onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Memleketinizin Yerini Tutmasa da Seve Seve Gurbetçi Olabileceğiniz 20 Ülke

etiket Memleketinizin Yerini Tutmasa da Seve Seve Gurbetçi Olabileceğiniz 20 Ülke

müstesna
18.10.2015 - 04:23

İşinizden mi sıkıldınız? Yepyeni bir başlangıç yapmak mı istiyorsunuz? Başka bir ülkeye gitmek için kendinize göre sebepleriniz olması, en az olmaması kadar doğal. Fakat hangi ülkeye gideceğinize karar vermek de bir o kadar zor. İş imkanları, yaşam kalitesi, emniyet, ailenizin diğer fertleri... Bunlar göz önünde bulundurmanız gerekenlerden yalnızca bazıları.

HSBC, her yıl gerçekleştirdiği anket araştırmasının farklı bir ülkede yaşamak isteyip kararsız kalanlara yardımcı olabilecek 2015 yılı sonuçlarını yayınladı. Geçen yıl ilk sırada yer alan İsviçre bu yıl 10. sıraya gerilerken Hindistan 9. sıradan 17. sıraya düştü, ilk yirmiye yeni katılan ülkeler de var.

Yeni bir başlangıç yapmak isteyenlere fikir verebilecek bu listedeki ilk 20 yer ise şöyle:

Kaynak: http://www.businessinsider.com/the-20...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

20. Malezya

20. Malezya

Yurt dışında yaşamak isteyen sosyal ve maceraperest kimseler Malezya'yı sık sık tercih ediyor. Malezya'da yaşayan gurbetçilerin %63'ü sahip olduğu yüksek gelir ve iş-yaşam dengesi sayesinde sosyal hayatına vakit ve nakit ayırabildiğini söylüyor.

Bu durum Malezya'ya taşınacak yeni gurbetçilerin de kolayca arkadaş edineceğini kanıtlıyor.

19. Meksika

19. Meksika

''Eğer rengi, gürültüyü, kahkahayı, tarihi, kültürü seviyorsanız, Meksika'ya bayılacaksınız.'' diyor Meksika'da yaşayan bir yabancı. Meksika'ya farklı ülkelerden gelip yerleşenler oradaki yaşam tarzına ve kültüre diğer ülkelerden daha çabuk alışmış görünüyor.

Yabancıların %76'sı, iki yılın ardından Meksika'da kendi ülkelerindeymiş gibi hissettiğini belirtmiş. Bu oran, %62 olan dünya ortalamasından daha yüksek. Gurbetçilerin %82'sinin Meksika mutfağına bayılması ise pek şaşırtıcı değil.

Genel deneyimler açısından üst sıralarda yer alsa da, Meksika kariyer ve para açısından ortalamanın altında yer alıyor.

18. Çek Cumhuriyeti

18. Çek Cumhuriyeti

HSBC'ye göre, Çek Cumhuriyeti Orta Avrupa'nın en sanayileşmiş ekonomiye sahip ülkelerinden biri ve bu yüzden dış yatırım için ilk sıralarda yer alıyor. 

İş-yaşam dengesi kategorisinde de üst sıralarda yer alan ülke sahip olduğu yüksek standartlarla sağlık hizmetleri göz önüne alındığında ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

17. Hindistan

17. Hindistan

Geçtiğimiz yıl bulunduğu 9. sıradan 17'ye gerileyen Hindistan yükselen bir ekonomik güce sahip ve yeni iş olanakları ve kariyer alternatifleriyle birçok yabancıyı cezbediyor.

Ülkedeki aile odaklı kültür ve ucuz yaşam gurbetçilerin en çok ilgisini çeken iki şey. Çocuk bakımı ve eğitim kalitesi sayesinde Hindistan yurt dışında çocuk yetiştirme kategorisinde 9. sırada yer alıyor

Hindistan sosyal hayat kategorisinde 8, yerli arkadaşlar edinme kategorisinde 6 ve kültür kategorisinde de 7. sırada yer alıyor. Araştırmada yer alan bir gurbetçi: ''Hindistan sokaklarında yürürken karşılaştığınız kültür ve misafirperverlik sizi hayrete düşürecek.'' diyor.

16. Amerika

16. Amerika

HSBC'ye göre; dünyanın en büyük ekonomik gücü olan Amerika finansal özgürlük, daha iyi bir kariyer ve aile hayatı ile yabancıları cezbediyor.

Kariyer ilerlemesinde 3. sırada yer alan ülke girişimcilikte ise 4. sırada.

Yaşam maliyeti şehirlere göre değişiyor; New York, San Francisco ve Los Angeles en pahalı yerler.

Genellikle yüksek yaşam standartları sebebiyle tercih edilen Amerika'yı ebeveynlerin %61'i çocuklarını yetiştirmek için daha uygun bir yer olarak görüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. Rusya

15. Rusya

Eğlence, iş-yaşam dengesi, sosyal hayat, yerli arkadaşlar edinebilme ve dahası... Rusya'da yaşamak fazlasıyla eğlenceli görünüyor.

 Okul kalitelerine göre yapılan sıralamada ikinci olan Rusya'da eğitim ve çocuk bakımı nitelikli olduğu kadar da pahalı. Yüksek gelir oranı ve pahalı yaşam bir arada.

HSBC'ye göre Rusça öğrenmek ülkeye daha çabuk adapte olmanızı sağlayabilir.

14. Umman

14. Umman

Gurme restoranları, alışveriş olanakları ve pazar yerleriyle ünlü Umman sahip olduğu yüksek yaşam standardıyla; gelir kategorisinde 2, iş-yaşam dengesi kategorisinde ise 4. sırada yer alıyor.

Ülke ekonomisi kategorisinde 9 sırada yer alan Umman'da ekonomi oldukça güçlü.En güçlü petrol endüstrisinin yanı sıra tarım, balıkçılık ve turizm de yükselişte.

Yurt dışında çocuk yetiştirme gibi kategorilerde alt sıralarda yer alan Umman aile kurmak isteyen gurbetçiler için pek uygun görünmüyor.

13. İspanya

13. İspanya

Ekonomi sıramalarında alt sıralarda olsa da İspanya yabancıların sık sık tercih ettiği popüler bir ülke. 

Aile yaşamı kategorisinde 4. sırada yer alan İspanya sosyal hayat sıralamasında zirvede yer alıyor.

Yaşanan küresel kriz İspanya'yı derinden etkiledi ve işsizlik büyük bir sorun. İspanya'da yaşayan yabancıların büyük bir çoğunluğukendi işiyle meşgul. Onlardan biri ise şöyle diyor:

''7 yıldır İspanya'nın güneyinde yaşıyorum ve burayı çok seviyorum. Buradaki hayatın temposu, hava, insanlar, her şey.''

12. Hollanda

12. Hollanda

Genel yaşam kalitesinde ve okul niteliği kategorilerinde üst sıralarda yer alan Hollanda iş güvenliği sıralamasında zirvede yer alıyor bu da onu aile kurmak için en çok tercih edilen yerlerden biri haline getiriyor.

Hollanda iş-yaşam dengesi kategorisinde 5. sırada. Güçlü bir ekonomiye sahip olan ülke, iş fırsatları ve iyi durumdaki çalışma şartlarıyla yabancıları cezbediyor.

11. Hong Kong

11. Hong Kong

Hong Kong Çin'den oldukça bağımsız; kendi para birimine ve yasalarına sahip. Sosyal hayat kategorisinde üçüncü sırada, kariyer ilerlemesi kategorisinde zirvede yer alan Hong Kong sosyal yaşam ve yüksek gelir beklentisinde olan yabancıların popüler noktası. 

Burada yaşayan yabancılar alışık olduklarından daha küçük evlerde yaşamaya alışmak durumunda. Hong Kong dünyadaki en pahalı ve en kalabalık yerlerden biri. İş-yaşam dengesinde iş daha ağır basıyor; gurbetçiler çok sıkı çalışmak zorunda kalabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. İsviçre

10. İsviçre

Genel sıralamada zirvedeki yerini koruyamasa da İsviçre ülke ekonomisi kategorisinde 1. sırada. 

İsviçre'de yaşayan yabancıların yaklaşık üçte biri 200.000 $'dan fazla gelire sahip. Yaşam maliyetinin yüksek olması yüksek maaşlara olan ihtiyacı da arttırıyor.

Alp Dağları'nda yapılan kayak, mükemmel manzaralar, harika yemekler ve inanılmaz çikolatalarından olsa gerek; İsviçre yaşam kalitesi kategorisinde 4. sırada.

9. Birleşik Arap Emirlikleri

9. Birleşik Arap Emirlikleri

İyi restoranları ve alışveriş merkezleriyle ünlü Birleşik Arap Emirlikleri'nde hem yaşam kalitesi hem de yaşam maliyeti yüksek; ortalama gelir ise 124.000 $'dan fazla.

Yabancıların çocukları onlar için bulunan özel uluslararası okullarda eğitim görmek zorunda fakat boş yerler kısıtlı ve anne-babalar ellerini çabuk tutup kayıt işlemlerini erkenden yapmak zorunda kalıyor.

8. Tayvan

8. Tayvan

HSBC'ye göre Tayvan yabancılara hayat dolu bir kültür, pırıl pırıl denizler ve kozmopolit bir başkent sunuyor.

Tayvan, yabancıların yerli hayata ve kültüre kolaylıkla alışabildiği yerlerden biri. Burada yaşayan gurbetçilerin %70'i sosyal yaşamdan memnun. En çok şikayet ettikleri konular ise; iş-yaşam dengesi, okulların niteliği ve çocuk bakımı.

7. Avustralya

7. Avustralya

Avustralya uyum, iş-yaşam dengesi ve diğer tecrübeye dayanan kategorilerde üst sıralarda yer alıyor. Ülkede yaşam maliyeti oldukça yüksek. 

Gurbetçiler rahat ve resmiyetten uzak çalışma atmosferinden fazlasıyla memnun çünkü saygı ve profesyonellik de mevcut.

6. Kanada

6. Kanada

Kanada, yeni bir kültürün parçası olmak isteyen yabancılar için harşka bir ülke. Ülkede yaşayan gurbetçilerin yarısından fazlası yerli halkın arasından arkadaş edinmenin kolay olduğunu düşünüyor, %75'i de yerli halk ile bütünleşmenin ne kadar rahat olduğundan söz ediyor.

Kanada yaşam kalitesi, barınma ve kariyer ilerlemesi kategorilerinde üst sıralarda yer alıyor.

Gurbetçiler en çok iş-yaşam dengesinden ve gelirden şikayetçi fakat çocuklarını iyi bir yaşamın beklediğini düşünüyorlar. Kanada kaliteli eğitim, sağlık hizmetleri ve düşük suç oranıyla ailelerin en çok tercih ettiği 10 ülke arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Almanya

5. Almanya

Yabancıların çocuklarını yetiştirmeyi tercih ettiği ilk 5 ülkeden biri Almanya. Katılımcıların %82'si yerel ekonomiye olan güvenini de ayrıca belirtiyor.

Almanya düşük suç oranı ve istikrarlı siyasi düzeni ile yaşamak için fazlasıyla güvenli bir yer. Gurbetçilerin %66'sı Almanya'nın ana vatanlarından daha güvenli olduğunu söylüyor.

Yaşam maliyeti oldukça yüksek ve yabancıların şikayet ettiği konu ise sosyal hayat.

4. Bahreyn

4. Bahreyn

HSBC'ye göre Bahreyn heyecan verici kariyer fırsatları ve sakin bir yaşam tarzıyla yabancıları cezbediyor. 

Bahreyn ülke ekonomisi kategorisinde 8, gelir ve iş-yaşam kategorilerinde ise 3. sırada yer alıyor. Aileler için ideal bir yer olan bu ülkede yaşayan gurbetçilerin %54'ü çocuklarına daha iyi bir yaşam sunduğunu söylüyor.

3. İsveç

3. İsveç

Aileler için ideal olan bir diğer ülke ise İsveç. Çocuk bakımı ve maliyeti sıralamasında zirvede yer alan ülke istikrarlı ve güçlü bir ekonomiye sahip. Sağlık hizmetleri pahalı değil.

Eşsiz ormanları ve gölleriyle de kaliteli bir yaşam sunan İsveç çevre dostu bir ülke.

Yabancılar vergilerin ve yaşam maliyetinin yüksek olduğunu düşünüyor ve barınma olanaklarının kısıtlı olduğunu söylüyorlar.

2. Yeni Zelanda

2. Yeni Zelanda

Diğer ülkelere göre oldukça düşük suç oranı sebebiyle HSBC Yeni Zelanda'yı çocuk yetiştirmek için en iyi yer olarak adlandırıyor.

Ülkede yaşayan yabancıların %77'si yaşam kalitelerinin burada daha yüksek olduğunu söylüyor.

Gelir kategorisinde alt sıralarda yer alan Yeni Zelanda'nın genel sıralamada zirvede yer almayışının nedeni ise ekonomi.

1. Singapur

1. Singapur

Ekonomi kategorisinde 2, aile ve tecrübe kategorilerinde ise 3. sırada yer alan Singapur gurbetçiler için en cazip yer.

Dünyadaki hem en temiz ve en güvenli hem de en pahalı yerlerden biri olan Singapur okul niteliği kategorisinde zirvede.

Fakat Singapur kariyer odaklı yabancılar için daha mantıklı çünkü iş-yaşam dengesinde iş fazlasıyla ağır basıyor. Bir diğer sorun ise hükumetin yerel medya üzerindeki kontrolü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
285
97
34
34
26
10
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam