onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Hitler'in Ürkütücü Deneylerinin Arkasındaki Gizemli ve Karanlık Adam: Rudolf von Sebottendorf

Hitler'in Ürkütücü Deneylerinin Arkasındaki Gizemli ve Karanlık Adam: Rudolf von Sebottendorf

Anıl Göç
10.08.2016 - 14:19

Rudolf von Sebottendorf, Adolf Hitler'in en yakınındaki isimlerden birisiydi ve bütün Nazilerin fikir babasıydı. Aynı zamanda Thule Cemiyeti adlı gizli bir örgütün lideriydi. Peki Rudolf Sebottendorf hakkında bilinenler bu kadar mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Gizemli Adamın Hayatı

Gizemli Adamın Hayatı

Sebottendorf, 9 Kasım 1875 tarihinde küçük bir Alman kasabasında doğdu. Daha küçük yaşlardan itibaren birçok yasa dışı işlerin çevrildiği bir ortamda büyüdü. Gençlik döneminde bir aralar Berlin'de mühendislik okumaya çalıştıysa da bu eğitiminde başarılı olamadı. Kronik bir hastalığı bulunduğunu kanıtladığı için askere de gitmedi. 1900'lü yıllarda İstanbul'a geldi ve gizliden gizliye Türkiye'de yaşayan Almanları Osmanlı'ya karşı örgütlemeye başladı. Sebottendorf koyu bir milliyetçiydi ve -çevresine belli etmese de- Osmanlı topraklarının Alman İmparatorluğu kontrolü altına girmesi gerektiğini düşünüyordu.

Adolf Hitler'le Tanışmak

Adolf Hitler'le Tanışmak

Sebottendorf, Balkan Savaşları ve I.Dünya Savaşı sırasında Osmanlı lehine birtakım hizmetlerde bulundu. I.Dünya Savaşında Almanya-Osmanlı müttefikliği sebebiyle, böyle çalışmalarda bulunması gayet doğaldı. 1913 yılında Almanya'ya geri döndü ve 1918 yılında evvela Thule Cemiyeti, ardından da 1919'da Alman İşçi Partisini kurdu. Kısa süre sonra Nasyonal Sosyalistlerle birleşti ve bu oluşum Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi adıyla yeniden ortaya çıktı. Tam da bu sıralarda Adolf Hitler, Alman istihbaratı tarafından bu partinin içerisine casus olarak yollanmıştı. Fakat Hitler kısa sürede partinin fikirlerinden etkilendi ve Sebottendorf'un katkılarıyla partinin başına geçirildi.

Nazi Yükselişi

Nazi Yükselişi

Bu sıralarda Almanya çeşitli ideolojilerin çatışması içerisinde, kelimenin tam anlamıyla bir yangın yeriydi. Tabii olarak Naziler de bu yangının bir kıvılcımı idiler. Hitler Kasım 1923'te yönetimi ele geçirmek için giriştiği isyan sonrasında tutuklanmıştı. 5 yıl ceza almasına rağmen 9 ay sonra salıverildi. Hapiste geçirdiği zaman içerisinde Kavgam adlı kitabını yazdı. Hitler ve diğer tutuklular Rudolf von Sebottendorf'un birtakım bağlantıları sayesinde hapisten kurtulmuştu. Nazi yükselişi de Hitler'in hapisten çıkarak yeniden partiyi birleştirmesiyle başladı.

Başbakan Adolf

Başbakan Adolf

Nazi partisinin oyları ilk seçimlerde çok yüksek olmasa da 1930 sonrasında ani bir yükselişe geçtiler. Hitler'in partisi 1930'da yapılan seçimlerden tam %18 oy ile birinci parti olarak çıkmıştı. Sonrasında yürütülen birtakım gizli faaliyetler ve propagandalar sonucu, 1933 yılında Nazi partisi tam %43 oy aldı. Artık yönetim tamamen Hitler'in eline geçmişti. Sebottendorf ise talimatlarla istediği adamlarını bakan yaptırıyor, yüksek görevlere getiriyordu.

Uzun Bıçaklar Gecesi

Uzun Bıçaklar Gecesi

Nazi partisi taraftarlarının oluşturduğu bir grup mevcuttu. Bu grup Sturmabteilung adıyla, SA kısaltmasıyla anılırdı. Giyimleri dolayısıyla Kahverengi Gömlekliler ismiyle de bilinirlerdi. SA, Hitler'in yükselişiyle beraber silahlandı, sayıları milyonları bulacak biçimde arttı ve askeri bir örgüt haline geldi. Fakat SA içerisinde başına buyruk faaliyetler de olmaya başlamıştı. Hitler'i tahta oturtan Kahverengi Gömlekliler onu tahttan indirebilirlerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bu sebeple Hitler, SA tehlikesine karşı SS adıyla bilinen askeri birlikleri oluşturdu. 1934 yılının 30 Haziran'ı 1 Temmuz'a bağlayan gecesinde SA komutanlarının öldürülme kararını verdi. O gece yaklaşık 100 kişi SS askerleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Fakat Rudolf von Sebottendorf bu katliamdan kurtulmayı başarmıştı.

Rudolf İstanbul'da

Rudolf İstanbul'da

Bazıları Sebottendorf'un Uzun Bıçaklar Gecesinde öldürüldüğünü zannediyordu. Fakat o, İstanbul'a kaçmıştı ve Şefik Hüsnü takma adını kullanıyordu. Zaten kendisine savaşlarda gösterdiği faydalar dolayısıyla Türk vatandaşlığı verilmişti. Sebottendorf'un 1945 yılında tabancayla kendini vurarak veya boğaza atlayarak intihar ettiği ortaya atıldıysa da, 1957 yılında Adana'da bir otelde kaldığı belirlenmişti. Sonrasında ise 1965 yılının Aralık ayında, Üsküdar'da bir parkta kimsesiz bir şekilde donarak öldüğü haberleri çıkmıştı. Netice itibarıyla bu gizemli adamın ölümü de en az yaşamı kadar gizem doluydu.

Bonus: Magi (2016)

Bonus: Magi (2016)

Rudolf von Sebottendorf'un hayatı ve Türkiye'ye kaçış hikayesi, Hasan Karacadağ'ın Magi isimli korku filmine konu edildi. Film 2016 yılının Nisan ayında vizyona girdi.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
İletişim: history.anilgoc@gmail.com
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
86
29
21
11
10
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ser Can

iyide ürkütücü deneyler nerde amk

red-factor

Hasan Karacadağ kadar hıyar bir adam tanımıyorum arkadaş. İster kızın ister küfredin. Şu adamın filmlerine gidip "Aouuuuu" diyen tipleri de hiç anlamadım zat... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

Harbi çok ilginç bir milletiz ha. Nerede ülkesinden kaçan biri varsa soluğu hep bizde almış. Öyle veya böyle bir imparatorluk geçmişine sahip olmak böyle bir... Devamını Gör

nukkummatti

biz ona "yolgeçen hanı" olmak diyoruz.