Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Genel Ruh Halinizde Radikal Bir Değişim Yaratacak Her Türden 35 Klasik Film Önerisi

İzledikten Sonra Genel Ruh Halinizde Radikal Bir Değişim Yaratacak Her Türden 35 Klasik Film Önerisi

Birçok platformda milyonlarca kez izlenmiş dram, gerilim ve korku türünden birçok film var. Bu filmler ayrıca birçok eleştirmenin bulunduğu platformlarda da en üst sıralara tırmanmış klasik denilebilecek türden! Birbirinden kaliteli bu filmlere gelin beraber bakalım! 👇

Kaynak: https://letterboxd.com/garrettmcdowel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

35. Crawl (2019)

35. Crawl (2019)

Özet: Florida'da şiddetli bir kasırgayla karşı karşıya kalan genç bir kadın, bölgedeki diğer insanların aksine evini boşaltmamaya karar vermiştir. Kasırga gelip çatmışken botuna atlayıp kaybolan babasını bulmak için yola çıkar. Yaralanmış şekilde olsa da sonunda babasını ve köpeğini bulmuştur. Ancak genç kadın babasını kurtarırken kendisini ve babasını suların altında kalmış bir evin içinde hapsolmuş şekilde bulur. O anda tek tehlikenin kasırga olmadığını fark eden ikili, suların içinde tek amacı avlanmak olan devasa timsahlara karşı kendilerini savunmak zorundadırlar.

Oyuncular: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark

Yönetmen: Alexandre Aja

34. Gerald's Game/Oyun (2017)

34. Gerald's Game/Oyun (2017)

Özet: Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ıssız bir göl evine giderler. Huzur dolu geçen zamanlarına biraz da eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı birden kabusa dönüşür. Bir kaza sonucu Gerald öldüğünde, Jessie elleri yatağa kelepçeli bir haldedir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odanın içinde bir başkasının daha olduğunu düşünmeye başlar.

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Chiara Aurelia

Yönetmen: Mike Flanagan

33. Speak No Evil (2022)

33. Speak No Evil (2022)

Özet: Toskana’da tatile çıkan biri Hollandalı, diğeri Danimarkalı olan iki aile, tanışır ve hızla arkadaş olur. Aradan geçen ayların ardından, özgür ruhlu Hollandalı aile, daha muhafazakar olan Danimarkalıları kırsal kesimdeki evlerine hafta sonu tatili için davet eder. Başlarda her şey yolunda olsa da, yeniden bir araya gelmenin sevinci yerini yanlış anlamalara bıraktığında, işler kontrolden çıkmaya başlar.

Yönetmen: Christian Tafdrup

Oyuncular: Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja van Huêt

32. Annihilation (2018)

32. Annihilation (2018)

Özet: Area X bölgesi, daha önce hiç şahit olunmamış anormal faaliyetlerden sonra hükumet tarafından karantinaya alınmış ve on yıllar önce kıtanın geri kalanından ayrılmıştır. Burada artık doğa hüküm sürmektedir ve insanların son izleri de silinmiştir. Bir gün, bölgeye gönderilen keşif grubunun raporu, buranın el değmemiş bir cennet olduğudur. Ancak ardı sıra giden gruplar, döndüklerinde ölümle yüzleşmişlerdir. İkinci grup intiharla, üçüncü grup dost ateşi ile, son gönderilen on birinci grup ise kanserle hayatlarına veda etmiştir. On ikinci grup ise buranın sırrını anlamaya kararlıdır. Bir biyolog, antropolog, psikolog ve araştırmacıdan oluşan grup, kendilerini neyin beklediğini bilmedikleri bu bölgenin sırrını çözmekte başarılı olabilecekler midir?

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez

Yönetmen: Alex Garland

31. Us (2019)

31. Us (2019)

Özet: Adelaide Wilson, eşi, oğlu ve kızıyla birlikte çocukken büyüdüğü sahildeki evine geri döner. Geçmişten gelen travmatik bir deneyimin peşini bırakmayan Adelaide, kötü bir şey olacağından giderek daha fazla endişe duymaya başlar. Dört maskeli yabancı eve inip Wilson'ları hayatta kalma mücadelesine zorlayınca, en büyük korkuları kısa sürede gerçeğe dönüşür. Maskeler düştüğünde, aile, her saldırganın onlardan birinin görüntüsünü aldığını öğrenince dehşete düşer.

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

Yönetmen: Jordan Peele

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

30. It Follows (2014)

30. It Follows (2014)

Özet: Genç bir kadın, cinsel bir birliktelikten sonra bilinmeyen bir doğaüstü güç tarafından takip edilir. Ona yakalanırsa öleceğini bilen genç kadın, şimdi bu durumdan kurtulmak zorundadır.

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilshrist

Yönetmen: David Robert Mitchell

29. Ready or Not (2019)

29. Ready or Not (2019)

Özet: Bir gelinin düğün gecesi, eksantrik yeni ailesi onu korkunç bir oyuna katılmaya zorlayınca uğursuz bir hal alır. Bir aile geleneği olarak o gece oyun oynamak zorunda olan aile, yıllar boyunca kimseye denk gelmeyen 'saklambaç' oynamak durumunda kalır.

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

28. Raw (2016)

28. Raw (2016)

Özet: Jutine, 16 yaşında olan Jutine'in tüm ailesi veterinerdir. Jutine de onların yolundan gider ve Veterinerlik Fakültesine girmeyi başarır. Ancak okuldaki üst sınıfların acımasız davranışları onu bambaşka bir dünyaya iter.  

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

Yönetmen: Julia Ducournau

27. The Cabin in the Woods (2011)

27. The Cabin in the Woods (2011)

Özet: Filmin konusu, tatil planı düşüncesiyle yola çıkan 5 arkadaşın gizemli bir kulübe keşfetmesi ve bu kulübede başlarına gelecek olaylardan oluşuyor. Başlarda güzel başlayan bu tatil, daha sonra bir cehennem kapanına dönüşüyor.

Oyuncular: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Fran Kranz

Yönetmen: Drew Goddard

26. Audition (1999)

26. Audition (1999)

Özet: Aoyama adında orta yaşlı bir dul yeni bir aşka yelken açmak ister, film yapımcısı arkadaşı ise ona bir sonraki büyük aşkını bulmak için uğraşır. Olaylardan habersiz olan Aoyama, Asami adında sapkın bir katile aşık olur. Sonrasında olaylar korkutucu bir şekilde gelişmeye başlar.

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki

Yönetmen: Takashi Miike

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

25. Parallel Mothers (2021)

25. Parallel Mothers (2021)

Özet: Madres Paralelas, aynı gün aynı hastanede doğum yapan iki kadının hayatına odaklanıyor. Kadınlar o zamandan itibaren oldukça paralel bir yaşam sürer.

Oyuncular: Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde

Yönetmen: Pedro Almodóva

24. Snowpiercer (2013)

24. Snowpiercer (2013)

Özet: Küresel ısınmayı durdurmak için kimyasal bir savaşın başlatılmasını konu alan filmde; savaş planlandığı gibi gitmiyor ve Dünya'da yeni bir buzul çağı başlıyor. Hayatta kalan bin kadar insan Dünya'nın etrafında sürekli olarak dönen bir trene sığınıyor.

Oyuncular: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton

Yönetmen: Bong Joon Ho

23. Don't Breathe (2016)

23. Don't Breathe (2016)

Özet: Kör, yaşlı ve çaresiz görünen bir adamı gözlerine kestiren üç genç, onun evini soymak için evine girerler. Ancak kör adamın hiç de göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkar. Bu basit soygun gençler için hayatta kalma mücadelesine dönüşür. 

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

Yönetmen: Fede Alvarez

22. 10 Cloverfield Lane (2016)

22. 10 Cloverfield Lane (2016)

Özet: Filmde, genç Michelle, dünya dışı varlıkların yer yüzünü yaşanmaz hale getirdiğini söyleyen bir adam tarafından bir yeraltı sığınağında hapsedilir.

Oyuncular: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr.

Yönetmen: Dan Trachtenberg

21. Unbreakable (2000)

21. Unbreakable (2000)

Özet: M. Night Shyamalan tarafından yazılan ve yönetilen Unbreakable, bir tren kazasından yara almadan kurtulan güvenlik görevlisi David Dunn'ı konu alıyor. Dunn, kısa bir süre sonra ilginç bir fikir ortaya atan çizgi roman dükkanı sahibi Elijah Price ile tanışır. Ya süper kahramanlar gerçekten varsa?                 

Oyuncular: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright

Yönetmen: M. Night Shyamalan

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

20. [Rec] (2007)

20. [Rec] (2007)

Özet: Klostrofobik duyguları uyandıran filmde, bir televizyon muhabiri ve kameraman, acil durum çalışanlarını karanlık bir apartman binasına kadar takip eder ve korkunç bir şekilde içeri kilitlenir.

Oyuncular: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano

Yönetmen: Jaume Balagueró, Paco Plaza

19. Predestination (2014)

19. Predestination (2014)

Özet: Filmde zamanda seyahat ederek suçluları yakalayan ve olacak kötü olayları önlemeye çalışan bir ajanın hikâyesinin anlatılıyor.

Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor

Yönetmenler: Michael Spierig, Peter Spierig

18. The Wailing (2016)

18. The Wailing (2016)

Özet: Kırsal köylüler, bir dizi vahşi cinayeti gizemli bir yabancının (Kunimura Jun) gelmesine bağladığında, tüm halkta büyük histeri başlar.

Oyuncular: Jun Kunimura, Jung-min Hwang, Kwak Do-won

Yönetmen: Na Hong-jin

17. Nocturnal Animals (2016)

17. Nocturnal Animals (2016)

Özet: Modanın dahi çocuğu Tom Ford'un klasını hissettiren film, elbette güçlü oyuncularla destekleniyor. Amy Adams ve Jake Gyllenhaal'ı bir araya getiren bu psikolojik gerilim, izleyiciyi şüphe içinde bırakıyor. Her ne kadar filmin finalinde belli belirsiz bir tatmin yaşasak da, filmin dokusuna gizlenmiş kitap gizemini koruyor.

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Yönetmen: Tom Ford

16. Upgrade (2018)

16. Upgrade (2018)

Özet: Grey Trace, eşiyle birlikte vahşice bir saldırıya uğrar. Eşini saldırıda kaybeden Trace, saldırı sonrası felç kalır. Belden aşağısı tutmayan acılı genç adam, bir gün milyarder mucitten güzel bir teklif alır. Bu teklife göre mucit deneysel bir tedavi uygulayacak ve Grey Trace'in vücudu da gelişecek. Tedavi kabul eden Trace'in bedenine STEM olarak tanımlanan bir yapay zekâ implantı yerleştirilir. Başarılı geçen tedavi sonucunda insanüstü yeteneklere kavuşan Grey Trace, eşini öldürenlerden intikam almak ister.

Oyuncular: Melanie Vallejo, Steve Danielsen, Abby Craden

Yönetmen: Leigh Whannell

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. Collateral (2004)

15. Collateral (2004)

Özet: Jamie Foxx, bu neo-noir filmde, Tom Cruise tarafından canlandırılan bir kiralık katil tarafından rehin alınan ve araba kullanmaya zorlanan bir taksi şoförü Max rolünde. Filmin neredeyse hepsi Los Angeles sokaklarında hızlı tempolu aksiyon ve entrika dolu çılgın bir gecede geçiyor.

Oyuncular: Tom Cruise, Jame Foxx

Yönetmen: Michael Mann

14. The Skin I Live In (2011)

14. The Skin I Live In (2011)

Özet: Yetenekli bir plastik cerrah olan Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas), karısı bir trafik kazasında korkunç şekilde yandığından beri, yanık kurbanlarının hayatlarını kurtarabilecek yeni bir cilt geliştirmeye çalışır. 12 yıl sonra Ledgard, vücudu koruyan ama yine de dokunmaya duyarlı bir cilt yaratır. Sadık hizmetçisinin (Marisa Paredes) yardımıyla Ledgard, yaratımını doktor konağında kendi iradesi dışında tutsak edilen Vera (Elena Anaya) üzerinde test eder.

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet

Yönetmen: Pedro Almodóvar

13. Battle Royale (2000)

13. Battle Royale (2000)

Özet: Gelecekte, Japon hükümeti bir sınıf dokuzuncu sınıf öğrencilerini yakalar ve devrimci 'Battle Royale' eylemi altında onları birbirlerini öldürmeye zorlar.

Oyuncular: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Tarô Yamamoto

Yönetmen: Kinji Fukasaku

12. Get Out (2017)

12. Get Out (2017)

Özet: Chris ve Rose, bir süredir beraber olan mutlu bir çifttir. Rose, bir gün Chris'i ailesiyle tanıştırmaya karar verir ve ikili, şehrin dışında bulunan eve doğru yola koyulur. Başlarda sıcak ve sevecen görünen bu aile, zamanla Chris'e tuhaf davranmaya başlar. Chris, siyahi olduğu için ayrımcılığa maruz kaldığı düşünse de işlerin bundan çok daha korkunç olduğunu öğrenecektir. 

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

Yönetmen: Jordan Peele

11. Being John Malkovich (1999)

11. Being John Malkovich (1999)

Özet: İşsiz olan Craig Schwartz, garip bir adam olan Dr. Lester için dosyalama memurluğu yapar. Craig bir gün işteyken, ünlü aktör John Malkovich'in aklına giden bir portal keşfeder. Meslektaşı Maxine'in sırrına ortak olmasına izin verdiğinde ise işler iyice sarpa saracaktır...

