Görüş Bildir
Haberler
Kendisinden Yaşça Büyük Partneri Olanların Kulak Vermesi Gereken 10 Tavsiye

etiket Kendisinden Yaşça Büyük Partneri Olanların Kulak Vermesi Gereken 10 Tavsiye

Radlands
28.10.2023 - 23:46

İlla kendinizle yaşıt birine aşık olacaksınız diye bir şey yok. Eğer iki taraf da reşitse ve aradaki yaş farkı tehlikeli bir durum yaratmayacak kadar fazla değilse kendinizden büyük biriyle olmamanız için bir sebep yok. Ancak bu konuda size birkaç tavsiyemiz olacak...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Olgunluk seviyelerinizin farklı olabileceğini kabullenerek başlayın!

Yaşı küçük olan tarafın 'çocuk' olarak görülmesi ve büyük olan kişinin ona bu şekilde davranması ilişkiyi sağlıksız bir yere götürür. Bu nedenle iki tarafın da yaştan ziyade olgunluklarıyla öne çıkması gerekiyor.

2. Gelecekle ilgili planlar konusunda birbirinize açık olun!

Her ilişkide gelecek planları önemlidir ama ortada yaş farkı olduğunda gelecekle ilgili planlarda farklılıklar daha fazla olabilir. Bu yüzden beklentilerinizi, hayallerinizi açıkça konuşun.

3. Çevrenizdekilerin yorumlarından etkilenip ön yargılı yaklaşmayın!

Karşınızdaki kişiyi kendiniz tanımaya çalışmak varken insanların 'Olmaz, siz yapamazsınız' yorumlarına göre hareket etmemelisiniz. Ön yargıyla yaklaşmak yerine karşınızdakine şans verin.

4. Birlikte vakit geçirmenin yanı sıra kendi yaşıtlarınızla da birlikte olmayı da ihmal etmeyin!

Birlikte ortak etkinlikler bulmanız elbette çok hoş ancak her iki tarafın da zaman zaman kendi yaş grubuyla vakit geçirmesi aslında ilişkinin daha keyifli ilerlemesini sağlar. Birbirinizin hayatlarını ele geçirmek yerine dahil olmayı deneyin.

5. Tıpkı arkadaşlarla vakit geçirme konusunda olduğu gibi kendi hayatınızı yaşama konusunda da dikkatli olun!

Yaşça büyük olan kişinin sizden önce bir şeyleri yaşayıp geride bırakması sizin onları yaşamayacağınız anlamına gelmez. Kendi hedeflerinizi, hayallerinizi ve hayatınızı ikinci plana atmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Eğlenmeyi ihmal etmeyin!

Karşınızdakinin yaşının büyük olması eğlenmeyeceğiniz anlamına gelmez. Tıpkı her ilişkide olduğu gibi kendi ilişkinizde de birlikte eğlenmeyi ihmal etmeyin.

7. Sorunları halı altına süpürmek yerine sağlıklı bir iletişimi tercih edin!

Herhangi bir anlaşmazlık yaşadığınızda veya bir konuda endişelendiğinizde bunu içinize atmak yerine açık iletişim kurmayı seçin. Duygularınızdan utanmayın, hislerinizin normal olabileceğini bilin.

8. Birlikte güzel vakit geçirmek için ortak ilgi alanları bulmaya çalışın!

Yaşların farklı olması birlikte güzel vakit geçiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor! Ortak ilgi alanlarınızı keşfedin ve bunları birlikte yaparak aranızdaki bağı kuvvetlendirin.

9. Birbirinizin özel alanına ve özgürlüğüne saygı gösterin!

Yaş farkı nedeniyle özgürlük anlayışlarınız farklı olabilir, bu çok doğaldır. Özellikle de kuşak farkı olan ilişkilerde bu sorun ortaya çıkabiliyor. Karşılıklı olarak birbirinize saygı göstermeniz bu açıdan önemli.

10. Ve son olarak, yaş farkının ilişkinizi tanımlayan şey olmasına izin vermeyin!

İlişkinizdeki en önemli şey aranızdaki yaş farkı değil, birbirinize duyduğunuz sevgi ve saygı olsun! Birlikte güzel bir ilişki yaşamanız umuduyla...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
3
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın