Görüş Bildir
Haberler
İddianameden: 15 Temmuz Gecesi Erdoğan'ın Hava Trafiğinin Ayrıntıları

İddianameden: 15 Temmuz Gecesi Erdoğan'ın Hava Trafiğinin Ayrıntıları

Onedio Medya
02.12.2016 - 12:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbe girişimcisi askerin aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, o gece yaşananlarla ilgili önemli  ayrıntılar yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen ve Fethullah Gülen'in ilk sırada yer aldığı sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle Marmaris'ten Dalaman'a, oradan da uçakla İstanbul'a ulaşmasının ayrıntılarına yer verildi.

Erdoğan darbe girişimi gecesi ilk olarak Marmaris'te, aralarında DHA ve AA muhabirinin de bulunduğu az sayıdaki basın mensubuna açıklama yapmıştı.

Erdoğan, ardından CNN Türk televizyonuna bağlanıp, canlı yayında çağrısını tekrarlamıştı. 

Erdoğan'ın İstanbul'a ulaştırılmasıyla sonuçlanan ve gizlilik içinde yürütülen hava trafiğinin ayrıntıları iddianame ile ortaya çıktı. 

DHA'nın aktardığı ve iddianamede yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'a götüren TC-ATA uçağı, önce kimliğinin gizlenmesi için THY-8451 koduyla yolcu uçağı gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkarak saat 00.40'ta Dalaman Havalimanı'na indi. 

Bu sırada Erdoğan ve beraberindekileri Marmaris'teki otelden alan helikopter de Dalaman Havalimanı'na geldi. Erdoğan ve yanındakiler Dalaman Havalimanı'na geldiklerinde helikopterden inip TC-ATA uçağına bindi.

TC-ATA uçağı gizlilik gereği yine THY-8456 koduyla saat 01.43'te İstanbul'a gitmek üzere havalandı.

TC-ATA uçağı gizlilik gereği yine THY-8456 koduyla saat 01.43'te İstanbul'a gitmek üzere havalandı.

Cumhuriyet savcılarının, tanık sıfatıyla ifadelerine başvurduğu TC-ATA uçağının pilotu ve mürettebatının anlatımlarına göre, uçağın Dalaman Havalimanı'na inişi ve yolcularını alarak buradan ayrılışına kadar geçen süre içerisinde, naklin güvenli ve planlandığı şekilde yapılmasını engellemeye ilişkin herhangi bir eylemin veya şüpheli bir durumun gerçekleşmediği kanaatine varıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Darbeci askerler, Erdoğan'ın ayrıldığı Marmaris'teki otelin bulunduğu bölgeye, saat 03.20 sıralarında geldi.

Darbe gişiminin ardından tutuklanıp, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in komutasındaki darbeci askerler ise ikisi Cougar biri Skorsky tipi 3 helikopterle İzmir'deki Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 02.00 sıralarında Marmaris'e gitmek üzere havalandı. 

Darbeci askerlerin otele geldiği dakikalarda Erdoğan ise İstanbul'a ulaşmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
25
11
9
2
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
semiramis

Darbe düzenlediler ama en az bir gün önceden cumhurbaşkanını takibe almayı düşünemediler. Koca helikopter havalandı ama darbeciler ta 3 saat sonra otele ulaş... Devamını Gör

Yalçın Mansur

Uçağın kodunu nereden değiştirmişler bilmiyorum ama flightradar24.com adlı herkesin gayet basit bir şekilde kullanabileceği ve havadaki uçakları takip edebil... Devamını Gör

subarusever

anladığım kadarıyla o siteden sen tc-ata uçağını takip edebildin öle mi?

İlhan okutan

sat komandoları otel falan taradıktan sonra tc-ata uçağına yetişemeyip on gün Marmaris dağlarında bakkaldan ekmek çalarak tatbikat filan yaptı da menfezlerde... Devamını Gör