Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Mahallelerde Bulunan Giysi Kumbaralarından Sonra Depremzedeye Giden Yardımlar da Yemenli Şirkete Satılmış
Kızılay’ın, Ahbap Derneği’ne parayla çadır satmasından sonra, depremzedeler için toplanan giysilerin de Yemenli bir şirkete satıldığı ortaya çıktı. Aynı şirket, belediyelerin mahallelere kurduğu giysi kumbaralarındaki kıyafetleri de ‘cüzi’ bir miktar karşılığında alıyormuş.
Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde elinde bulunan çadır ve yiyecekleri, parayla Ahbap Derneği’ne sattığı ortaya çıkmıştı.
Gazeteci Bahadır Özgül, depremzedelere gönderilen ‘fazla’ eşyaların da para karşılığında bir şirkete satıldığını iddia etti.
BirGün Gazetesi’nde yer alan köşe yazısına göre; Mersin Limanı’ndaki bir depoda çekilmiş videoda, peş peşe gelen TIR’lardan koliler halinde kıyafetlerin indirildiği görülüyordu. Videoyu çeken kişi, bunun deprem yardımları olduğunu iddia ediyordu. Aralarında hem giyim markalarının gönderdikleri, hem halkın kendisinin yeni alıp paketlediği, hem de kullanılmış olanlar vardı.
Depo, AJ International Group’a aitti. Şirket yetkilileri görüntülerdeki giysilerin, depremzedelere gönderilenler olduğunu doğruladılar. Pek çok belediye ve kuruma çok fazla giysi yardımı ulaştığını, ‘ihtiyaç fazlası’ olarak biriktiğini, altından kalkacak ne personel ne de yer olduğundan kendilerine verdiklerini söylediler. Karşılığında ‘cüzi’ bazı ödemeler de yapmışlar.
“İl, ilçe çoğu belediye uzun süredir ‘giysi kumbarası’ koyuyor malum. Üzerlerinde belediyenin amblemi, geri dönüşüm logoları filan bulunuyor.”
“AJ International, 2018’de Yemen uyruklu Abduljalil Ali Ali Al-Sharifi tarafından Trabzon’un Akçaabat ilçesinde kuruldu. Aynı yıl İstanbul’da Beylikdüzü Mermerciler Sitesi’ne taşındı. Büyük bir depo açtı.”
“Kurucusu Türk vatandaşı olup Abdülhalil Şerifi adını aldı. İstanbul’da birkaç farklı yerde daha şubesi var. Mersin Limanı’nda da devasa bir deposu bulunuyor.”
“Türkiye’de Mersin, Bursa, İstanbul, İzmir gibi illerde kurulu farklı isimlerle 7 şirketi faaliyette. Hepsi ‘sıfır atık’ projesi kapsamında toplayıcılık yapıyor. Tekstilde atık pazarının tek hakimi”
“Rakam gerçekten inanılmaz. Karlı bir iş. Giysiler temizlenip, tamir edilip çoğunluğu, şirketin tabiriyle üçüncü dünya ülkelerine, pazarlanıyor. Kullanılamayacak olanlardan iplik, kumaş elde ediliyor.”
Yorum Yazın
her gün başka pislik ifşa oluyor ne bir istifa var ne bir utanma bu ülkede herşey olursun rezil olmazsın
hadi bunlar giysi AKP Türkiyesinde dağıtım organizasyonsuzluğundan ötürü rantı oluşmuş legalleşmiş..İfşa dediğin nedir biliyor musun? Depremde enkazdan kurta... Devamını Gör
:ddDD.D..D.D:d:d:dd:d HELAL OLSUN LAN SİZE :ddD BEN BÖYLE APTAL BİR MEMLEKET GÖRMEDİM
Yemin ederim ben de :D
Geçen sene bir sürü yepyeni mont, kaban, sweet falan atmıştım giysi kumbarasına. İşe yaradım diye de kendi kendime seviniyordum. Bu kadar ah yanınıza kâr kal... Devamını Gör
Çevrenizde insanlara sorun bir sürü ihtiyaç sahibi insan var. Bir ara elime geçen 10 parçaya yakın bayan kıyafeti vardı hepsini ihtayaç sahibi insanlara d... Devamını Gör