Hayatımızda Yer Alan Tüm Teknolojilerde İmzası Olan Nikola Tesla'nın 10 Ölümsüz İcadı
Onun için derler ki:
''Eğer size birisi bir şeyi kimin icat ettiğini sorarsa ve siz o şeyi icat edenin kim olduğunu bilmiyorsanız 'Tesla icat etti' deyin, büyük ihtimalle doğru cevap vermiş olursunuz.'
1. Dönen Manyetik Alan
2. Alternatif Akım
3. Tesla Bobini
4. Uzaktan Radyo Kontrolü
5. İyonosfer Çalışmaları ve Türbinler
6. Kozmik Dalgalar ve Uzay
7. Mega Verici
8. Radar
Tesla, birçok alanda devrim yaratacak çalışmalarına devam etti. 1917’de uzaktaki cisimlerin üzerine elektrik dalga darbeleri gönderip, yansıyan kısa dalga darbelerinin bir floresan ekran üzerinde toplanmasıyla izlenebileceklerini açıkladı. Kısacası radar teknolojisinin temelini atmış bulunuyordu.
Amerikalılar savaş zamanında Alman denizaltılarını bulabilmek için Edison’dan yardım istemiş ve Tesla’nın önerisi olan 'enerji dalgalarını kullanalım' fikrine Edison’un şiddetle karşı çıkması sebebiyle bugün 'radar' dediğimiz aygıt 25 yıl geç keşfedilmiştir.
9. Yüksek Frekans
Modern elektronikteki neon tüpü ve flüoresanın öncülüğünü yapan teknoloji de yine Tesla'nın fikirlerinden ortaya çıkmıştı. Bir yüksek frekans transformatörü ile kendi keşfi olan 'Nikola Tesla Bobinleri' çıplak elinde tuttuğu gazlı tüpü yakacak şekilde vücudundan, zarar vermeden, yüksek gerilimli akım geçirmesini sağlıyordu. Bu alan üstünde yoğunlaşan Tesla, Mekanik ve fiziksel titreşimlerle çalışırken, Houston Caddesi'ndeki laboratuvarının etrafında hakiki bir depreme neden olmuştu. Binanın doğal rezonans frekansına yaklaşan, Nikola Tesla'nın mekanik osilatörü, yaşlı binayı sarsmıştı!
10. Gizli Patent (Uçak-Helikopter Hibrit)
Tesla’nın 1928’de aldığı patentte bir çeşit helikopter - uçak hibriti bir makine görülüyor. Bu makinenin enerji kaybetmeden devamlı serbest enerji elde edebileceğini de öne sürülmüştür. Aynı serbest enerjinin dünyanın güneş etrafında dönmesine neden olan enerji olduğunu ve tarif edilen makinenin dairesel olarak yapılmış konilerden oluştuğu belirtmiştir. Bu gibi bir makinede dünyanın yörüngesel hızına bağlı olarak belli bir hıza ulaştığında havalanıyor. Ayrıca at nalı şeklindeki mıknatısların hareketi sayesinde bir nevi yer çekiminin yenilebileceği düşünülmüştü.
--- BONUS: NİKOLA TESLA'NIN PEK BİLİNMEYEN 10 İCADI ---
Tekne ya da benzer araçların kontrol edilebilmesi için metod ve gerekli mekanizma
Yayın Tarihi: 8 Kasım 1898
Ozon gazı üretimi için cihaz | Ozon jeneratörü
Yayın Tarihi: 22 Eylül 1896
Elektromanyetik Motor
Yayın Tarihi: 1 Mayıs 1888
Hava taşımacılığı için araç
Yayın Tarihi: 4 Ekim 1927
Yüksek frekanslı akım üretme metodu ve cihazı
Yayın Tarihi: 22 Eylül 1896
Elektrikli raylı sistem
Yayın Tarihi: 20 Şubat 1894
Elektrik jeneratörü
Yayın Tarihi: 2 Ocak 1894
Termomanyetik motor
Yayın Tarihi: 15 Ocak 1889
Debi ölçer
Yayın Tarihi: 11 Ocak 1921
Doğru akımdan alternatif akım elde etme metodu
Yayın Tarihi: 22 Ekim 1889
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!