Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Kışın Yolda Kalmamak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 12 Şey
Sürücülerin kışın araç kullanırken daha dikkatli olması tek başına yeterli değildir; günlük kontrol ve dönemsel araç bakımı için ayrıca özen göstermeniz gerekir. İşte kışın yolda kalmamanız için dikkat etmeniz gereken 10 şey;
1. Kış aylarında arabaya binince ilk yaptığımız şey kalorifere abanmak. E farlar da sık kullanılanlar listesinde olunca, akü şarjını kontrol etmek önemli bir hal alıyor.
2. Motor soğutma sıvısının yeteri kadar buz çözücü içerdiğinden emin olun.
Eksiğinin tamamlanması, motor arızasından çok daha düşük maliyetli:)
3. Tüm ışıkları sık sık kontrol edin, çalışmayanları mutlaka değiştirin.
Kışın erken kararan havada sis, yağmur ve karda hem sizin yolu hem de yoldakilerin sizi görmesi için farların, sinyallerin, stopların sorunsuz olması büyük önem taşır.
4. Şasi, gövde ve lastikleri yoldaki tuzdan korumak için aracınızı düzenli olarak yıkayın.
Araç temizliği her daim önemli.
5. Takip mesafesini koruyun. Öndeki araçta hoşlandığınız birey bile olsa kısa izleme mesafelerinden kaçının.
Kaygan yollarda kısa izleme mesafeleri kazalara yol açar. Seyir halindeyken aracın başka bir araca arkadan çarpmasını engelleyecek takip mesafesini korumak güvenlik açısından önemlidir.
6. Ön cam silecek sıvısının kıvamını sansarlık yapıp su katarak azaltmayın; sıvı donarsa kendinizi bir anda korku filminin içinde bulabilirsiniz.
Karlı ve buzlu yollarda ön cama sıçrayan tuz parçaları nedeniyle aracın camı çabucak beyaza bürünebilir. İşe yarar bir tavsiye olarak, ön cam silecek sıvısının kıvamı su katılarak azaltılmamalıdır; aksi halde, soğuk kış aylarında sıvı donabilir.
7. Hava filtresi, genellikle kışa girerken temizlenmesi ya da yenilenmesi gereken parçalardan biridir, unutmayın.
Motorun çekişinin düşmesini önler.
8. Yaz günlerinde ihtiyacınız olmayan arka cam rezistansı, ayna rezistansları kışın hayati bir önem kazanır.
Özellikle arka cam rezistansının mutlaka çalışıyor olması gerekir.
9. Soğukta motor çalıştırılırken kontak anahtarı ilk kademeye alın.
Gerekli kontrollerden sonra marş yaparak motoru çalıştırın.
10. Taşıtınızı harekete geçirirken patinaj kontrol sistemi gibi güvenlik donanımlarını aktif hale getirin.
Tekerlek patinaj yapıyorsa olabildiğince yüksek vitesle kalkış sağlayın.
11. Sert hareketlerden kaçının, yavaş seyredin.
Kışın yollarda oluşabilecek çukur tümsek gibi bozuk yol şartlarında sadece sürüş konforu değil amortisör gibi donanımlar da olumsuz etkileneceği için soğuk hava şartlarında her zamankinden yavaş seyredilmesi gerekir.
12. En önemlisi, kış lastikleriniz ve kar zincirleriniz yoksa hiç yola falan çıkmayın.
Soğuk hava koşullarında aracın güvenlik ve kontrolunü en üst düzeye çıkarmak için, kış lastikleri kullanılmalıdır. Lastik basıncı düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Uzmanların yaptığı gibi siz de Continental lastiklerine güvenin.
Araç üreticileri yalnızca en yüksek kalite standartlarını karşılayan birinci sınıf lastikler kullanır. Continental lastiklerinin bu standartların tamamını karşılamasını sağlıyoruz. Azami hızdan ıslak, kuru ve karlı yolda fren mesafesine, kilometre performansından yol tutuşu, konfor ve gürültü düzeyine... Mühendislerimiz orjinal ekipman lastiklerinin araçlara uygunluğundan emin olmak için spor ya da hafif ticari araç farketmeksizin 100’den fazla farklı test uygular.
Sonuç olarak; Continental dünyada araç üreticilerinin başlıca orjinal ekipman tedarikçilerinden biridir. Avrupa’da ortalama her üç araçtan biri fabrikadan Continental lastikleriyle çıkıyor. Bu da orjinal ekipman tedarikçileri arasında bizi Avrupa’nın birinci tercihi yapıyor.
Eğer önde gelen otomobil üreticileri bize güveniyorsa, siz de güvenebilirsiniz.
Yorum Yazın
Araba icine binilip gezilip eglenilecek bir oyuncak degildir. Sizi A noktasindan B noktasina GUVENLE goturmesi gereken alettir. Bizim insanlar bunu anliyamad... Devamını Gör
Son iki seferdir Continental kış lastiği kullanıyorum ve çok memnunum.
#4 aşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşırı üzüldüm