Görüş Bildir
Haberler
Mahsun Kırmızıgül'ün Oscar İsyanı

Mahsun Kırmızıgül'ün Oscar İsyanı

Mahsun Kırmızıgül, yönetmenliğini üstlendiği 'Mucize' filminin değil, Kaan Müjdeci'nin Venedik'ten ödülle dönen Sivas filminin Türkiye adına Oscar'a adayı gösterilmesine isyan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Son yıllarda yönetmenliğe yönelerek başarılı yapımlara imza atanan sanatçı Mahsun Kırmızıgül, sinema yazarı Kerem Akça'nın bir tweet'ini cevaplayarak 'Halkın büyük beğenisini kazanan Mucize maalesef Oscar jürisinin dikkatini çekmedi. İzleyenlere, emeklerimize haksızlık yapıldı' sözleriyle sitemini dile getirdi.

Venedik'de Ödül Almıştı

Venedik'de Ödül Almıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan kurul, 19 film arasından ‘En İyi Yabancı Film Oscarı’ dalında aday adayı olarak ‘Sivas’ı seçti.

‘Güneşi Gördüm’ filmiyle 2009’da Oscar aday adayı olan Kırmızıgül'ün 'Mucize'si geçen sezon 3 milyon 737 bin kişi tarafından izlendi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 71. Venedik Film Festivali'nde, Kaan Müjdeci 'Sivas' isimli filmiyle Jüri Özel Ödülü'nü almış, 'Sivas'ın başrol oyuncusu Doğan İzci de 'Bisato D'Oro' (En İyi Erkek Oyuncu) ödülüne layık görülmüştü.

Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onedemiyoki

Doğu filmlerinden gına gelmişken , adam kalkıp boktan filme oscar bekliyor , özgüvene bak amk.

Turgay Yaraş

mucize filminde aziz rolünü oynayan kişi gerçekten çok başarılıydı. fiziksel bir engelliyi oynamak bir yana duygularını yansıtmak çok daha zor olsa gerek. am... Devamını Gör

Sek...

Emeklerimize haksızlık yapıldı diyor da, diğer filmler sadece dağı taşımı göstriyormuş onlarda emek yokmuymuş...