Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Korunma Yöntemleri Nelerdir? Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan ve İstenmeyen Gebelikten Korunma Rehberi
Cinsel ilişki esnasında korunmak hem kadını hem de erkeği, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyor. Bununla birlikte, kadının gebe kalmasını engelleyen korunma yöntemleri de oldukça yaygın. Bu içeriğimizde, tüm korunma yöntemleri ile ilgili akıllardaki soru işaretlerine ışık tutuyoruz.
1. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için ne yapmalıyız?
2. Genital siğil kanser yapar mı?
3. Sürtünme yöntemi ile hamile kalınır mı?
4. Doğum kontrol hapları nasıl kullanılır?
5. Doğum kontrol hapları regl öncesi gerginliği ve sancıları önler mi?
6. Doğum kontrol hapları cinsel hastalıklardan korur mu?
7. Doğum kontrol hapları tüylenme yapar mı? Ya da kilo aldırır mı?
8. İğne yöntemi ile nasıl korunulur?
9. Kondom ile korunma nasıl olur?
10. Kondom yırtılırsa ne yapmalıyız?
11. Acil korunma yöntemi nedir? Ertesi gün hapı nasıl kullanılır?
12. Ertesi gün hapı ne zaman alınmalıdır?
13. Kadın kondomu nedir? Kadın kondomu ile nasıl korunulur?
14. Tüp bağlatma nedir? Kadının tüp bağlatma işlemi nasıl gerçekleşir?
Artık çocuk istemeyen çiftlerde, kadınların yumurtalık kanallarının diğer bir deyişle tüplerinin ameliyatla bağlanmasıdır. Tüpler bağlandığı için yumurta, erkek spermi ile karşılaşmaz. Böylece döllenme engellenir. Gebelik şüphesi olmayan herhangi bir zamanda, kadın evli ise kendisinin ve eşinin yazılı onayı ile yapılır. Cinsel arzu, yeterlilik ve doyumda, adet kanamalarında hiçbir değişikliğe yol açmaz. Hastanede yatmayı gerektirmez. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumaz.
15. Vazektomi nedir? Nasıl Yapılır?
Artık çocuk istemeyen çiftlerde, erkeklerin sperm kanallarının bağlanmasıdır. Kanallar bağlandığı için erkek spermi boşalma sıvısına geçmez. Böylece döllenme engellenir. Koruyuculuğun başlaması hemen gerçekleşmez. İlk 20 boşalmada ya da yaklaşık 3 ay süreyle kondom (prezervatif, kılıf) gibi ek bir yöntem kullanılmalıdır. Sonrasında ise oldukça etkilidir. Cinsel arzu, yeterlilik ve doyumda, erkeklik organının sertleşmesinde hiçbir değişikliğe yol açmaz. Erkek evli ise kendisinin ve eşinin yazılı onayı ile yapılır. Cilt kesilmeden ve dikişsiz olarak yapılabilir. Hastanede yatmayı gerektirmez.
16. Spiral Nedir? Spiral ile korunma nasıl gerçekleşir?
Doğum kontrol aracı olarak kullanılan spiral, 2-3 santimetre uzunluğunda, T şeklinde ve metal ya da plastik malzemeden yapılmış bir alettir. Bu küçük aracın üzeri, gebeliğin oluşmasını engelleyen özel bakır tellerle sarılıdır. Bazı spiral çeşitlerinde progesteron hormonu salgılayan parçalar da bulunur ve bu tür spirallere de ‘hormonlu spiral’ adı verilir.
17. Geri çekilmek korunma yöntemi değildir!
Cinsel ilişki esnasında erkeğin orgazm olma aşamasında geri çekilmesi çok riskli bir yöntemdir. Kondomlar sizi hem hastalıklardan hem de istenmeyen gebeliklerden koruyacaktır. Korunma yöntemlerinizi her zaman partneriniz ile konuşun. Korunmaya karşı olan partnerlerinize bunun önemini anlatabilmeniz dileği ile!
Yorum Yazın
Kadın kondomunu ilk defa gördüm :D
geri çekilmek nasıl korunma yöntemi degil?öyleyse şimdiye kadar binlerce çocuk olmuştu...ayrıca şu kadınların kondomu nasıl alınıyo ordan sonra?içerde kalmıy... Devamını Gör
En iyisi bir doktordan yardım almak. En iyisini sizin için öneriyorlar