Görüş Bildir
Haberler
İndirimlerde Yaptığımız Alışveriş Hataları

İndirimlerde Yaptığımız Alışveriş Hataları

Konumuz Kadın
08.01.2015 - 22:02 Son Güncelleme: 08.01.2015 - 22:04

İndirimlerde Yaptığımız Alışveriş Hataları

İndirim sezonu yılın en çok sevdiğimiz zamanlarından. Moda tutkunları için tam bir alışveriş festivaline dönüşen indirim dönemleri her ne kadar bir fırsat gibi görünse de hatalı alışveriş kararlarıyla bütçemizi sarsabiliyoruz. Biz Konumuz Kadın ailesi olarak dikkatli alışveriş nasıl yapılmalı konusuna değindik.

Çok para verilmesine rağmen kendini göstermeyen parçalar

Birçoğumuza göre klasik parçalar yatırım yapılması gerekenlerin başında gelir. Fakat kalitesini fark ettirmeyecek parçalara büyük paralar ödemek de pek akıl karı değil. Mesela kaliteli siyah bir etek aldıysanız, ödediğiniz paranın kat kat fazlasını vererek çok pahalı bir markaya yatırım yapmanıza gerek yok. Hiç kimse 50 TL verdiğiniz bir siyah etek ile 1.500 TL’lık bir eteğin farkını ilk bakışta anlayamaz. Bu nedenle üzerinize giydiğinizde kendini gösterecek parçalara yatırım yapmaya dikkat edin.

Evde benzeri olduğu halde indirimde diye aynı parçayı almak

Bazılarımızın çok net bir tarzı oluyor. Genellikle birbirine benzeyen parçaları seçmekten de kendilerini alamıyorlar. Mesela açık renk yün kazaklardan bazı kadınların gardıroplarında onlarca olabiliyor. Buna rağmen indirimde görünce bu parçayı kaçırmak istemiyorlar, evde onlarca olmasına rağmen. Bu, kadınların en sık düştüğü hatalardan biri. Bir parça ne kadar güzel ve uygun fiyatlı olursa olsun gardırobunuzda benzer bir model varsa, onu alışveriş sepetinizden çıkarın.

Kendi tarzınızı henüz belirleyememiş olmak

Bazen indirimde gördüğümüz bir parçayı sadece değişiklik olsun, “arada bir giyerim” diye alabiliyoruz. Bu hatayı yapmanın öncelikli nedeni kendi tarzımızı henüz tanımlamamış olmamız ve bu nedenle yanlış parçalara yönlenmemiz. Tarzınızı bilip ona göre alışverişe çıktığınızda bu tip parçalara “güzel ama benim tarzım değil, alsam da giyinemem” der ve yanlış bir alışverişten kurtulabilirsiniz. Alışveriş yaparken kendi stilize odaklanmaya ve yanlış parçalara yönelmemeye dikkat edin.

Etiketler:

2014-2015 sonbahar-kışalışveriş hatalarıindirimde alınması gerekenler

Kaynak: http://www.konumuzkadin.com/indirimle...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın