Görüş Bildir
Haberler
Kripto Paraya İlgi Git Gide Düşüyor mu? İşte Son Durum

etiket Kripto Paraya İlgi Git Gide Düşüyor mu? İşte Son Durum

Ali Aydemir
08.07.2021 - 15:00

Kripto para piyasası son derece hareketli bir dönemden geçerken yatırımcılar endişelenmeye başladı. Durum böyle olunca, kripto para fiyatlarının neden düştüğü büyük bir merak konusu oldu. Peki kriptoya ilgi azalıyor mu?

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hızlı satış kararlarından uzak durun.

Hızlı satış kararlarından uzak durun.

Analistler bireysel yatırımcıların bu düşüşler karşısında durabilmesinin zor olduğunu belirtse de hızlı satış kararlarına karşı uyarıyor. 2017'deki satışları hatırlatılmış olsa da Bitcoin'in varlığı o zamandan beri çok arttı. Bir blockchain analiz firmasının yakın tarihli bir raporuna göre, düşüşe tepki olarak varlıklarını satan yeni kısa vadeli yatırımcılar, Bitcoin değerindeki devam eden düşüşü etkileyebilir.

Panik yapmayın!

Analizler Elon Musk'ın olumsuz yorumlarının ve Çin'in kripto hizmetlerine yönelik son baskısının bu düşüşü daha şiddetli hale getirebilecek faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklandığını gözler önüne seriyor. Hareket alanınızı daraltırsanız piyasalardaki bu oynaklığı tolere edebilirsiniz.

Çevresel faktörler de belirleyici oldu.

Araştırmalar, Bitcoin yatırımcılarının kripto para biriminin çevresel etkisi ve Elon Musk'ın piyasayı manipüle etmedeki etkisi konusunda endişeli olduğunu gözler önüne serdi. 837 İngiliz yatırımcıyla yapılan bir anket sonucu, Bitcoin yatırımcılarının %32'sinin geçen ay kripto para birimini sattığıve her beş kişiden birinin satışlarında Musk'ın Mayıs ayında yapmış olduğu kötü yorumların belirleyici olduğu sonucuna ulaşıldı.

Araştırma sonucunda katılımcıların %34'ü kripto para birimlerinin genel olarak çok değişken olduğunu düşündüklerini belirtti. Kıdemli analistler Bitcoin ağının Hollanda veya Pakistan gibi tüm ülkelerden daha fazla güç tükettiği için bir enerji sorunu yaşandığını da belirtti. Musk'ın kendine yeni düşmanlar edindiği de belirtilirken fiyatların psikolojik duyarlılıkla orantılı olduğu vurgulandı.

Endişelenmeli miyiz?

Endişelenmeli miyiz?

Son hareketler göz korkutsa da bu gelişmeler ilk defa yaşanmıyor. Analistlere göre Bitcoin birçok kez değerinin %80'inden fazlasını kaybetti ve her zaman geri dönmeyi başardı. Aynı gelişmeleri yaşamış olan Ethereum da 2018'de değerinin yaklaşık %95'ine kadar kaybetti, ancak toparlanabildi. Geçmiş performans gelecekteki getirileri öngörmese de büyük isimler ayakta kalmayı başarabiliyor. İyileşmenin garantisi olmasa da daha kötü senaryolardan dönülmüş olması analistler için tutunulacak bir dal olarak ifade ediliyor.

Yatırımlar uzun vadede düşünülmeli.

Her yatırımda olduğu gibi kriptoda da uzun vadede düşünmenin daha karlı olduğu belirtiliyor. Kriptoların ana akım haline gelmesi on yılları bulabilir. Analistlere göre kriptoya yatırımın vazgeçilmez sebebi uzun vadeli potansiyeline gerçekten inanmanızdır.Kısa vadede yaşanabilecek kötü senaryoları bir kenara bırakarak yatırımlarınızı mümkün olduğunca uzun süre tutmaya gayret etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

düşsün zaten bu borsa öyle çocuk oyuncağı değil adam yatırıyor parayı iki gün sonra 10x yapmak istiyor sonra bir düzeltme bu kerizlerin para gidiyor sonra il... Devamını Gör