Taner 100 Yaşında

Haldun Taner 100 Yaşında

Onedio Medya
16.03.2015 - 18:26
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Edebiyat ve tiyatronun ölümsüz ustası Haldun Taner’in 100. doğum günü kutlanıyor. 

Beşiktaş ve Kadıköy belediyeleri Taner’i anmak için bir dizi etkinlik düzenledi.

'Bir güçlü yazar, bir güzel insan: Haldun Taner 100 Yaşında' başlıklı sergi, 17 Mart'ta Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

17 Mart-16 Nisan tarihleri arasında CKM Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek olan sergi Taner’in fotoğrafları, özel eşyaları ve kitaplarının yanı sıra hayatının belirli dönemleri, ilgi alanları ve edebi yolculuğu da gözler önüne serilecek.

Yapı Kredi Yayınları, Haldun Taner'in, öykü, oyun ve düzyazı başlıklarında toplanan kitaplarını, önceki baskıları da incelenerek Mehmet Ulusel'in tasarladığı özel kapaklarla yayına hazırlıyor.

Yazarın 'Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu', 'Keşanlı Ali Destanı' ve 'Koyma Akıl, Oyma Akıl' eserleri mart ayında piyasaya çıkacak. Mayısta ise 'Yalıda Sabah', 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' ve 'Çok Güzelsin Gitme Dur' eserleri raflarda yerini alacak. Yapı Kredi Yayınları'nda Haldun Taner rafı, 2016'de tamamlanacak.

Beşiktaş’ta saygı gecesi

Haldun Taner’in 100. Yaşı, yarın Akatlar Kültür Merkezi’nde de kutlanacak. 19.00’da başlayacak kokteylin ardından konuşmacıların kürsüye çıkacağı bir panel gerçekleştirilecek.

Büyük usta Haldun Taner’in hayatı, eserleri ve tiyatrosunun her yönüyle ele alınacağı panele; Türk tiyatrosunun önemli isimleri Gülriz Sururi, Ahmet Gülhan, tiyatro eleştirmeni ve akademisyenler, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Hülya Nutku ve Prof. Dr. Ayşegül Yüksel katılacak.

Ardından ise Haldun Taner’in yazdığı ve ilk kabaresi olan  “Vatan Kurtaran Şaban” isimli oyun Kabare Dev Aynası Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.

Radikal Kitap

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam