Herkes Elindeki Telefona Mukayyet Olsun: Akıllı Telefonların Patlamasının Arkasındaki 7 Önemli Sebep
Korkmayın, sadece bazı ufak şeylere dikkat etmeniz gerekiyor o kadar!
Telefonlar hayatımıza girdiğinden beri büyük manşetlerle "Dikkat! Telefonunuz patlayabilir!" minvalinde haberlerle karşılaşıyoruz.
Peki hem telefonumuz hem kendi sağlığımız için akıllı telefonlarımızın başına bir şey gelmemesi için bizim dikkat etmemiz gereken şeyler neler?
Elbette eğer telefon yazılımıyla ilgili bir problem varsa bunun için biz ne yaparsak yapalım kaçınılmaz son gelir bizi bulur. Ancak bu dikkat edeceğimiz şeyler akıllı telefonumuzun ömrünü uzattığı gibi, aslında genel olarak dikkat edilmesi gereken noktalar da.
Hadi başlayalım!
1. Sebep: Üretim hatası
Hem akıllı telefonlar fabrikasyon aşamasındayken, hem de kullanıcıdan kaynaklı olabilir patlamalar. Fabrikasyon aşamasında, eğer gerçekten iyi test edilmeyen bir batarya ise ve yerleşim sırasında gözden kaçabilen küçük bir hata ise sonuç kötü olabiliyor. Yukarıda da söylediğimiz gibi bu durumda sizden kaynaklı bir durum olması mümkün değil.
Ancak eski model bataryası çıkabilen bir telefon kullanıyorsanız da, kullanıcı kaynaklı olarak, bataryam öldü değiştireyim demişseniz ucuz, kalitesiz ve uyumsuz bir batarya tercih etmemeniz gerekiyor.
2. Sebep: Düşmeye bağlı batarya hasarı
Akıllı telefonlarımız birçok kere elimizden kayıp düşebiliyor. Böyle durumlarda batarya hasar görebiliyor. İçinde mekanik, kimyasal ya da fiziksel bir hasar olduğunda batarya şişebiliyor bile. Böyle durumlarda telefonunuzu bir uzmana kontrol ettirip bataryayı hiç düşünmeden değiştirmelisiniz.
3. Sebep: Uzun süre direkt güneş ışığına maruz kalmak
Zaten telefon bataryalarına aşırı ısının zarar verdiğini biliyorsunuzdur. Özellikle yaz aylarında telefonunuzu arabada ya da tatilde direkt güneş ışığına maruz kalacak şekilde bırakmanız bataryanın şişmesine ve olağan dışı işlemesine sebebiyet verir, sonrasında ise kaçınılmaz sona gidebilir!
4. Sebep: Gece boyu şarjda bırakmak
Çoğumuz telefonumuzu yatmadan önce şarja takıp sabaha kadar şarjda bırakıyoruz ki ertesi gün, gün boyu telefonumuzu rahatça kullanabilelim. Ancak bu özellikle uygun fiyatlı ve eski telefonlarda çok büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Hem batarya ömrünü kısaltan hem de aşırı ısınma gibi sonuçlar doğuran gece boyu şarjda bırakma, şarj tam dolduğunda şarjdan çıkarmama istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebilir.
5. Sebep: Orijinal şarj aleti dışında şarj aletleri kullanmak
Özellikle orijinal şarj aletleri bozulduğunda yenisine aşırı fiyatlar vermemek için yaptığımız bir hata sahte şarj aletleri kullanmak. Aldığınız üçüncü parti şarj aletleri telefonunuza uyumlu elektrikten daha fazlasını ya da daha azını kullanarak telefonunuza ve bataryanıza çok büyük hasarlar verebilir. Size tavsiyemiz bir kere orijinal şarj aletine o fiyatı verin ki, sonrasında daha büyük masraflar çıkmasın.
6. Sebep: Su teması
Telefonu suya düşüp de pirinçle haşır neşir olan insanlardansanız zaten dünyanın en şanslı ya da şanssız insanlarındansınız demektir. Bazen akıllı telefonlar bir şekilde suya düştükten sonra kurtulabiliyor ancak şanslıyım diye sevinmeyin. Çünkü telefonunuzun içinde yine de su kalmış olabilir; bu da süre içerisinde telefonunuzun bir saatli bombaya dönüşmesi anlamına gelir. Telefonunuz suya düştükten sonra mutlaka gidip içini temizlettirmelisiniz.
7. Sebep: Aşırı kullanıma bağlı ısıma
Tek problem bataryadan doğmuyor elbette. Bugün çoğumuzun kullandığı son model telefonlar bile çok kullandığımızda ya da yüksek kapasiteli oyunlar oynadığımızda ısınabiliyor. Bir de bu durum daha eski model telefonlarınızı çok zorladığınız zaman ortaya istenmeyen sonuçlarla birlikte çıkabilir...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Şarja takılı vaziyette telefonum yastığımın altında duruyor . İnşallah yastığım patlamalara karşı dayanıklıdır.
Şarjda onedioya girmek