Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kartınız İçin Limit Belirlerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter

etiket Kredi Kartınız İçin Limit Belirlerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter

Lisa Campton
22.07.2024 - 14:01

Kredi kartı limiti belirlemek, kişisel mali yönetim açısından oldukça çok ama çok önemli. Limiti doğru belirlemek tam da burada devreye giriyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Gelir durumu

Kredi kartı limitinizi belirlerken aylık net geliriniz en önemli faktördür. Gelirinizin üzerine çıkacak bir limit, sizi sonu gelmeyecek bir borç sarmalına sokabilir.

2. Mevcut borçlar

Halihazırda ödemeniz gereken kredi ve diğer borçlarınızı dikkate alın. Borç yükünüz ne kadar fazlaysa, kredi kartı limitiniz o kadar düşük olmalıdır. Borcun üzerine borç eklemenin kimseye faydası olmaz.

3. Harcama alışkanlıkları

Harcama alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurun. Aylık harcama eğilimlerinize uygun bir limit belirlemek en doğrusu olacaktır. Örneğin, yüksek meblağlı ürünler satın alıyorsanız bunun için yüksek limitli bir karta ihtiyacınız olacaktır. Ancak kartı sadece günlük harcamalarınız için kullanıyorsanız çok da yüksek bir limite ihtiyaç duymazsınız.

4. Acil durum fonları

Acil durumlar için ayırdığınız fonların miktarını göz önünde bulundurun. Beklenmedik harcamalar için kredi kartınızı kullanmayı planlıyorsanız, limitinizin bu duruma uygun olmasını sağlayın.

5. Kredi puanı

Kredi puanınız, kredi kartı limitinizi doğrudan etkiler. Yüksek bir kredi puanı, daha yüksek limitler almanıza olanak tanır. Ödemelerinizi düzgün yapmanız da yine size kolaylık sağlar. Ancak yüksek bir limit belirleyip kontrolsüz harcama yapar sonunda da ödemelerinizi geciktirirseniz kredi puanınız düşecek ve ileride almak isteyeceğiniz kredileri etkileyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Finansal hedefler

Uzun vadeli finansal hedeflerinizi göz önünde bulundurun. Tasarruf yapmayı veya yatırım yapmayı planlıyorsanız, kredi kartı harcamalarınızı sınırlı tutmak bu hedeflere ulaşmanızı oldukça kolaylaştırır.

7. Harcama sınırları

7. Harcama sınırları

Kredi kartı şirketlerinin size sunduğu limit tekliflerini dikkatle değerlendirin. Önerilen limit sizin için fazla yüksek olabilir; kendi harcama sınırlarınızı belirleyin.

8. Faiz oranları

8. Faiz oranları

Kredi kartı borcunu ödeyemediğiniz durumlarda uygulanacak faiz oranlarını dikkate alın. Yüksek faiz oranlarına sahip kartlarda düşük limitler daha uygun olur.

9. Ek kart kullanımı

9. Ek kart kullanımı

Aile bireyleri için ek kart çıkartmayı planlıyorsanız, toplam limitin bu kullanım doğrultusunda ayarlanması gerekir. Eğer böyle bir durum varsa limitinizi kullanım sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

10. Ödeme disiplini

Kendi ödeme disiplininizi değerlendirin. Düzenli olarak kredi kartı borcunu tam olarak ödeyebiliyorsanız, daha yüksek limitler makul olabilir. Ancak, borç ödemede zorlanıyorsanız, daha düşük bir limit daha mantıklı olacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın