Görüş Bildir
Haberler
İsim Vermeden Önce Deneyin! Uçuğu Daha Hızlı Geçirebilmek İçin Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

İsim Vermeden Önce Deneyin! Uçuğu Daha Hızlı Geçirebilmek İçin Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

Bazen uçuk ve ağız yaraları oldukça acı verici olabiliyor. Hatta bazıları o kadar uzun süre kalıyor ki... İşte onlardan daha kısa sürede kurtulmak veya acısını azaltmak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler.

Not: Herhangi bir tedavi yöntemini uygulamadan önce uzmana danışmanız önerilir.

1. Vazelin

Nemendirici olarak da kullanılan vazelin uçuğunuzu yumuşatır. Uçuğunuzun üzerini kaplar ve bakterilerden korunmasına yardımcı olur. Kaşıntısını azaltır ve iyileşmede de etkilidir. Vazelini, temiz bir kulak pamuğu ya da parmak ucunuz yardımıyla uçuğun üstüne gün boyu uygulayabilirsiniz.

2. Vanilya özü

2. Vanilya özü

Vanilya harika kokuyor ve yiyeceklere de zengin lezzet katıyor. Aynı zamanda uçuk yaraları gibi viral enfeksiyonun iyileşmesine yardımcı olan güçlü anti-enfeksiyon özelliklere de sahip. %100 saf vanilya özünden bir pamuklu çubuk veya steril bir gazlı bezin üzerine birkaç damla koyun. 6 saatte bir uçuğunuzun üzerine sürün.

3. Çay ağacı yağı

3. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı, cilt yaralarını kurutmada etkili olabilir. Ayrıca antiseptik, antifungal, antiviral ve antibiyotik özellikleri de vardır. Bu yağ, uçuğunuzun boyutunu gece boyunca yüzde 50'ye kadar azaltmaya yardımcı olabilir. Günde iki kez pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.

4. Alkol

4. Alkol

Bakteriyel kontaminasyon riskini azaltarak sürenin azaltılmasına yardımcı olur. Bir kulak çubuğunu alkole batırın ve uçuğun üzerine dokundurun.

5. Deniz tuzu

5. Deniz tuzu

Deniz tuzu iltihapli cildi iyileştirme etkisi olan bir mineral içerir. Bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın. Uçuğunuzun üzerine pamuk yardımıyla sürün ya da ağzınızdaki yaralar için gargara yapın. Fakat özellikle hassas ciltlerde sorun yaratabileceğinden dikkatli kullanın.

6. Çay

Uçuğun dudağınızda bulunma süresini ve rahatsızlığını azaltmaya yardımcı olabilecek birçok farklı çay vardır çünkü bunlar tanen içerir. Tanenler yeşil çay, siyah çay ve beyaz çayda bulunur ve antiviral özelliklere sahiptirler. Demlediğiniz çayın poşetini biraz soğuduktan sonra kullanabilirsiniz. Doğrudan ağız yaranıza uygulayın ve beş dakika boyunca bekletin.

7. Hamamelis yağı

7. Hamamelis yağı

Cadı elaesi çok etkili bir büzücüdür, bu nedenle soğuk yaraları çabucak iyileştirmek için kurumaya yardımcı olur.

8. Meyan kökü

8. Meyan kökü

Meyan glisirizik asit içerir ve bu soğuk algınlığına neden olan virüse karşı koymak için çalışır. Aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, ağrı ve rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olur.

500 mg vazelinin içerisine bir yemek kaşığı meyan kökü tozu ekleyip karıştırın ve doğrudan yaraya uygulayın.

9. Süt

Süt, çok yatıştırıcıdır ve aynı zamanda salgına neden olabilen bir amino asit olan argininin inhibe edilmesine yardımcı olan L-lizin içerir. Bir yemek kaşığı süte bir pamuk topunu batırın ve yaranıza koyup beş dakika bekletin.

10. Nane yağı

10. Nane yağı

Nane yağı, soğuk algınlığına neden olan virüsü öldürmeye yardımcı olabilir ve bu da süreyi kısaltır. En iyi sonucu almak için yarayı veya uçuğu fark ettiğiniz anda bu yağı kullanmaya başlamak önemlidir.Tamamen doğal ve yüksek kalitede bir nane yağı kullanın. Uygulayacağınız alanı temiz su ile temizledikten sonra bu yağı doğrudan yaraya sürün. Tahrişi azaltmak için yağa biraz su ekleyebilirsiniz.

11. Sarımsak

11. Sarımsak

Sarımsağın mikrop öldürücü özelliği zaten herkes tarafından biliniyor. Bir diş sarımsağı kesip yaranızın üzerinde bekletin.

12. Hindistan cevizi yağı

12. Hindistan cevizi yağı

Uçuğunuzun üzerine biraz hindistan cevizi yağı sürerek yumuşamasını ve daha hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz.

13. Aloe vera

13. Aloe vera

Aloe vera uçukların hızlıca kurumasına yardımcı olabilir. Bu yüzden aloe vera jelini uçuğun üzerine sürün ve bir gece boyunca bekletin.

14. Limon

Limon, uçukla savaşmaya yardımcı olacak antibakteriyel ve antiviral özellikler taşır. Bu yüzden günde birkaç kez uçuğun üzerine limon suyu damlatın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
12
6
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahra Gül

Sarımsak gram işe yaramıyor. Sakın denemeyin büyütüyor.

Hipergrafi

Her bitki herkeste farklı etki yaratabilir internette, onedio galerilerinde görüp bilmeden kullanmamak gerek. Onedio'da daha önce göz kuruluğu için bitkisel... Devamını Gör

alper arslan

ilaç