Görüş Bildir
Haberler
Kamp Yapılası 10 Yer

Kamp Yapılası 10 Yer

KampYapsak
17.07.2018 - 20:05

Havalar ısındı, enerjik hissediyoruz ve şehirden kaçmaya motiveyiz. O halde kamp yapmayı iyi bir alternatif olarak değerlendirin ve sizin için seçtiğimiz aşağıdaki alanlara göz atın.

Bu alanlarda şehrin gürültüsü, stresi, karmaşası yok. Bolca mutluluk, kuş cıvıltısı ve sakinlik vaad ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hacıllı Köyü, Şile/ İstanbul

İstanbul'da yaşayan doğa severlerin kaçış noktalarından biri olan Hacıllı köyü, yapacağınız trekking sonundaki şelalesi ve kampa uygun dere kenarı alanları ile iyi bir alternatif.

Kamp alanı tipi: Doğal alan

Önerilen ek aktiviteler: Şelale yürüşü

Can Mokamp, Kaş / Antalya

Yaz aylarında sıkça tercih edilen Kaş'ta bayram tatillerinde otel bulmak neredeyse imkansız ancak kamp alanları size iyi bir alternatif olabilir. Bayram dönemleri dışında ise Kaş'taki favorimiz Can Mokamp. Yurtdışından gelen sırt çantalı gezginler ile tanışabilir deneyimlarınızı paylaşabilirsiniz. Kaş'ta yapılacak aktiviteleri saymaya gerek yok zaten.

Kamp alanı tipi: İşletme (Ücretli kamp alanı)

Önerilen ek aktiviteler: Tekne turu, dalış

At yaylası, Merkez / Bolu

Yabani, ehlileştirilmemiş atlar ile karşılaşabileceğiniz alanlar artık çok kısıtlı. Atlar diyarı Kayseri size uzak ise At Yaylası tam size göre. Doğada özgürce koşturan, oyunlar oynayan bu güzel hayvanları izlemeye doyamayacaksınız. Bölge'de atların su kaynağı olarak kullandığı bir gölet var, bu alanda yılkı atları ile karşılaşma ihtimaliniz daha yüksek.

Kamp alanı tipi: Doğal alan

Önerilen ek aktiviteler: Yıldız gözlemi, hayvan gözlemi

Hızır Kamp, Edremit / Balıkesir

Kaz Dağları yıllardır tüm doğa ve kamp severleri çekim alanına almış adından söz ettirir hale gelmiştir. Tarihi yerleşimlerin ve kalıntıların da gözlemlenebildiği bu bölgede, zirvelerden gelen su kaynakları doğal yaşamın çeşitliliğini sağlamaktadır. Önünden akan akarsuyu ve oluşan göleti ile ulu çam ağaçları altında kalan Hızır Kamp ise keyfli bir deneyim için sizi bekliyor.

Kamp alanı tipi: İşletme (Ücretli kamp alanı)

Önerilen ek aktiviteler: Trekking, kuş gözlemi

Salda Gölü, Yeşilova / Burdur

Güneşin konumuna göre renk değiştirerek turkuazın her tonunu gösteren bu göl, son birkaç yıldır tüm doğa severleri heycanlandırıyor. Sessiz bir alan bulmanız da, sosyalleşip diğer kampçılar ile yanyana kamp yapmanız da mümkün; sonuçta gölün çevresi 44 km. Karasal iklim özellikleri gösteren bu bölge akşamları oldukça serin oluyor, önleminizi mutlaka alın.

Kamp alanı tipi: Doğal alan

Önerilen ek aktiviteler: Yıldız gözlemi, fotoğrafçılık, kil banyosu

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ada Camping, Bozcaada / Çanakkale

Bozcaada'yı bir de kamp yaparak deneyimlemek veya adanın yüksek fiyatlı otellerine para harcamak istemiyorsanız bu alan tam size göre. Üstelik araç olmadan da merkeze, önünden geçen minibüsler ile ulaşabiliyorsunuz. Bozcaada'da yapılacak çok aktivite var, planlama yapmanız önemli.

Kamp alanı tipi: İşletme (Ücretli kamp alanı)

Önerilen ek aktiviteler: Gün batımı turu, üzüm bağı ziyareti

Kastro Çamlıköy, Saray / Tekirdağ

Burada deniz ve nehir bir arada. Kampınızı denize yakın alanda, ağaçlar altına ya da daha sakin olsun derseniz nehir kenarında kurabilirsiniz. Kamp denince aklınıza gelen birçok şeyi burada deneyimleyebilirsiniz. Yanınıza hamak almayı unutmayın.

Kamp alanı tipi: İşletme (Ücretli milli park)

Önerilen ek aktiviteler: Trekking, deniz bisikleti

Pürenli Yaylası, Mudurnu / Bolu

Yaz gelince gidilmeyecek birkaç yer vardır, kalabalık olur tadı kaçar ya. İşte burası da yeni keşfedilmiş yaylardan biri olup bahar aylarında görülmeli. Karadeniz evleri ve sık ağaçların oluşturduğu alanda harika fotoğraflar çekebilir, bahar aylarında ise yaz ve kışı birarada yaşayabilirsiniz. Akşamları 1.400 metre rakımda olduğu için serin oluyor.

Kamp alanı tipi: Doğal alan

Önerilen ek aktiviteler: Bilginiz var ise mantar toplayabilirsiniz, fotoğrafçılık

Andriake Camping, Demre / Antalya

Likya yolunda bir yürüyüş yapsak diyenlere pırlanta gibi bir tavsiyemiz var. Myra Antik kenti, St. Nikolas Klisesi (Noel Baba Klisesi) , Andiake Antik Kenti, Likya Uygarlıkları Müzesi ve daha fazlasının bulunduğu Demre'de Andriake Camping harika bir alternatif.

Kamp alanı tipi: İşletme (Ücretli kamp alanı)

Önerilen ek aktiviteler: Bisiklet kiralama, likya yolu yürüyüşü, tekne turu

Mona Glamping, Seferihisar / İzmir

Glamping kültürünün Türkiye’deki en iyi temsilcisi Mona. Seferihisar'ın dinginliğinde karavan ve belltent keyfini yaşayabilirsiniz.

*Glamping: Glamorous Camping'in kısaltması, yani konforlu-lüks kamp.

Kamp alanı tipi: İşletme (Ücretli kamp alanı)

Önerilen ek aktiviteler: Köylü pazarını ziyaret

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın