Görüş Bildir
Haberler
Hasım Ne Demek? Hasım TDK Sözlük Anlamı Ne?

Hasım Ne Demek? Hasım TDK Sözlük Anlamı Ne?

Hasım kelimesi, günlük hayatta karşımıza çıkan sözcüklerden biri olarak dikkat çekiyor. Okuduğumuz kitaplarda da sık sık yer alan hasım kelimesinin sözlük anlamı öğrenilmek isteniyor. Türk Dil Kurumu’nun yayınladığı sözlüğe göre, hasım kelimesi her iki manada da kullanılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türk Dil Kurumu Logo

Dilimizi doğru kullanmak için, günlük yaşamda kullanılan kelimelerin anlamlarını bilmek oldukça önemli. Günlük konuşma dilinde veya yazdığımız metinlerde, kelimeleri doğru yerde kullanmak, yaptığımız konuşmanın veya yazdığımız metnin daha etkili olmasına yarar sağlar. Bu içerikte sizlere sık sık karıştırılan hasım kelimesinin sözlük anlamına dair bilgiler vereceğiz.

Hasım TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

TDK Yeni Logo

Hasım kelimesi, Büyük Türkçe Sözlük’e göre ili manada kullanılabilir. Hasım kelimesinin bilinen ve en çok kullanılan ilk anlamı olarak, ‘düşman’ tanımı karşımıza çıkıyor.

İkinci olarak ise, ‘bir oyun, dava ve yarışmada karşı taraf’ manasında da kullanılabiliyor.

Hasım kelimesinin cümle içindeki doğru kullanımı ise şu şekilde olabilir;

‘Hasmım ile bugün yolda karşı karşıya geldik.’

Hısım Olmak Ne Demek?

Türk Dil Kurumu Logosu

Hasım kelimesi ile ilgili yapılan araştırmalarda karşımıza çıkan ve çok karıştırılan kelimesi olarak hısım sözcüğünü belirtebiliriz.

Hısım TDK sözlük anlamı, “Evlilik ve nikah yolu ile birbirine bağlanan kimseler” ve ‘akraba’ olarak kullanılıyor.

Hasım Olmak Ne Demek?

Türk Dil Kurumu

Hasım kelimesinin içinde bulunduğu ‘hasım olmak’ fiili de anlamı bakımından merak edilenlerden biri. Hasım kelimesinin TDK sözlük anlamının ‘düşman’ olduğu göz önünde bulundurulduğunda, hasım olmak düşman edinmek anlamına gelmektedir.

Haşim Ne Demektir?

Haşim Ne Demektir?

Hısım kelimesi ile karıştırılan bir diğer sözcük olarak haşim karşımıza çıkmaktadır. Aslında anlam olarak birbirlerinden çok farklı iki kelimedir. Haşim isminin sözlük anlamı, kıran, ezen, parçalayandır. Bir diğer anlamı ise ‘ekmek doğrayandır.’

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın