Herkesin Tası Tarağı Toplayıp Gitmek İstediği Almanya’ya Yerleştikten Sonra İnsanlara Kültür Şoku Yaşatan 26 Durum
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Herkesin Tası Tarağı Toplayıp Gitmek İstediği Almanya’ya Yerleştikten Sonra İnsanlara Kültür Şoku Yaşatan 26 Durum
Almanya'ya yerleşenler bunlarla karşılaşmış...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Neredeyse her Alman evinde kahvaltı için yumurtalık, sahiplerinin gururla sergiledikleri kitaplık, rahat terlikler ve çift kişilik yatakta yatan çiftler için ayrı ayrı yorganlar bulunur.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Bir daire kiraladığınızda bazı kurallara uymanız gerekir. Almanlar erken yatıp erken kalkarlar ve bu durum apartmandaki davranışlarını da etkiler. Bu yüzden akşam saat 10'dan sonra ses yapmak yasaktır. Akşam 8'den sonra elektrikli süpürge ya da çamaşır makinesini kullanamazsınız. Ayrıca pazar günleri tamamen sessizdir.
3. Çevre dostu ve etkili olduğu için çoğu ev odun ile ısıtılır.
4. Frankfurt gibi şehirler kışın çok soğuk olduğu için büyük şehirlerdeki tren istasyonlarında bekleme salonları vardır.
5. Otobüslerde, metroda ya da diğer toplu taşıma araçlarında turnike yoktur. Kondüktörler vardır ancak oldukça nadir. Bu kondüktörler sivil kıyafetlerle geçerler ve yolcuya herhangi bir anda biletini sorabilirler. Biletsiz seyahat etmenin cezası 60 Euro'ya kadar çıkabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Eğer bir durakta günlerce otobüs beklediyseniz bilmeniz gerekir ki durak sahtedir. Bu duraklar hastanelerin yakınlarında bulunur ve kaçmaya çalışan demans ve Alzheimer hastaları içindir.
7. Almanlar, Paskalya'nın Pazar gecesi şenlik ateşi yakarlar. Bu onların güneşin ve baharın gelişini kutladıkları tipik bir Alman geleneğidir. Daha çok kırsal kesimde popülerdir ve bu ateşi yakmak için kullanılan odunların çoğu Noel ağaçlarından kalan odunlardır.
8. Geçit törenleri, sahne gösterileri gibi eğlence türleri Köln Karnavalı'na katılanlar için gösterilir. Ren bölgesindeki bu karnaval oldukça popülerdir ve neredeyse 1 milyon kişi katılır.
9. Alman çocuklar birinci sınıfa başladıkları zaman özel bir hediye paketi alırlar. Akrabaları bu paketin içine şekerlemeler, oyuncaklar, okul malzemeleri ve para gibi şeyler koyarlar. Neredeyse 90 santimetre uzunluğundaki bu paketi çocuklar kendileri yapmalıdır. Okula giderken hepsini yememeleri için şekerlerin en alta koyulduğuna inanılır.
10. Okul yılının başlangıç tarihi her yıl aynı gün olmaz ama genellikle ağustos ortaları olur.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. 2014 yılından beri, Baden-Württemberg dışında, devlet üniversitelerindeki eğitim yabancılar için bile ücretsizdir.
12. Almanya'daki plajlarda kumdan kale yapmak yasaktır. İzin verilse bile kumdan kalelerin boyutları ile ilgili katı kurallar vardır. Her plajın kuralları girişinde bulunur.
13. Eğer balığa gitmek istiyorsanız ilk başta özel bir eğitim ve lisans almanız gerekiyor. Derslerde balık tutmanın kuralları ve yönetmelikleri öğretiliyor.
14. Eğer bir restoranda su isterseniz, garson size maden suyu getirebilir. Almanlar maden suyuna bayılıyor ve limonata ya da meyve suyuyla karıştırmayı seviyorlar. Ayrıca musluk suyu çok kaliteli olduğu için hiçbir sorun olmadan içebilirsiniz.
15. Pizza, mantar, süt, patates, yumurta, hatta et bile sokaktaki otomatlardan alınabilir. Yerli çiftlik ürünlerinin çoğu böyle satılır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
16. Tatlılarının isimleri ve tatları bir yabancı için oldukça alışılmadık olabilir. Münih'te şnitzel ve domuz pastırmalı dondurma, Frankfurt'ta ise balzamik sirke bulunan çilekli dondurma vardır.
17. Toplum tamamen güven ve dürüstlük üzerine kurulmuştur. Bir kullanıcının anlattığına göre, "Pazar günleri bütün dükkanlar kapalı ve bazı ürünleri çiftçilerden alabiliyorsunuz. Çiftçiler ürünlerinin başında durmuyor ve herkes ihtiyacı olanı alıyor ve parasını bırakıyor."
18. Pazar günleri sessiz olduğu için çocukları olan aileler bu günü genelde dışarıda, sinemada, müzede ya da parkta geçiriyorlar.
19. Almanlar soğuk ve içine kapanık insanlar gibi algılansa da, yabancılara oldukça dikkat ederler. Almanlar arasında, yerde kayıp bir eşya bulduklarında en yakın ağaca asma zorunlulukları olduğu düşünülür.
20. Kibar ve saygılı bir Alman yanındaki insanın yemeği onunkinden daha önce geldiyse asla yemeğe başlamaz. Yanındaki kişi "Guten Appetit!" (Afiyet olsun) dedikten sonra yemek yemeye başlarlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
21. Almanlar bahçecilik ile uğraşmayı severler ve çoğu insanın şehir dışında küçük bir arsası vardır. Şehir içinde bile olsalar mümkün olan her yere dikim yaparlar Ayrıca bahçe cüceleri sadece dekor olarak değil, ayrıca kültürlerinin de bir parçasıdır. 1990 yıllarında insanlar başka insanların bahçelerinden cücelerini çalar ve geri vermeden önce fotoğrafını çekip sahibine gönderdikleri popüler bir şaka yaparmış.
22. İspanyollar ve İtalyanlar dışında her yaştan Almanlar da futbolu çok sever.
23. İndirimleri takip etmek ve para biriktirmek Almanya'da bir hobidir. İnsanlar her zaman Schnäppchenjäger denilen en iyi teklifleri ararlar.
24. Berlin'in herhangi bir sokağında açık ve canlı renk kıyafet giyen bir insan görmek neredeyse imkansızdır. Yerliler özellikle siyah renk olmak üzere hep koyu renkleri tercih ederler.
25. Gelirleri ne olursa olsun insanlar ikinci el ürünler satan dükkanları tercih ederler. Yaygındır ve çevre dostudur.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
26. Almanlar atkıları oldukça sever. Ortalama bir Alman'ın inceden kalına, uzundan kısaya atkıların olduğu koleksiyonu vardır.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Amcam zamanında beş seneliğine Almanya'da bir Türk okulunda geçici öğretmenlik yapmıştı. Bu kurallardan aynen bahsetmişti. Boşuna Alman disiplini demiyorlar.
Ortadoğulular'ın çoğu olmasa, Almanya yaşaması daha da güzel bir ülke olurdu. Kömürlük gibi kullandıkları balkonları, bakımsız bahçeleri, gürültülü rezil düğ... Devamını Gör
Vallahi kültür şoku yaşayacaksamda bu ülkede yasamak isterim....hemde çokkkkk