onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İŞKUR Kaydı Nasıl Yapılır? İŞKUR Kayıt Belgesi Nereden Alınır?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İŞKUR Kaydı Nasıl Yapılır? İŞKUR Kayıt Belgesi Nereden Alınır?

Müge Kakşi
22.11.2021 - 03:26

İlk olarak 1936 yılında 1939 yılında belirlenen İş Kanunları ile kurulmak istenen İŞKUR, çeşitli ülke ve dünya sorunlarından dolayı kurulamamıştır. Ardından 1946 yılında 4837 sayılı Kanun ile kamu istihdam hizmetlerini vermek üzere İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) kurularak şu anki İŞKUR'un ilk temelleri atılmıştır. Ardından 2003 yılına gelindiğinde 617 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İş ve İşçi Bulma Kurumu kapatılarak şuanda da hizmet vermekte olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kurulmuştur. Yani kurumun kurum kuruluş yasasına ulaşması 2003 yılında yürürlüğe giren kanun ile olmuştur. Vatandaşlar ülkemizde milyonlarca vatandaşa istihdam sağlayan İŞKUR kaydının nasıl yapıldığını ve İŞKUR kayıt belgesinin nereden alındığını merak ediyor. Peki, İŞKUR kaydı nasıl yapılır? İŞKUR kayıt belgesi nereden alınır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye İş Kurumu yani daha çok kullanılan adıyla İŞKUR ülkemizde istihdamın geliştirilmesine, korunmasına ve işsizliğin önüne geçilmesine önemli ölçüte katkılar sunmaktadır. Ayrıca İŞKUR işsizlik sigortası hizmetlerini de yürütmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olan İŞKUR ülkemizde milyonlarca işsiz vatandaşa iş kapısı açarak istihdam sağlamaktadır. Birçok işsiz vatandaş İŞKUR kaydının nasıl yapıldığını internet üzerinden araştırırken İŞKUR kaydı bulunan vatandaşlar da İŞKUR kayıt belgesinin nereden alındığını araştırıyor. İŞKUR kaydının nasıl yapıldığına ve İŞKUR kayıt belgesinin nereden alındığına dair birçok detaya içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

İŞKUR Kaydı Nasıl Yapılır? İŞKUR Kayıt Belgesi Nereden Alınır?

İŞKUR Kaydı Nasıl Yapılır? İŞKUR Kayıt Belgesi Nereden Alınır?

Ülkemizde milyonlarca işsiz vatandaşa istihdam sağlayan İŞKUR'a talep oldukça fazla. Birçok vatandaş İŞKUR kaydının nasıl ve nereden yapıldığını merak ediyor. Ayrıca çeşitli başvurularda vatandaşlardan İŞKUR kayıt belgesi de istenmektedir. İŞKUR kayıt belgesini e-Devlet kapısından birkaç adımda alabilirsiniz. Tüm bu işlemler için şu adımları izleyin;

İŞKUR kaydı için şu adımları izleyin;

  • İŞKUR'a kayıt olabilmeniz için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/ linke tıklayarak İŞKUR giriş sayfasına gidin.

  • Ardından İş Arayan kısmından üye ol seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkan üyelik sözleşmesini okuyup onaylamanız gerekmektedir.

  • Açılan sayfada sizden istenilen kimlik bilgilerinize dair bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girerek ileri butonuna tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Ayrıca üyelik işlemleri sırasında sizden istenilen telefon ve mail adresini doğru bir şekilde girmeniz üyeliğinizin gerçekleştirilebilmesi için önemlidir. Aksi taktirde üyelik işlemini gerçekleştiremezsiniz.

İŞKUR kayıt belgesi için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili alana İŞKUR Kayıt Belgesi (Türkiye İş Kurumu) yazıp arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada İŞKUR kayıt belgenizi görebilir ve sayfanın sağ üstünde bulunan yazdır butonuna tıklayarak belgenizin bir çıktısını alabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın