onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Küresel Isınma Diye Bir Şey Var! Sadece Birkaç Yıl İçinde Tanıyamayacağınız 11 Yer

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Küresel Isınma Diye Bir Şey Var! Sadece Birkaç Yıl İçinde Tanıyamayacağınız 11 Yer

Gelecek nesiller büyük ihtimalle bu yerlerin eski fotoğraflarını gördüklerinde çok şaşıracaklar; ve muhtemelen buraları hiç göremeyecekler...

1. Kuzey Buz Denizi

1. Kuzey Buz Denizi

Kuzey Buz Denizi'nde 1975-2012 yılları arasında buzulların %65'lik bir kısmının yok oldu ve şu anda küresel ısınma sebebiyle Atlantik Okyanusu’na karışmak üzere! Bölgede buzsuz yaz ayları nedeniyle büyük değişimler gözlemlenmeye başlandı; çevre örgütleri ekosistemin korunması uyarısı yapıyor.

2. Kuzey Afrika

2. Kuzey Afrika

İklim değişikliğine bağlı sebeplerle bugün dünya yüzeyinde her yıl 6 milyon hektar alan çölleşiyor. Büyük bir kısmı çöllerle kaplı olan Kuzey Afrika'daki yaşam alanı zaten azken kalan kısımlar da artan sıcaklıklarla hızla çölleşmekte.

3. Venedik

3. Venedik

Venedik, küresel ısınmanın neler yapabileceğinin tüm dünyaya bir örneği konumunda. Geçtiğimiz yüzyılda yaklaşık 30 cm yükselen su seviyesi bunun adeta bir kanıtı. Eğer böyle devam ederse 70 sene içerisinde Venedik tamamen sular altında kalabilir ve batık bir kent olarak anılabilir.

4. Alpler

4. Alpler

Alpler de küresel ısınmadan oldukça yüksek oranda etkilenecek yerlerden. Bugün kayak ve kış tatilleri için tercih edilen Alpler'de kısa bir zaman sonra bu aktiviteler yapılamayacak gibi görünüyor. 1980'den beri buzullarının %20'sini kaybeden Alpler'de, küresel ısınma böyle devam ederse; önümüzdeki 40 yıl içerisinde buzul kalmayacağı öngörülüyor.

5. Machu Picchu

5. Machu Picchu

Peru'nun turizm açısından en önemli noktası olan Machu Picchu da yakın zamanda yok olma tehlikesi yaşayacak yerler arasında. Kuraklık ve orman yangınları yüzünden heyelan tehlikesi altında olan 2 bin 360 metre yüksekliğindeki İnkalara ait bu yapı, yağış miktarının artmasıyla büyük bir tehlike altına girebilir.

6. Singapur

6. Singapur

Buzulların erimesi ve okyanuslardaki su seviyesinin yükselmesiyle en büyük tehlikeyi yaşayacakların başında ada ülkeleri geliyor. Hint okyanusundaki Singapur da bunlardan birisi. Buna bir de hava kirliliği eklenince Singapur'un önümüzdeki yıllar içerisinde yok olmasına uzmanlar tarafından olası gözüyle bakılıyor.

7. Tac Mahal

7. Tac Mahal

Hindistan'ın en çok turist çeken yerlerinden birisi olan ve UNESCO tarafından kültür mirasları listesine alınan Tac Mahal hava kirliliğinin pençesinde. Günde yaklaşık 3-4 milyon ziyaretçinin uğrak noktası olan bu tarihi yapının, duvarları hava kirliliği yüzünden sararmaya başladı bile. Böyle giderse eğer, yakın zamanda Hindistan yönetimi tarafından ziyaretçilere kapatılması olası.

8. Maldivler

8. Maldivler

Dünya üzerindeki en çok tercih edilen, cennetin bir yansıması olarak nitelendirilen Maldivler, iklim değişikliğinin kurbanı olarak 2100 yılına kadar sular altında kalabilir. Küresel ısınmanın sonucuna karşı farklı yöntemler ve projeler oluşturulan Maldivler'de çeşitli hamlelerle bu beklentinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

9. Büyük Bariyer Resifi

9. Büyük Bariyer Resifi

Avusturalya'nın Queensland sahili açıklarında bulunan Mercan Denizi'nde yer alan büyük bariyer resifinin şu anda %35'i yok olmuş durumda. UNESCO'nun yaptığı çalışmaya ve açıklamalara göre mercan kayalıklarının artan sıcaklıklara dayanamadıkları ve kendilerini onaramadıkları için yok olmaya başladıkları görünüyor.

10. Alaska Tundrası

10. Alaska Tundrası

Dünyanın en soğuk ekolojisi olarak nitelendirilen Alaska Tundrası'nda haliyle küresel ısınmanın etkisi de dünyanın diğer bölgelerine göre daha fazla etkili oluyor.

11. Madagaskar

11. Madagaskar

Küresel ısınma karşısında en fazla risk içerisinde bulunan bölgelerden biri de şüphesiz ki Madagaskar. Pek çok tropikal ve nesli tehlikede olan canlıya ev sahipliği yapan Madagaskar'daki bu ekolojik denge iklim şartları böyle giderse değişebilir. Birçok canlı türü koruma altına alınarak bunun önüne geçilmeye çalışılsa da ekosistem yakın zamanda büyük bir tehlike içerisine girebilir.

İklim değişikliği, azalan doğal kaynaklar ve susuzluk dünyamızın geleceğini tehdit ediyor...

İklim değişikliği, azalan doğal kaynaklar ve susuzluk dünyamızın geleceğini tehdit ediyor...

Dünyamıza Saygı Doğamızda Var

Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın' vizyonumuzla, hem ürünlerimizde hem üretimimizde enerji ve doğal kaynakları verimli kullanıyor, geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Tüm bu çabalarımız gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için...

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜMÜZ VE ÇEVRE KORUMA HAFTAMIZ KUTLU OLSUN.

Arçelik

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alp Eren A.kaya

Güzel reklam ama kıyamete doğru giderken buzdolabı klima çamaşır makinası ne işime yaracak akabinde zamanında fabrikalarınızda ürettiğiniz zehirli gazlar yüz... Devamını Gör

Ünsal Yürek

Amaç eleştirmek olsun işte ..

Cinaytar Cinaytar

siktir et Dünya bizim için ne yaptı ki biz onun için savaşalım.