Görüş Bildir
Haberler
Megastarımız Tarkan'ı Zirveye Taşıyıp Zirvede Tutan Kariyerinden 12 Dönüm Noktası

etiket Megastarımız Tarkan'ı Zirveye Taşıyıp Zirvede Tutan Kariyerinden 12 Dönüm Noktası

Laurie Strode
29.04.2020 - 17:00

Megastarımız Tarkan, sizlerin de bildiği gibi bu unvanı kolay kazanmadı. 28 yıllık başarılarla dolu bir kariyere sahip. Uluslararası arenada Türkiye'nin pop temsilcisi, albümleri milyonlarca satan, neredeyse her şarkısı hit olan biri Tarkan. Bu yolculuğunda da bugünlere birçok yenilikle, çok sayıda başarıyla geldi. Bunların her biri onu bugün bildiğimiz Tarkan yaptı. 

Biz de sizler için Tarkan'ı zirveye taşıyıp zirvede tutan kariyerindeki en önemli 12 anı listeledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Tarkan 1992 yılında Yine Sensiz albümüyle Türkçe pop müzikte yeni bir kapı araladı.

2. Çok uzun sürmedi Tüm Türkiye'ye adını duyurması. 1994'te yayınlandığı single Şıkıdım, hem klibiyle hem şarkı sözleriyle herkesin dilindeydi.

3. Kimilerine göre Tarkan diskografisinin en iyi albümüdür Ölürüm Sana. 1997 yılında Tarkan'ı birkaç basamak daha yukarı taşımıştı bu albüm.

4. Tarkan bu üç albümle Türkiye'de kendini kanıtladığı kadar uluslararası arenada da büyük başarılar yakalamıştı.

Yurtdışında birçok müzik listesinde önemli başarılar yakaladı, Avrupa ve Güney Amerika turnelerine çıktı. 1998 yılında PolyGram France isimli plak şirketi Ölürüm Sana’nın lisansını alarak, derleme bir albüme dönüştürdü. 50 ülkede satışa sunulan bu albüm, tüm dünyada 3.500.000 adedin üzerinde bir satışa ulaştı. Ve birçok ülkeden ödülleri topladı.

5. Bu ödüllerden biri de 1999 yılında Dünya Müzik Ödülleri'ndendi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Üç albümle yakaladığı büyük başarıyı canla başla çalışarak hazırladığı albümüyle taçlandırmanın zamandı gelmişti.

2001'in yaz ayında çıkacağını müjdelediği yeni albümü öncesinde uzun bir zaman Amerika'da kaldı.

7. Yenilenmiş, tazelenmiş dönüşü muhteşem oldu...

8. Ama daha muhteşemi döndükten kısa bir süre sonra yayınladığı o zamansız albümüydü: Karma.

Karma albümünü şu linkte detaylı incelemiştik 👇

9. Karma'nın yakaladığı bu başarı, 2002 Dünya Kupası ile taçlandı. Albümün en başarılı şarkılarından Taş, milli takımın marşı haline getirildi.

10. 2003'te yayınlanan Dudu albümü vs. derken Tarkan bir dönüşüm daha geçirerek 2006 yılında tamamı İngilizce albümle yine fırtınalar estirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. 2007'de bir kez daha yenilenmiş bir Tarkan karşıladı bizi Metamorfoz albümüyle. Dijitale geçiş döneminde çıkan bu kıpır kıpır albüm, yine başka bir rekoru da kırmış oldu.

2007'de Metamorfoz çıktığında artık CD'ler yani fiziksel formdaki albümlere ilgi hızlı bir şekilde kaybolmuş durumdaydı. Buna rağmen albüm, çağdaşlarına göre yüksek rakamlı bir satışa ulaştı. Üstelik online platformlarda indirilme sayısı da oldukça yüksekti. Vay Anam Vay, Arada Bir, Dilli Düdük gibi hit şarkılarla dönemine damga vururken, hemen ertesi yıl yani 2008'de Tarkan; Tiesto gibi dünyaca ünlü DJ’lerle birlikte çalışarak Metamorfoz Remix albümünü de çıkardı.

12. Adımı Kalbine Yaz'dan sonra Türk Sanat Müziği albümleri furyasının önemli temsilcilerinden oldu. Ama 7 sene boyunca sevenlerini beklettiği pop albümü 10 ile yeniden doğdu Türkçe pop müziğe...

2010'da çıkan Adımı Kalbine Yaz, 2016'da çıkan Ahde Vefa'dan sonra 10. stüdyo albümü olmasına ithafen '10' adlı albümüyle aradan geçen 25 yıldan sonra bile hâlâ Türkçe Pop camiasını sallayabildiğini göstermişti. Ahde Vefa'yı saymazsak 2010'dan beri, 7 senedir, albüm yapmayan Tarkan, 10 ile kısa sürede hem Türkiye'de hem yurt dışında büyük başarılar elde etti. Yıllar içerisinde onlarca tribute albümde, sosyal sorumluluk projelerinde, düetlerle, coverlarla, reklam müzikleriyle her zaman adından ve başarılarından söz ettirdi Tarkan. Bu yolculuğunda, Türkiye de onu megastar olarak bağrına bastı, ne yapsa çok seviyoruz! 😍

Peki sizin için Tarkan'ın dönüm noktası nedir? Yorumlarda buluşalım... 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
78
8
8
3
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ördekkaç

Bayılıyorum bu adama.

Pickle Rick

Ölürüm Sana klibi Türk müzik tarihinin zirvesidir.

SO_FAR_SO_GOOD

adam 23 yıl önce instagram efektli bdsmli klip çekti. daha ne olsun!

TC Melis Çalışal

benimde aklıma 30 second to mars ın hurricane klibi gbi geldi :D türkiyede böyle birşey çekilmiş vay be :D