Görüş Bildir
Haberler
İntihar Ettiler, Enstrümanlarını Sattılar... Müzisyenlere Saat 24.00 Kısıtlaması Yaşam Tarzına Müdahale mi?

İntihar Ettiler, Enstrümanlarını Sattılar... Müzisyenlere Saat 24.00 Kısıtlaması Yaşam Tarzına Müdahale mi?

Ulaş
20.03.2022 - 18:07

Birçok pandemi tedbiri kaldırılırken müzikte uygulanan saat 24.00 kısıtlaması devam ediyor. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3 Mart tarihinde yaptığı açıklamada 'Konuyu değerlendireceğiz' demişti. Kısıtlama kararları ile işsiz kalan pek çok müzisyen geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etmişti.

Yasağın, yaşam tarzına müdahale olması üzerine tartışmalar hâlâ sürüyor. Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı sanatçı Burhan Şeşen de yaptığı açıklamalar ile iktidarı eleştirdi. Detaylara birlikte bakalım. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

KRT TV’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında gece saat 24.00 sonrasındaki canlı müzik yasağının sürmesiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Pandeminin başından beri müzisyenlerin görmezden gelindiğini söyleyen Şeşen şunları söyledi:

“Müzik yasağının devam etmesinin bir mantığı kalmadı. Sanırım müzisyenlerle empati kurulamıyor. Devlet görevlileri resmi tören ya da davetler dışında sanatsal faaliyetlerde bulunsalardı sanatçılarla empati kurabilirlerdi. Bu müzik yasağını anlamak mümkün değil. Önümüz turizm sezonu turiste nasıl anlatacaksınız? Ayrıca bu sektör sadece müzisyenler de değil, diğer çalışanları, ulaşımını vb de düşünürseniz binlerce insan bu sektörden geçiniyor. Bu yasak binlerce insanın yaşamını etkiliyor.'

Şeşen 'Müzisyenlerini enstrümanlarını sattığını, canlarını kıydığını' belirterek sözlerine şöyle devam etti 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
4
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabzonnn

Müzik haramdır bilmiyormusunuz biz Talibanla aynı görüşteyiz müzik bi te cek

Gregory House

Roman mahalleri kan ağlıyor... Malum herkes müzisyen bahsi geçen mahallelerde. Ne yapsın bu adamlar? Gasp mı, hırsızlık mı ne?? Yazık değil mi bunca insana, ... Devamını Gör

İlker

Gayet haklı bir kısıtlama, benim yazları düğünlerde kulaklarımı kanatmaya hakları yok😐