onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Kültür Bakanı Yalçın Topçu, Abdullah Çatlı'nın Mezarını Ziyaret Etti

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Kültür Bakanı Yalçın Topçu, Abdullah Çatlı'nın Mezarını Ziyaret Etti

Onedio Medya
12.11.2015 - 10:39

Geçici seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi verilen eski BBP'lı Yalçın Topçu, Abdullah Çatlı'nın mezarını ziyaret etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ürgüp ilçesinde yapımı tamamlanan 2 okul ile Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarında gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gitti. 

DHA'nın haberine göre, Topçu’nun Nevşehir’de ilk işi Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın mezarına gidip dua etmek oldu. Ziyaretini ‘vefa’ kelimesi ile açıklayan Bakan Topçu, “Kabir ziyareti dinimizin ve vefanın bir gereğidir. Abdullah Çatlı, 70’li yıllarda tanıştığımız bir insan” dedi.

Abdullah Çatlı kimdir?

Abdullah Çatlı kimdir?

Abdullah Çatlı, 1977'de Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığına, 25 Mayıs 1978'te de Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı'na seçildi. 11 Temmuz 1978'de Ankara'da Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert'in öldürülmesi olayının faili olarak Ankara 5.Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi. 23 Ağustos 1978'de Sakarya ilinde yakalandı ve gözaltına alındı. Abdullah Çatlı'nın, 9 Ekim 1978'de de Ankara ili Bahçelievler semtindeki 7 TİP'linin öldürülmesi olayının planlayıcısı ve baş sorumlusu olduğu iddialarına ilişkin tutuklama kararı olayın üzerinden 4 yıl, 4 ay geçmesinden sonra gerçekleştirilebildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Çatlı, 12 Eylül Darbesi'ni izleyen aylarda yurt dışına çıktı. Bulgaristan ve Viyana'da bir süre kaldı. 22 Şubat 1982'de, İsviçre'de Mehmet Özbay adına düzenlenmiş pasaport ile yakalandı, ancak serbest bırakıldı. 22 Ekim 1983'de Paris'te MİT ile ilişkiye geçtiği ve ASALA'ya karşı 5 eylemde kullanıldığı MİT resmi belgelerinde yer aldı. 22 Ekim 1984'de Paris'te yakalandığında üzerinde Hasan Kurtoğlu adına düzenlenmiş bir pasaport vardı. Çatlı, Fransa'da 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 16 Eylül 1985'de Papa Suikasti davasında tanık olarak konuştu. Oral Çelik'in suikast ile ilgisi olmadığını, Mehmet Ali Ağca'nın Bulgar ajanı olabileceğini iddia etti. Çatlı, kısa bir süre sonra Fransa tarafından 7 yıl ceza aldığı İsviçre'ye iade edildi. 21 Mart 1990'da Bostadel Cezaevi'nden kaçtı.

1993'de Türkiye'ye gelen ve taşıdığı Şahin Ekli adına düzenlenmiş pasaport ile gözaltına alınan Çatlı, aynı tarihte serbest bırakıldı. Çatlı'nın 26 Nisan 1996'da Ömer Lütfü Topal ile aynı uçakta Kıbrıs'a gittiği ve aynı otelde kaldıktan sonra 1 Mayıs 1996'da geri döndüğü de kayıtlardan ortaya çıktı. Abdullah Çatlı Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargılanmadı ve herhangi bir hüküm giymedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
4
3
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam