Hangi Mühendisliğe Daha Yatkın Olduğunu Söylüyoruz!
Her insanın farklı ilgi alanları ve becerileri olur. Sizin güçlü yanlarınızı ve merak ettiğiniz alanları bularak hangi mühendislik dalına daha uygun olduğunuzu bulabiliriz! Bu test ile birlikte kendinize yöneleceksiniz, daha iyi tanıyacaksınız. Böylece başarılı olabileceğiniz mühendislik dalını keşfedeceksiniz. Hadi gelin başlayalım!
1. İlk soru! Hangi tür problemleri çözerken heyecanlanırsın?
2. Bir proje ekibinin parçası olduğunu düşün. Nasıl bir sorumluluk üstlenirsin?
3. Günlük yaşantında boş zamanlarını ne yaparak değerlendirirsin?
4. Peki, bizi en zorlayan derslerden biri olan matematik senin için ne durumda?
5. Aşağıda yer alan hangi alan seni çekiyor?
6. Bize seni heyecanlandıran, en sevdiğin dersin ne olduğunu söyler misin?
7. Bir ürün tasarlayacaksın diyelim, önceliğin ne olur?
8. Gelecek teknolojiyi kafanda bir canlandır... Gözlerinin önünde nasıl bir şey oluşuyor?
Makine mühendisliğine yatkınsın!
Becerilerine ve ilgi alanlarına bakıldığı zaman sana uygun olan mühendisliğin makine olduğunu görüyoruz! Mekanik sistemlerin tasarımı, analizi, üretimi ve bakımı gibi konular senin ilgini çekecektir. Karmaşık sistemleri çözmek, yeni cihazlar tasarlamak ve makineleri daha verimli hale getirmek bu mühendislik dalının içerisine giriyor. Yaratıcılığınla ve matematiksel zekan ile birlikte fiziksel dünyaya katkılarda bulunabileceğini görüyoruz.
Bilgisayar ya da yazılım mühendisliğine yatkınsın!
Seçtiğin cevaplara bakarak senin teknoloji ve dijital dünyaya ilginin olduğunu görüyoruz! Mantıksal düşünme yeteneğinle birlikte kodlama ve algoritma geliştirmeye karşı bir ilgin var. Bu ilginle birlikte teknolojik sorunlara yaratıcı ve etkili çözümler bulabilirsin. Akıllı sistemler geliştirerek geleceğimizi inşa edebilirsin. Ayrıca bu mühendislik dalının içerisine oyun, mobil oyun geliştirme, siber güvenlik, bulut bilişim gibi alanlar da giriyor. Seni heyecanlandıracak şeyler burada yer alıyor!
Çevre mühendisliğine yatkınsın!
Cevapların senin insanlara ve çevreye katkı sağlamak gibi hedeflerinin olduğunu gösteriyor. Sürdürülebilir çalışmalar üzerinde yoğunlaşarak pratik hayattaki çevre sorunlarının önüne geçmek istiyorsun. İnsan ve çevre odaklı olman, sistematik düşünme becerisine sahip olman ve pratik çözümler üretme tutkusunun olması çevre mühendisliğine uygun olduğunu gösteriyor. Atık yönetimi, yenilebilir enerji, tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda çalışabilirsin!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Makine mühendisliğine yatkınsın!