onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İngiltere'de Oturma ve İş Kurma İzni Sağlayan Ankara Anlaşması'na Başvurular 2018'de Rekor Kırdı

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İngiltere'de Oturma ve İş Kurma İzni Sağlayan Ankara Anlaşması'na Başvurular 2018'de Rekor Kırdı

FreiGeist
01.03.2019 - 11:04 Son Güncelleme: 01.03.2019 - 11:15

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın 28 Şubat tarihinde açıkladığı verilere göre, Ankara Anlaşması'na 2018 yılında İngiltere'den 7.607 Türk vatandaşı başvurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ankara Anlaşması (ECAA Agreement), Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması imzalamış olan ülkelerin vatandaşlarına, İngiltere tarafından verilen bir iş kurma izni vizesi.

Ankara Anlaşması (ECAA Agreement), Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması imzalamış olan ülkelerin vatandaşlarına, İngiltere tarafından verilen bir iş kurma izni vizesi.

Romanya ve Bulgaristan'ın da aralarında olduğu bazı diğer ülkelerin Avrupa Birliği'ne katılması sonrası bu vize türünden yararlanan yalnızca Türk vatandaşları kaldı.

Bu rakam 2017 yılında yine bir rekor olan 5,205 kişiydi

Bu rakam 2017 yılında yine bir rekor olan 5,205 kişiydi

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göreİngiltere İçişleri Bakanlığı ülke dışından yapılan Ankara Anlaşması vize başvurularına dair bir veri açıklamıyor. 

Ancak Türkiye'den yapılan başvuruların, İngiltere içinden yapılan başvurular ile paralel bir seyir izlediği aktarılıyor.

Peki Ankara Anlaşması devam edecek mi?

Peki Ankara Anlaşması devam edecek mi?

Brexit sonrası, hali hazırda kriterleri değiştirilen Ankara Anlaşması'nın devam edip etmeyeceği ile igili 2018 yılı içinde BBC Türkçe'ye açıklama yapan bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi:

'Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra da İngiltere, her zaman olduğu gibi açık bir ülke olmaya devam edecek. İngiltere'ye kimin girdiğini kontrol eden fakat aynı zamanda da ülkeye çalışarak katkı yapacak nitelikteki parlak beyinleri sıcak şekilde karşılayacak bir göçmenlik sistemi yürürlükte olacak.'

Birçok faktörün temel alınacağı gelecekteki göçmenlik sistemi için faklı seçenekleri değerlendiriyoruz. Hükümet, tavsiye almak için Göç Danışma Komitesi'ne başvurdu. Biz de geniş bir yelpazedeki paydaşlarla temas halinde olmayı sürdürüyoruz.'

2018 yılının mart ayında süresiz oturum başvurusunun kriterleri değiştirilmişti.

Bu ücretsiz vizeye, İngiltere'de kendi işini kurmak isteyen ve işe yeterli sermayesi bulunan tüm Türk vatandaşları başvurabiliyor. Uygun belgeleri sunan kişilere, önce bir yıl daha sonra 4 yıla kadar oturum izni veriliyor, 4. yılda da süresiz oturum iznine başvurma hakkı tanınıyordu.

15 Haziran tarihinde detayları açıklanan 'yeni kategori' ile:

  • Süresiz oturum başvurusu süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı. (Süresiz oturumdan 1 yıl sonra ise vatandaşlık başvurusu yapılabiliyor.)

  • Oturum için İngilizce bilmek ve İngiltere'de yaşam testini vermek zorunlu oldu.

  • Oturum başvurusu için kişi başı 2389 sterlin başvuru ücreti getirildi.

Türkiye kökenli girişimciler, oturum kriterlerinin geriye dönük olarak değiştirilmesini yargıya taşımış durumda.

Yüksek Mahkeme, şartların 'geriye dönük' olarak değiştirilmesinden etkilenecek olan 12 binden fazla Türk vatandaşının, İçişleri Bakanlığı'na dava açabilmek için yaptığı izin başvurusuna 2018 Kasım ayında olumlu yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
12
8
6
6
5
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hülyaa

imkanı olanlar gidiyor tabi, ne yapacaklar bu ülkede

Rıza Sayar

Beni de bulsunlar nasıl yapıyorlar ne zorluklar var biraz bilgiye ihtiyacım var.

Resho

Bir yanda bırak vatandaşlığı ülkesine kabul ettiği cücük kadar insan için bile dil, kalifiyeli olma, yaşam testinin üstüne olsa da olmasa da 15 bin tl gibi b... Devamını Gör

Mert

Uzun yillardir ingiltere gidip gelirim. son yillarda ingiltere gelenlerin %90 FETO'cu yada AKP'ci yani parali islamcilar. Kendileri dahi Turkiyede adalet sis... Devamını Gör