Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Mc Donald’s’ın Başarısız Olan 10 Ürünü

Mc Donald’s’ın Başarısız Olan 10 Ürünü

clandestin
25.08.2014 - 20:25 Son Güncelleme: 26.08.2014 - 00:58

McDonald’s piyasada tutunabilmek için zaman zaman yeni menü ve ürünler çıkarmayı dener. Bunlardan bazıları çok tutarken bazıları daha satışa sunulmadan başarısız olur. Bu listede McDonald’s’ın ortaya çıktıktan sonra yok olup bilinmezliğe karışan 10 başarısız denemesini bulacaksınız.

10. Mc Gratin Croquette

10. Mc Gratin Croquette

Japonya pazarında satışa sunulan bu hamburger inanılmaz başarısız oldu. Peki neden? İçerisinde kızartılmış makarna, karides ve patates püresi olduğu için olabilir. Ya da lahana üzerinde sunulmasından dolayı? Bu başarısızlığına rağmen bu hamburger hala Japonya’nın bazı bölgelerinde indirim ürünü olarak satışa sunuluyor.

9. Hulaburger

9. Hulaburger

Hulaburger bildiğimiz McDonald’s’ı bugününe getiren Ray Krok’un en büyük başarısızlığıydı. Bu hamburger 1963 yılında bulundu ve Cuma günleri et yemeyen Katolikleri hedefledi. Aslında sıradan bir cheeseburger’e benzese de bu hamburgerde et yerine bir dilim ananas bulunuyordu. Ve tahmin edebileceğiniz gibi dibe vurdu.

8. McDLT

8. McDLT

McDLT (McDonald’s Lettuce and Tomato-marul ve domates) tamamen yeni tarz bir paket ile satılıyordu. Üzerinde hamburger köftesiyle ekmeğin alt kısmı paketin bir kısmında, marul, domates, peynir, turşu, sos ve ekmeğin üst kısmı paketin diğer bölümünde bulunuyordu. Müşteri de yemeden önce sıcak ve soğuk kısımları birleştiriyordu. İlk sorun paketin kullanışsız olmasıydı. Buna müşterilerin kendi hamburgerlerini kendilerinin yapmak istememesi de eklenince ürünün başarısız olma nedenleri ortaya çıkıyor.Daha sonra toplatılan bu hamburger birleşik hale getirildi ve Big’N’Tasty adıyla tekrar satışa sunuldu.

7. Arch Deluxe

7. Arch Deluxe

McDonald’s bu ürünü sadece yetişkinler için satışa sundu çünkü tadının gelişmiş damaklara uygun olduğunu düşünüyordu. Reklamlarında da çocukların bu hamburgeri görüp yüzlerini ekşitip gittiklerini gösterdiler. Ve reklamlar için 100 milyon $ harcadılar peki sonuç mu? McDonald’s’ın satışları %25 oranında düştü.

6. McLobster

6. McLobster

Neden başarısız oldu? Nedeni fiyatı. Açlığınızı geçirmeye yetmeyecek bir fast food hamburgerine kim 6$ ödemek ister ki? Açıkça konuşmak gerekirse birisi ekmeğin arasına ne bulduysa koymuş gibi gözüküyor. Zaten insanlar karides yemek istedikleri zaman genellikle McDonald’s’a gitmez.

5. McHotdog

5. McHotdog

1977’de yazdığı otobiyografisinde şirketin CEO’su Ray Kroc, McDonald’s’ın sağlıksız olduğu gerekçesiyle hotdog satmasını yasaklamıştı. Buna rağmen hotdog ABD’nin bazı eyaletlerinde, İngiltere’de, Japonya ve Kanada’da bazı mağazalar hotdog satışı gerçekleştirdi. Ama McHotdog hiçbir zaman tutunmayı başaramadı.

4. McPizza

4. McPizza

1900 lü yılların ortalarında McDonald’s pizza pazarına girmeyi denedi ama ortaya çıkan pizzanın tadı müşterileri çok memnun etmedi. Ayrıca pizza müşterilerinin pizza yemek için pizzacıları tercih etmesi(doğal olarak) bu ürünü tarihin tozlu raflarına attı. Şirket, büyük yatırımlarla pizza fırınları ve hiç gerek duyulmayan gel-al servisleri kurdu. Bu da boşa giden milyonlarca dolar anlamına geliyor.

3. McPasta

3. McPasta

1989’da makarna menülerini güneyde denemeye başlayan McDonald’s 1991’de bu ürünü New York’da satışa sundu. Bu menüler arasında lazanya ve köfteli spagetti bulunuyordu. Bu menülerin yanında da patates püresi, sos ve karışık sebzeler veriliyordu. Aynı pizzada olduğu gibi insanlar McDonald’s’ı makarnayla bağdaştıramadılar. Ve hiçbir zaman yeterli talebe ulaşamadılar.

2. McAfrica

2. McAfrica

Afrika genelinde açlık durumu varken yapılabilecek en kötü şey ne olabilir? Televizyonda açlık çeken çocukları izlerken mideye indirebileceğiniz McAfrica adlı hamburgeri üretmek ve reklamını yapmak olabilir. Bu ürünün başarısız olma sebebi tadından çok reklamın yapılma zamanlaması. Ama bu McDonald’ın bu hatayı ilk yapışı değildi. McAfrica 2002 yılında Norveç’te de satışa sunulmuştu. Tepkiler o kadar güçlü oldu ki McDonald’s restaurantlarına açlık çeken Afrikalılar için yardım kutuları koymak zorunda kaldı.

1. McLean Deluxe

1. McLean Deluxe

Bu ürünün en büyük sorunu aynı diet kolada olduğu gibi erkekleri soğutmasıydı. Diğeri ise tadıydı. Reklamda da görüldüğü gibi McDonald’s ürünü ‘yağsız ama lezzetli’ olarak duyuruyordu ama değildi! Yağın yerine su eklenmişti ve suyu etin içinde tutabilmek için su karajenan adlı yosun benzeri bir şeyle karıştırılıyordu. Tadı berbattı ve kimse tercih etmiyordu sonuç olarak başarısız oldu.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın