"Hangi Kitabı Okumalıyım?" Diyenlerdenseniz İşte Ağustos Ayında Okuma Listenize Eklemeniz Kitaplar
Kitap okumak bazılarımız için bir tutku olsa da gerçekten iyi bir kitap bulabilmek epey zor. Eğer siz de okuyacak kitap arayışı içindeyseniz, Ağustos ayında muhakkak okuma listenize eklemeniz gereken kitap önerilerimizden faydalanabilirsiniz!
'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'
1. Arsen Lüpen - Maurice LeBlanc
Son olarak Netflix dizisi olarak karşımıza çıkan Arsen Lüpen, Maurice Leblanc tarafından 20. yüzyılda yaratılan efsane bir karakter. Kibar hırsız olarak da bilinen Arsen Lüpen’i diğer polisiyelerden ayıran en önemli özellik, onun kanunun yanında değil suçlu tarafta bulunmasıdır.
2. Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari
Harari, Homo Deus’ta çarpıcı öngörüleriyle yarınımızı ele alıyor. İnsanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu bilim, tarih ve felsefe ışığında inceliyor.
3. Yoksullar Nasıl Ölür? - George Orwell
Yoksullar Nasıl Ölür adlı denemesinde Orwell, hastanede geçirdiği kendi tecrübelerinden de yola çıkarak tıp yazını ve tarihini irdelerken, yoksul hastaların yaşadıkları zorluklardan bahsediyor.
4. Son Ada - Zülfü Livaneli
Başkan, Son Ada'yı her tür anarşiden kurtarmaya kararlıdır. Adanın halinden hoşnut toplumunu çoğunluğun oyları neyi işaret ediyorsa onu yaparak oluşturduğu kurullar eliyle yönetmeye adanın ağaçlıklı yolunu park ve bahçe geleneklerine göre düzenlenmiş bir hale getirerek başlar.
Tabii ütopya her an bir distopyaya dönüşebilir.
5. The Gray Man - Mark Greaney
Courtland Gentry oldukça iyi bir insandır. Ancak bir o kadar da yetenekli bir suikastçıdır.
Gölgelerde gizlenenler onu Gray Man olarak tanır. Gizli bölgelerde, sessizce bir görevden diğer bir göreve geçen, imkânsızı başaran ve sonra ortadan kaybolan bir efsane olan Gentry, zamanla hizmet verdikleri tarafından işlevsiz görülür. Peki şimdi ne olacaktır?
6. Sultanın Casusları - Emrah Safa Gürkan
Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan’ın bu eseri, yıllar süren arşiv çalışmasıyla bir araya getirilmiş tarihi örnekler eşliğinde istihbarat dünyasının gizemli sayfalarını aralıyor. Böylece, hem Osmanlı hem de istihbarat tarihi alanında çok önemli bir boşluğu dolduruyor.
7. Saç Örgüsü - Laetitia Colombani
Üç kadın. Üç hayat. Üç kıta…
Tek bir talep: özgürlük!
Üç farklı kadının hayatından kesitler sunan Saç Örgüsü, kaderlerine razı olmayıp savaşmaya karar veren üç kadının umut ve dayanışmayla dokudukları hayatlarına odaklanıyor.
8. İnsansız Ordular - Paul Scharre
İnsansız Ordular, silahlara ölüm-kalım kararlarını verme özgürlüğünü tanımanın sonuçlarını keşfetmek için tüm dikkatleri askeri tarihe, küresel politikalara ve modern bilime çekiyor.
9. İokaste'nin Çocukları - Natalie Haynes
İokaste, evlenmesi için hiç tanımadığı yaşlı bir adam olan Thebai Kralı’na ailesi tarafından satıldığında henüz on beş yaşındaydı. Hiçbir zaman kendi hayatının sahibi olmamıştı ve hiç yanında bulunmayan yeni kocasından daha uzun yaşamadığı sürece olmayacaktı da.
10. Muhtelif Evhamlar Kitabı - Ömür İklim Demir
Muhtelif Evhamlar Kitabı, öykünün sunduğu imkânları ve incelikleri, alçakgönüllü ama yetkin bir dille birleştiriyor.
11. Tanrı Olmak Zor İş - Arkadi ve Boris Strugatski
Büyük bir değişimin kıyısında olan Arkanar Krallığı’nda halk baskı altında yaşamakta, okuma yazma bilenler linç edilmektedir. Bu gezegene gönderilmiş gözlemcilerden biri olan Anton da Don Rumata ise dönemin aydınlarını kurtarmaya çalışır.
12. Huzursuzluğun Kitabı - Fernando Pessoa
Huzursuzluğun Kitabı, kurmaca bir karakterin kendi hayatını anlattığı bir roman olarak görülse de, Pessoa’nın hayatla ilgili kendine ait olan ve olmayan düşünceleri döktüğü, evirip çevirdiği bir denemeler, anlatılar toplamı olarak da kabul edilebilir.
13. Kadınlar Ülkesi - Charlotte Perkins Gilman
Birinci Dünya Savaşı’nın arifesinde üç Amerikalı erkek pek fazla insanın bulunmadığı, ücra bir yerde, tamamen kadınlardan oluşan bir topluluğa denk gelir. Gözlerine inanamayan kâşifler bu topraklarda erkeklerin de olması gerektiğine dair inançlarıyla araştırmalarına başlar.
14. İnsanlığımı Yitirirken - Osamu Dazai
Osamu Dazai, bu kitabında savaş sonrası Japonya'sının boğucu atmosferinin toplumdaki izdüşümünü ve bireyin kalabalıklar karşısında giderek yabancılaşarak insani değerlerini yitirişini aktarmak için olayları masaya yatırıyor.
15. Geri Giden Saat - Edward Page Mitchell
Bir zaman makinesini konu alan ilk öykü olan “Geri Giden Saat”, zaman yolculuğu, androidler, zihin transferi, bilgisayarlarla muazzam bir bilim kurgu evrenine giriş yapıyor.
16. İki Mavi Kuş - D. H. Lawrence
Bir aşk ve nefret üçgenine dayanan D. H. Lawrence'ın “İki Mavi Kuş” adlı kısa öyküsü, karşıt güçler arasındaki çatışmayı ve üç ana karakter arasındaki değişen dengeyi konu alır: bir koca, bir eş ve kocanın sekreteri.
17. Göğü Delen Adam - Erich Scheurmann
Yüzyılımızın başlarında yayımlanan Göğü Delen Adam bugün artık yeşil bir klasiği olarak okunurken, başlığının kaynaklandığı şiirsel metafor, bir de düz anlam içermeye başlıyor.
18. Yalnız Sıkıcı İnsanlar Kahvaltıda Parıldar - Oscar Wilde
Sıkıcı İnsanlar Kahvaltıda Parıldar, yazarın sanata, hayata, aşka dair düşüncelerinin yanı sıra gözlemlerine dayalı toplumsal yorumlarının yer aldığı aforizmalardan oluşan eğlenceli bir derleme.
19. Başlangıç - Dan Brown
Eski öğrencisinin sunumuna davetli olan Simgebilim Profesörü Robert Langdon önemli bir keşfi öğrencisinin anısına dünyaya duyurmaya karar verir. Ancak, kendisini bekleyen şifrelerden, acı sürprizlerden ve ölümcül fanatiklerden habersizdir...
20. Süt ve Bal - Rupi Kaur
Performans sanatçısı Rupi Kaur bir süre önce feminist hareketin simgelerinden biri haline geldi.
Kaur’un, “Her acının içinde bir tatlılık vardır,” fikriyle yola çıktığı ilk kitabı Süt ve Bal özellikle kadınlara ve tüm okuyuculara içinden geldiği gibi olmayı anlatıyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın