onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Mersin İftar Saati: Mersin’de Akşam Ezanı Saat Kaçta Okunacak? İşte Mersin Ramazan İmsakiyesi…

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Mersin İftar Saati: Mersin’de Akşam Ezanı Saat Kaçta Okunacak? İşte Mersin Ramazan İmsakiyesi…

Müslümanlar, bugün Ramazan Ayı’nın ilk orucunu tutuyor. Dün gece kalkılan sahurla birlikte oruç için niyetler edildi ve iftar saati beklenmeye başlandı. Oruç tutarak nefislerini kontrol altına almaya çalışan Müslümanlar, akşam ezanı ile birlikte oruçlarını açacak. Mersin’de yaşayan vatandaşlar, ‘Mersin iftar vakti’ ve ‘Mersin akşam ezanı ne zaman’ sorularına cevap arıyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı Mersin Ramazan İmsakiyesi…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mersin İftar Saati Kaçta?

Mersin İftar Saati Kaçta?

MERSİN İFTAR SAATİ: 19.21

MERSİN RAMAZAN AYI İMSAKİYESİ

ORUCA NE ZAMAN VE NASIL NİYET EDİLİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı bu soruya şöyle cevap vermiştir;

'Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî’, II, 85). Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332).'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuduktan sonra her zaman daha fazla ilgi duyduğum habercilik sektöründe çalıştım. Gazete ve internet sitelerinin çeşitli departmanlarında görev aldıktan sonra 2021 yılında beri Onedio’nun bünyesinde bulunmaktayım. Doğru ve yorumsuz şekilde Türkiye ve dünyadan haberleri sizlere ulaştırmak için buradayım.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın