Görüş Bildir
Haberler
Katalonya Bağımsızlık Referandumu Tarihi Belli Oldu

Katalonya Bağımsızlık Referandumu Tarihi Belli Oldu

Katalonya Bağımsızlık Referandumu Tarihi Belli Oldu

Katalonya’nın İspanya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan edip etmemesine karar verilecek referandum 9 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

İspanya’nın kuzey doğusunda bulanan özerk Katalonya bölgesinin başkanı Artur Mas, Katalonya’nın bağımsızlığı için yapılacak referandumun 9 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Referanduma karşı çıkan İspanyol Hükümeti, Başbakan Mariano Rajoy’un çağrısıyla pazartesi günü toplanarak Barselona’nın karara karşı uygulayacağı yasal önlemleri düşünecek.

Katalan Parlamentosu geçen hafta, Kasım ayı içerisinde bir bağımsızlık referandumu yapılması kararını 106 evet oyuna karşın 28 hayır oyuyla, büyük bir çoğunlukla almıştı.

Katalanlar arasında bağımsızlık eğilimi özellikle İspanya ekonomisini çöküşün eşiğine getiren ekonomik krizin ardın güçlenmiş durumda. İspanya ortalamasına göre daha müreffeh olan Katalonya bölgesinde halk, ekonomik zorluklar ve kemer sıkma politikalarından dolayı merkezi hükümeti sorumlu tutuyor. Son anketlere göre Katalanlar arasında bağımsızlığa onay yüzde 60’lar oranında seyrediyor.

İspanyol Hükümeti Katalonya’da düzenlecek bağımsızlık referandumunun yasadışı ve anayasaya aykırı olduğu konusunda ısrar ediyor.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/kata...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam