Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Mini Anayasa Paketi: Üç Parti 7 Maddede Anlaştı

Mini Anayasa Paketi: Üç Parti 7 Maddede Anlaştı

Mini anayasa değişikliği için AK Parti, CHP ve MHP'li Anayasa Komisyonu üyeleri, 7 madde üzerinde uzlaştıklarını açıkladı.  Son toplantının ardından kameraların karşısına geçen parti temsilcileri, uzlaşılan maddelerin içeriğine ilişkin detaylı bilgi vermedi. Ancak uzlaşılan 7 maddeden 4'ünün askeri yargı ile ilgili olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri mini Anayasa değişikliği için bir araya geldi. Temsilciler toplantı sonrası basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada üç partinin 7 madde üzerinde uzlaşmaya vardığı bildirildi.

Basın açıklamasında AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, 'Bugün itibariyle partilerimizin görevlendirdiği 3 uzlaşma komisyonu üyesi olarak çalışmalarımızı tamamladık. Uzlaştığımız maddeleri, yaptığımız çalışmaları, değerlendirmeleri sayın genel başkanlarımıza ileteceğiz ve sayın genel başkanlarımızın yapmış olduğu çalışmalar, yapacakları değerlendirmeler sonrasında da bunun yasalaşacağını, kanunlaşacağını ve ilk etapta Meclis açıldığında gündeme geleceğini düşünüyoruz. Mevcut anayasadaki 7 maddede uzlaşma sağladık. Bu birkaç madde daha artabilir ya da farklı değişiklikler de olabilir.' dedi.

Uzlaşılan maddeler hakkında 'şimdilik' bilgi yok

AK Partili Gül'den sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da 'Bu 7 maddenin dışında da birkaç maddede de mutabakat olabileceği düşüncesi gelişti' derken çalışmaların parti liderlerine sunulacağını söyledi. Tezcan uzlaşılan maddeler hakkında 'şimdilik' bilgi vermeyeceklerini belirtip, çoğunluğunun yargıyla ilgili olduğunu aktardı. CHP'li komisyon üyesi HSYK ile ilgili maddelerde uzlaşma sağlamadığını ekledi.

MHP'li komisyon üyesi Mehmet Parsak da 1.5 aylık sürede 9 toplantı gerçekleştirildiği bilgisini verdi, 'Bu çalışma müşterek bir teklife dönüşecektir' diye konuştu.

Süreç nasıl gelişti?

Süreç nasıl gelişti?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Anayasa’da yargı alanına ilişkin değişikliklerin acilen yapılması hedeflenmişti. 

Bunun için önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bir araya geldiği toplantıda bu konuda temel bir anlaşmaya varılmıştı. 

Ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerinde ise üç siyasi parti temsilcilerinin dar kapsamlı bir anayasa değişikliği için görüşmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Komisyon'da AK Parti adına Abdülhamit Gül, CHP adına Bülent Tezcan, MHP adına ise Mehmet Parsak yer almıştı.

Al Jazeera ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
7
3
3
1
1
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

T.C Anayasası'na birtakım maddeler ekleme uğraşı içinde olmayıp, içerisindeki hükümleri uygulamaya gayret etseniz, halbuki hiçbir problem olmayacak.