onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Öğrendikten Sonra Tahtaya Üç Kez Vurmanıza Sebep Olacak Dünyanın En Tuhaf Hastalıkları

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Öğrendikten Sonra Tahtaya Üç Kez Vurmanıza Sebep Olacak Dünyanın En Tuhaf Hastalıkları

Dolores Haze
30.01.2016 - 02:40

İşte hepsi birbirinden ilginç 29 evlerden ırak hastalık:

Kaynak: http://imgur.com/gallery/5U64z
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Boantropi

1. Boantropi

Bu hastalıktan muzdarip kişiler, inek veya öküz olduklarına inanırlar.

2. Balık Kokusu Sendromu

2. Balık Kokusu Sendromu

'Trimethylaminuria' olarak da adlandırılan bu genetik hastalık, hastada çürümüş balık ve çöp kokusuna benzer bir vücut kokusu oluşmasına sebep olur. Bu rahatsızlığın bilinen bir tedavisi yok; ancak diyet yapmak, antibiyotik ve B2 vitamini almanın semptomları hafiflettiği biliniyor.

3. Yiyecek Alerjisi

3. Yiyecek Alerjisi

Bağışıklık sisteminin her türlü yiyeceğe olağandışı tepki vermesi ile kendini gösteren hastalık. Semptomları arasında kaşıntı, dil şişmesi, kusma, ishal ve nefes darlığı bulunuyor.

4. Proteus Sendromu

4. Proteus Sendromu

Proteus Sendromu, deri, kemikler, kaslar, yağ dokuları, kan ve lenf damarlarının aşırı büyümesi ile birlikte vücutta çeşitli tümörler oluşması durumuna verilen isim. Genellikle, uzuvlardaki kemikler, kafatası ve omurga etkilenir. Bu hastalıktan muzdarip olan kişilerde damarlardaki kusurlu oluşum nedeniyle ortaya çıkan derin ven trombozu ve akciğer ambolisi erken ölümlere sebep olabilir. Semptomları arasında zihinsel engellilik, felç ve görme kaybı bulunur. Bilinen vakaların sayısı 200'den fazla.

5. Hipertrikoz (Kurtadam Sendromu)

5. Hipertrikoz (Kurtadam Sendromu)

Vücutta anormal kıllanma ile karakterize hastalık. Hipertrikozun iki çeşidi vardır; birinde kıllanma tüm vücutta, diğerinde ise sadece belli bir bölgede gözleniyor. Hastalığın bilinen bir tedavisi yok, bu yüzden de hastalar ya çok sık tıraş oluyor ya da kalıcı olarak tüylerini aldırmayı tercih ediyorlar. Bu sendrom aynı zamanda kedilerde de gözleniyor. Bu sendroma sahip Atchoum isimli bir İran kedisi medyada büyük yankı uyandırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Progeria

6. Progeria

Nadir görülen genetik bir bozukluk olan progeria, çocuklarda erken yaşlanma gözlenmesi durumuna verilen isim. Bu hastalıktan muzdarip çocuklar, kalp hastalıkları ve felç gibi sebeplerle hayatlarını kaybediyorlar. Ortalama yaşam süresi 13 yıl; ancak bazı hastalar 20 yaşına kadar ya da daha fazla yaşayabilirken, bazıları daha da küçükken yaşama veda ediyor. Bu hastalık, dünya çapında yaklaşık 4 milyon bebeği etkiliyor.

7. Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu

7. Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu

Bu hastalık spontane olarak ve devamlı ortaya çıkan genital uyarılmalar ile kendini gösterir. Orgazm ve ıslaklık veya ereksiyon yaşanabilir; ancak şart değildir. Yaşanan durumun cinsel arzu ile hiçbir ilişkisi yoktur. Hasta, orgazm olursa bir süreliğine rahatlayabilir.

8. Lima Sendromu

8. Lima Sendromu

Bu sendrom, Stockholm sendromunun aksine, rehin alan kişinin rehinesine karşı sempati geliştirmesiyle ortaya çıkar.

9. Palyaço Bebek Hastalığı (Harlequin Tipi İktiyozis)

9. Palyaço Bebek Hastalığı (Harlequin Tipi İktiyozis)

Ağır bir genetik deri hastalığı olan palyaço bebek hastalığı, üstderi korununun kalınlaşmasına neden olur. Doğduğu zaman bebeğin tüm vücudu derin çatlaklarla birbirinden ayrılmış kalın beyaz deri tabakaları ile kaplıdır. Hastaların kafataslarında ve yüzlerinde çeşitli bozukluklar gözlenir. Hastanın kulağı veya burnu olmayabilir ya da az gelişmiş olabilir. Bu rahatsızlık ile doğan bebeklerde genellikle doğum sırasında kanama gözlenir. 

Bu hastalıktan muzdarip kişiler, sert ve çatlaklı derileri normal ısı kaybını engellediğinden, sıcaklık değişiminden çok etkilenirler. Göğüs duvarının şişmesini ve içeriye yeterli hava çekilmesini engelleyen deri yüzünden solunum sekteye uğrar. Bu da hiperventilasyona ve solunum yetmezliğine yol açabilir. Hastaların derisi suyu muhafaza etmeye uygun olmadığından, genelde dehidrasyon yaşarlar.

10. Koro Sendromu

10. Koro Sendromu

Koro sendromu, kişinin penisinin küçülmekte veya içeriye çekilmekte olduğu korkusuna kapılmasına neden olan psikiyatrik bir rahatsızlıktır. Hastalar, genital bölgeleri yok olduğunda öleceklerine inanırlar. Bu hastalık genellikle Hindistan, Çin ve Japonya'da görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Stevens-Johnson Sendromu (Toksik Epidermal Nekroliz)

11. Stevens-Johnson Sendromu (Toksik Epidermal Nekroliz)

Bu deri hastalığında, hücre ölümü üstderinin deriden ayrılmasına sebep olur. Hastalık genellikle ateş, boğaz ağrısı ve yorgunlukla başlar. Ağız, dudaklar, genital ve anal bölgelerde doku bozulması görülür. Özellikle ağızdaki lezyonlar çok acı verir; yemek ve içmek neredeyse imkansız hale gelir. Bu hastalık, ilaçlardan veya enfeksiyonlardan dolayı ortaya çıkabildiği gibi genetik de olabilir.

12. Kuru Hastalığı

12. Kuru Hastalığı

Papua Yeni Gine'deki Fore Kabilesi'nde görülen bu hastalık, frenlenemeyen gülme krizleri ile kendini gösteriyor. Yamyamlık sonucu ortaya çıkan bu hastalığın sonu ise ölüm. Yaygın olarak görülen semptomlar ise şöyle: kas kontrolünün azalması, deformasyon, konuşmada bozulma, titreme, duygusal dengesizlik ve depresyon.

13. Arjiri

13. Arjiri

Bu hastalık, gümüş veya gümüş tozu bileşimlerine maruz kalma sonucu ortaya çıkar. Hastanın cildi, mavi veya mavimsi griye döner.

14. Maine'de Zıplayan Fransızlar

14. Maine'de Zıplayan Fransızlar

Bu sendroma yakalanan kişiler, normal uyaranlara uzuvlarının ani hareketleriyle anormal tepkiler verebilir. Zıplamak, bağırmak ve oraya buraya vurmak yaygın görülen semptomlardan.

15. Apotemnofili

15. Apotemnofili

Bir mazoşizm çeşidi olan bu hastalıktan muzdarip kişiler, uzuvlarını kesmek için takıntılı bir istek duyarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Likantropi

16. Likantropi

Bu sendroma yakalanan hastalar, insan olmayan bir hayvana dönüştüklerine ya da dönüşebileceklerine inanırlar.

17. Hiperdonti

17. Hiperdonti

Normalden daha fazla dişe sahip olma ile karakterize hastalık.

18. Su Alerjisi

18. Su Alerjisi

Suyla temas eden cilt acır ve kızarır. Hastalığın, suyun sıcak/soğuk olması veya suyun içindeki flor ve klor ile ilişkisi yoktur.

19. Yabancı Aksan Sendromu

19. Yabancı Aksan Sendromu

Hastaların birdenbire yabancı bir aksanla konuşmaya başlamaları ile karakterize bir bozukluktur. Hastalar, sözcükleri doğru telaffuz edemedikleri için aksanlı konuşuyormuş izlenimi verirler. Bu rahatsızlık, genellikle felç, kafa travması, migren veya gelişimsel problemler sebebiyle ortaya çıkar.

20. Fil Hastalığı

20. Fil Hastalığı

Vücut parçalarının anormal şekilde büyümesine yol açan bir parazit enfeksiyonu. Çoğu insan, dış belirtileri göstermez ancak lenf ve bağışıklık sistemleri ve böbrekleri zarar görür. Hastalık, enfektif larva taşıyan sivrisinekler aracılığı ile taşınır. Daha çok Güneydoğu Asya, Hindistan, Afrika ve Güney Amerika'da görülür.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

21. Yürüyen Ceset Sendromu (Cotard Sendromu)

21. Yürüyen Ceset Sendromu (Cotard Sendromu)

Bu sendromdan muzdarip olan bir kişi, ölü olduğuna inanır. Çoğu hasta, belirli bir organlarının veya vücutlarının büyük bölümünün var olmadığını düşünürler.

22. Aslan Surat Sendromu

22. Aslan Surat Sendromu

Tek başına bir hastalık olmayan bu durum, Paget hastalığı gibi hastalıkların habercisi olabilir. Yüzdeki kemikler fazla büyür ve bunun sonucunda görme kaybı yaşanabilir; nefes alma ve yemek yeme konusunda sıkıntı çekilebilir.

23. Acıya Karşı Duyarsızlık

23. Acıya Karşı Duyarsızlık

Doğuştan gelen bu hastalıktan muzdarip olan kişiler, fiziksel acı hissetmezler. Bu hastalık özellikle çocuklukta çok tehlikelidir. Bu çocuklar, fark etmeden kemiklerini kırabilir veya dudaklarını/dillerini ısırabilir. Hastalar, acıyı hissetmedikleri için çeşitli hastalıkların semptomlarını gözlemek güçleşir.

24. Otofaji

24. Otofaji

Otofaji, kişinin kendini ısırarak ve çeşitli vücut parçalarını yutarak kendine acı çektirme isteği duymasına verilen isimdir. Bu duruma şizofreni, psikoz veya Lesch–Nyhan Sendromu eşlik edebilir.

25. Erotomanya

25. Erotomanya

Bu rahatsızlıktan muzdarip bir kişi, ünlü birinin gizliden gizliye kendisine aşık olduğuna inanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

26. Fregoli Sendromu

26. Fregoli Sendromu

Bu sendroma yakalanan kişiler, yakın çevrelerindeki bir yabancının aslında tanıdıkları biri olduğuna ve kılık değiştirdiğine inanırlar.

27. Pika Sendromu

27. Pika Sendromu

Besleyici özelliği olmayan kağıt, kil, boya, metal, tebeşir, toprak, cam ve kum gibi maddeleri yeme isteğiyle kendini gösteren bu hastalık, genellikle vücuttaki mineral eksikliğinden dolayı ortaya çıkıyor.

28. Vampir Sendromu

28. Vampir Sendromu

Bu sendrom, DNA'nın ultraviyole ışınların verdiği zararı onarma konusunda yetersiz kalması ile karakterizedir. Hastalık ilerlemiş ise, hastanın hiçbir şekilde güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Semptomları arasında güneş yanıkları, çok fazla sayıda çil oluşumu, cilt kanseri, kanlı gözler, ciltte koyu renkli lekeler ve cilt kuruluğu bulunur.

29. Wendigo Psikozu

29. Wendigo Psikozu

Kuzey Amerika yerlilerinden Algonquian kabilelerinde gözlenen bu hastalık, başka besin kaynaklarına ulaşmak mümkün iken insan etine duyulan arzu ve yamyam olmaktan duyulan korku ile kendini gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3128
1142
447
271
88
84
28
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Validen

Başlıktaki ironiye bak yalnız. 3 kez tahtaya vurmak gibi batıl inançlar da hastalıklı bir ruhun habercisidir.

KaRaBaSaN

Halimize binlerce kez şükürler olsun. Bu hastalıkları Allah düşmanımıza bile vermesin, Allah yardımcıları olsun.

Pasif Kullanıcı

#25 Türkiye'de 75 milyon kişide görülüyor zaten. Bizim için pek de şaşırtıcı değil.