Koca Gözlü ve Süslü Hitit Gelinlerini Tabloda Yeniden Canlandıran Ressam: Canan Berber
Koca Gözlü ve Süslü Hitit Gelinlerini Tabloda Yeniden Canlandıran Ressam: Canan Berber
Güzel sanatların her dalı, hayata küçük dokunuşlar yaparak büyük etkiler yaratıyor. Resim sanatı da bunlardan bir tanesi. Ülkemizin yetiştirdiği başarılı ressamlardan biri de Canan Berber. Onun tabloları, bakınca insana bambaşka bir enerji veriyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Canan Berber, aslında 1967 doğumlu bir tekstil mühendisi. Mesleğini bir süre yaptıktan sonra Londra'ya dil eğitimi almaya gidiyor. Resim tutkusu da orada içinden çıkıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Londra'da modern sanat ve tasarım eğitimini de aldıktan sonra İstanbul'a dönüyor. Şizofrengi, Ütopya gibi dergilerde yazılar yazıyor bir süre.
İstanbul'da çeşitli atölyelerde resim, renk, desen ve seramik çalışmaları yapıyor. Daha sonra resim dünyasına iyiyden iyiye geçiş yapıyor ve ilk sergisini 2000 yılında açıyor.
Onun tablolarını görür görmez kendisine ait olduğunu anlamak mümkün. Canlı renkler, küçük aynalar hep var...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Özellikle Hitit Gelinleri tabloları en çok ilgi gören çalışmalarından. Kocaman gözlü ve süslü kadınlar onlar.
Canan Berber tablolarının alametifarikalarından biri de sık sık görülen narlar. Aslında narı bereket metaforu olarak kullanmıyor sanatçı. "Rengi güzel, tadı güzel, kendi güzel" diyor.
Çocukluğundan beri resim yapan Berber, 1977 yılında UNICEF'in düzenlediği "Dünya Çocukları Resim Yarışması"nda ödül aldı.
2003 yılında dünyaca ünlü mücevher markası Adler'den gelen teklif üzerine çeşitli ülkelerde sergiler düzenlemiş.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2015 yılında da sanatçının eserleri UNICEF kartpostallarında yer almış.
Sanatçının Semazenler koleksiyonu da en çok reprodüksiyonu yapılan tablolarından.
İnsan bu tablolara baktıkça güzel bir enerjiyle dolup taşıyor açıkçası.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Uzun yıllardır Onedio’da yaratıcı içerik editörlüğü yapmaktayım. Aynı zamanda Onedio YouTube kanalında "Bana Bi Anlat" programını hazırlayıp sunuyorum. Bir dönem editörlüğün yanısıra ulusal yayın yapan özel bir radyoda program yaptım, daha sonra sahnede talk şov gösteri dünyasına adım attım. Daha önce dijital yayın yapan platformlardaki diziler için içerik editörlüğü ve senaryo katkılarında bulundum. Ayrıca tanınmış müzik gruplarının kliplerinde sanat yönetmenliği de yaptım. Editörlüğe başlamadan önce çeşitli kolektif kitaplar için yazdığım yayımlanmış yazılarım da bulunmaktadır. Arşiv karıştırmak ve müzik araştırmaları yapmak hayatımın en sevdiğim uğraşlarından. Yazı yazmanın ise dünyaya geliş sebebim olduğunu düşünüyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
tablodan daha çok vazoya benzettim.
Nuri İyem'in koca gözlü Anadolu kadınlarını anımsattı.