Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
İstanbul'da Bir Tartışmalı Karar Daha: Galata Kulesi'nin İşletmesi İBB'den Alınıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nin işletmesinin sözleşmesi biten İBB'den alınacağını söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu da buna karşılık dava açtıklarını bildirdi.
Sözcü'den Deniz Zeyrek'in aktardığına göre, Bakan Ersoy, Galataport'a ilk geminin 5 Nisan'da geleceğini, eylül ayı itibarıyla liman dışındaki operasyonların da başlayacağını söyledi.
2021 itibarıyla Galataport'un bütün rezervasyonlarını dolduracağını aktaran Ersoy, 2022'den sonra İstanbul'a ikinci bir portun gerekeceğini belirterek, Yenikapı'daki port için ihalenin yapıldığını anımsattı.
Galata Kulesi'nde meydan düzenlemesi
Bakan Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını, ismini de “Beyoğlu Kültür Yolu” koyduklarını anlattı. Buna göre Galataport'tan başlayıp Galata Kulesi'ne gelinecek. Kule işletmesi sözleşme süresi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınacak. İstanbul'un ilk meydanı olan Galata Kulesi etrafındaki alan genişletilecek. Bunun için meydandaki büyük bina kamulaştırılacak.
Kulenin karşısındaki yokuş, doğal akışında basamaklarla halka açık bir tiyatroya dönüşecek. Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi gösterilerini sergileyecek.
İmamoğlu: "Hakkımızı aramak için dava açtık" 🎥
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Bakanlığın Galata Kulesi kararı soruldu. İmamoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanı, Galata Kulesi'nin İBB işletmesinden alınacağını ve ihaleye çıkarılacağını açıkladı. İBB ile sözleşmenin Ocak ayında dolduğunu ve İBB'nin sözleşmeyi yenilemediğini de açıkladı? Değerlendirmenizi alabilir miyiz” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Öncelikle teknik bilgiyi vereyim; bu süre dolduğunda, bir önceki İBB yönetimi ile yapılan yazışmalar sonucu, Büyükşehir Belediyesi bir girişimde bulunmamış o zaman diliminde. Ama o süreçte, Kültür ve Turizm Bakanlığı da bir eylemde bulunmamış. Fakat birkaç aydır biz bunu basın yoluyla duyuyoruz. Biz de bu süreçle ilgili hukuki hakkımızı konusunda davamızı açtık. Bu dava ile ilgili savunma verildi. Şimdi o savunmaya istinaden, karşı dava ile ilgili süreci arkadaşlarım hukuki olarak takip ediyorlar.
"Karar alma yöntemleri hoş değil"
İmamoğlu açıklamasına şöyle devam etti:
“İstanbul ile ilgili bir karar almak istiyorlarsa, alacaklarsa, turizme katkı sunacaklarsa, en büyük paydaşları, en doğru yol arkadaşları İBB'dir. Yani bizimle görüşmekten, konuşmaktan kaygı duymasınlar, çekinmesinler. Bizim derdimiz; İstanbul turizmi.
İstanbul Turizm Platformu’nu kurarken, nasıl turizme katkı sunacağımızı, geliştirme ortamını dahi düşündüğümüz anda bile kendilerini arayıp, davet ettim. Yazılı olarak da davet ettim. Her toplantımıza davet ettik. Katılmamayı tercih edebilirler ama İstanbul'da bir konu ile ilgili karar alacaklarken, biz bir telefon mesafesindeyiz. İstanbul'da turizm ve kültür ile ilgili hedefler koyacaklarsa da biz İstanbul’dayız. İstedikleri zaman davet edebilirler, biz misafir edebiliriz, konuşabiliriz. ‘Bunu alacağız, onu yapacağız’ lafları, tarifleri İstanbul için hoş tarifler değil. Bir bakanlığın, böyle büyük ve kadim bir kentle ilgili karar alma yöntemi de hoş bir model değil. Biz, hukuki mücadelemizi vereceğiz.”
Yorum Yazın
Adam bileğinin hakkıyla kazandı yapılan muameleye bak. İmamoğlu'na yakında İstanbul'un içini boşaltıp sadece ismini bırakacaklar sanırım
Hiç utanmaları yok gerçekten. Her saniye demokrasimiz yok oluyor içten içe çürüyor.
Bence kuleyi komple söküp Konya'ya diksinler. Hatta bütün İstanbul'u parça parça taşıyıp Konya, Rize vb. sittin sene Akp'ye oy verecek şehirlere taksınlar iy... Devamını Gör