Oyuncular: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener

Yönetmen: Spike Jonze

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Cast Away (2000)

10. Cast Away (2000)

Özet: Tek başınıza yıllar geçirebilir miydiniz veya döndüğünüzde eski hayatınız ne hâle gelmiş olurdu? İşine de eşine de epey bağlı olan bir adam, uçak kazasında ıssız adaya düşer. Hayatta kalmak için neler yapabileceğini kesinlikle görmelisiniz.

Oyuncular: Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez

Yönetmen: Robert Zemeckis

9. Children of Men (2006)

9. Children of Men (2006)

Özet: Dünya, 2027: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder.

Oyuncular: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor

Yönetmen: Alfonso Cuarón

8. Rosemary’s Baby (1968)

8. Rosemary’s Baby (1968)

Özet: Waifish Rosemary Woodhouse ve aktör kocası Guy, uğursuz bir üne sahip olan komşularının New York'taki apartmanına taşınmaya karar verir. Bebeğine hamile kalan Rosemary, giderek izole bir hayat yaşamaya başlar. Bir süre sonra bebeğini dünyaya getiren genç anne, çocuğunun bu dünyadan olmadığına inanmaya başlar.

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

Yönetmen: Roman Polanski

7. Dogville (2003)

7. Dogville (2003)

Özet: Peşine düşen mafyadan kaçan genç kadın, küçük bir köye sığınır. Köydekiler kısa süre zarfında bu kadını benimseseler de bir müddet sonra her şey değişmeye başlar.

Oyuncular: Nicole Kidman, Paul Bettany

Yönetmen: Lars von Trier

6. Gone Girl (2014)

6. Gone Girl (2014)

Özet: Karısının ortadan kaybolması yoğun bir odak noktası haline gelirken, bir adam masum olmayabileceğinden şüphelenildiğinde tüm ilgi odağının kendisine çevrildiğini görür.

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. The Sixth Sense (1999)

5. The Sixth Sense (1999)

Özet: Bir çocuk hayaletleri görebildiğini fark ettiğinde, doğaüstü yeteneklerini anlamak için bir çocuk psikoloğundan yardım ister. Bu film tam bir gizem klasiği!

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment

Yönetmen: M. Night Shyamalan

4. Pan’ın Labirenti (2006)

4. Pan’ın Labirenti (2006)

Özet: Ofelia, İspanyadaki vahşi iktidarın gölgesinde yaşayan küçük bir kız çocuğudur. Sadist babası ile birlikte kalan bu küçük kız, babasının etrafındaki insanlara yaşattığı eziyetlere şahitlik etmek zorunda kalan bu kız, bulamadığı huzuru hayallerinde aramaktadır. Ofelia şimdi, Pan'ın Labirenti adlı fantastik bir dünyaya adım atmak üzeredir. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Yönetmen: Guillermo del Toro

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Özet: Sorunlu bir ilişki içinde olan Clementine ve Joel çiftinden Clementine hafızasından kötü anılarını sildirmek için bu işi yapan bir merkeze gider. Ancak işler karışır ve Joel de sevgilisini unutmak ister. Peki hafızadan sildirme işlemi onlar için istedikleri gibi gidecek mi? İzleyenlere yaşamın iyi ya da kötü tüm anıları ile var olduğu mesajını çok zarif bir şekilde veren bir film.

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

Yönetmen: Michel Gondry

2. Psycho (1960)

2. Psycho (1960)

Özet: Phoenix sekreteri Marion Crane, erkek arkadaşı Sam Loomis ile kaçmak için işvereninden 40.000 dolar çalar ancak kısa bir süre sonra polis peşine düşer. Polislerden kaçmak için arka yollarda seyahat ederken Bates Motel'e uğrar. Orada değişik bir karaktere sahip olan Norman Bates ile tanışacaktır.

Özet: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. Parasite (2019)

1. Parasite (2019)

Özet: Kim ailesi yarı bodrumda yaşayan, fakir ve umutsuz bir ailedir. Yerel bir pizza restoranı için katlanır pizza kutuları ile geçinmeye çalışan aileyi bir gün zengin komşuları Min-hyuk ziyaret edecektir. Tüm hayatları kan ve ölüm gibi dehşet verici durumlarla değişecektir.

Oyuncular: Song Kang-ho, Sun-kyun Lee, Cho Yeo-jeong

Yönetmen: Bong Joon Ho

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut

Cabin in the woods çok güzel flim.