Görüş Bildir
Haberler
Tom Hardy, Alicia Keys, Iggy Azalea ve Niceleri! Kariyerlerinin Zirvesinde Sahne Adını Değiştiren Ünlü İsimler

Tom Hardy, Alicia Keys, Iggy Azalea ve Niceleri! Kariyerlerinin Zirvesinde Sahne Adını Değiştiren Ünlü İsimler

Sevda Demircan
22.04.2022 - 15:49 Son Güncelleme: 22.04.2022 - 15:50

Bugün tanıdığımız bazı ünlüler kariyerlerinin başında tanıdığımız isimlere sahip değildi. Çoğu, diğer aktörlerle karışmamak için isimlerini değiştirmek zorunda kaldı. Her duyduğumuzda dikkati onlara çeken, farklı ve benzersiz bir sahne adı buldular. İçeriğimizde ünlülerin değiştirdikleri isimleri ayrıntılarıyla bulabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Victoria Beckham

1. Victoria Beckham

Moda divası olarak tanınmadan önce, ikonik grubunun ilk çıktığı zamanlarda kayıtları için kullandığı isim Victoria Adams'dı. Ancak Spice Girls grubu star olmaya başlayınca adını Post Spice olarak değiştirdi. Yıllar sonra bugün bildiğimiz Victoria Beckham oldu.

2. Lisa Bonet

2. Lisa Bonet

Lisa Bonet ismiyle doğdu,1993'te The Cosby Show'da rol aldıktan sonra adını Lilakoi Moon olarak değiştirmeye karar verdi. Bu kararı, Hollywood dışındaki kişisel hayatını ve imajını onurlandırmak için aldığını söyledi. Yıllar sonra şimdi Lisa Bonet adıyla biliniyor.

3. Rachel Weisz

3. Rachel Weisz

Kariyerinin başında adını Rachel Vyce olarak değiştirdi ancak insanlar ona telaffuzunun çok zor olduğunu söyleyince Kenya Campbell olarak değiştirdi. Bir süre bu ismi kullandı ancak kulağa hoş gelmediğini fark ettikten sonra Rachel Weisz isminde kalmaya karar verdi ve birçok ikonik film yaptı.

4. Alicia Keys

4. Alicia Keys

Gerçek adı  Alicia Augello-Cook olan ismini değiştirmeye karar verdi ve özel bir anlamı olan sahne adını aldı. İsmi için piyano tuşları gibi her kapıyı açabiliyor diyen  Alice Keys, bu ismiyle kariyerinde birçok rekor kırdı.

5. Iggy Azalea

5. Iggy Azalea

Doğum adı Amethyst Amelia Kelly'dir. Iggy köpeğinin ismi ama onun da takma ismi hâline geldi. Soyadı için ise 'Azalea annemin yaşadığı sokağın adı ve kulağa feminen geldiği için Iggy isminin erkeksiliğini  dengeleyeceğini düşündüm' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Tom Hardy

6. Tom Hardy

Doğum ismi Edward Thomas Hardy'idi. Tom Hardy olarak göbek adını kullanmaya karar verdi. İnternette gerçek kimliği yer alsa da Tom Hardy ismiyle tanınıyor.

7. Ralph Lauren

7. Ralph Lauren

Ralph Lauren ikonik bir isim ve markadır. Gerçek adı Ralph Lifshitz'di ama değiştirmeye karar verdi. California'daki kuzenlerinin soyadlarını Lawrence olarak değiştirdiğini kendisinin de Lauren'i tercih ettiğini söylüyor.

8. Aaron Paul

8. Aaron Paul

Tam adı Aaron Paul Stutevant ancak seçmelere gittiğinde kimse soyadını telaffuz edemiyor. O da değiştirmek zorunda kalıyor ve Hollywood'a girdiğinde kısaltıp Aaron Paul şeklinde kullanıyor.

9. Elizabeth Banks

9. Elizabeth Banks

Doğum adı Elizabeth Irene Mitchell'dir ancak bunu kullanamadı çünkü zaten başka bir ünlü aktris tarafından kullanılıyordu, bu yüzden kendi sahne adını bulması gerekiyordu. Bir liste yaptığını ve alfabetik sıraya koyduktan sonra Banks'ın ilk seçenek olduğunu görüp karar verdiğini söylüyor.

10. David Tennant

10. David Tennant

Gerçek adı David John McDonald'dır. İsmini seçerken ilk işinde 16 yaşında olduğunu ve nasıl isim seçileceğini bilmediğini söylüyor. 'Bir müzik dergisine baktım, orada Pet Shop Boys müzik grubundan Neil Tennat'ı gördüm ve şuan adını taşıyorum' diyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın