onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Mutfağınızın Evinizdeki En Tehlikeli Yer Olduğunu Biliyor muydunuz?

Mutfağınızın Evinizdeki En Tehlikeli Yer Olduğunu Biliyor muydunuz?

Sağlığımız açısından en titiz olmamız gereken yer mutfak. Hem hijyen açısından hem de fiziksel tehlike açısından savunmasız kalabileceğimiz yer mutfak. Bazı durumlar çok küçük ihtimaller gibi görünüyor olsa da zararlı bakterilerin vücudumuza almamak ve kendimizi yaralamamak için dikkat etmemiz gereken unsurlar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Plastik saklama kapları

1. Plastik saklama kapları

Bazı plastik üreticileri kapları esnek hale getirmek için, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek bazı özel kimyasallar ekliyorlar. Yıllar sonra büyük sorunlara neden olabilecek bu kimyasalların yiyeceklerinizde veya vücudunuzda olmasını istemediğinizden eminiz.

2. Bulaşıkla dolu bir lavabo

2. Bulaşıkla dolu bir lavabo

Tabaklarınızdaki yiyecek parçacıkları bir süre lavabonun altında kalırsa, zehirlenmeye neden olan bakteri (salmonella) ve diğer bakteriler için üreme alanı oluşturmaya başlar. Bu yüzden lavabonuz zehirleyici bir ortam haline dönüşebilir. Bulaşıklarınızı bekletmeden sıcak suda yıkamaya özen gösterin.

3. Bıçaklarınız

Bıçaklar her zaman keskin olmalıdır. Eğer yeterince keskin değillerse, bir şey kesmeye çalışırken kayabilirler ve elinize veya vücudunuza zarar verebilirler.

4. Mutfak el havlusu

El havluları mutfağınızdaki en kirli şeylerden biridir. Yemek pişirirken ellerinizi yıkamadan önce bile onlara dokunursunuz. Ellerinizi yıkadıktan sonra kurulamak için dokunduğunuzdaysa bir öncekinden kalan bakterilerin temiz sandığınız elinizden yemeğe geçmesine neden olursunuz. Ellerinizi kurulamak için en iyi yöntem kullan-at havlu kağıtlar olabilir.

5. Oda spreyi

5. Oda spreyi

Her türlü oda spreyinin içerisinde bulunan kimyasallar akciğerlere zarar verebilir ve hatta kansere neden olabilir. Bu yüzden mutfağınızı sürekli havalandırıp çöpünüzü dışarıya çıkarsanız daha iyi olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Gazla çalışan fırın

6. Gazla çalışan fırın

Yatmadan veya evden çıkmadan önce fırınınızı kapattığınızdan emin olun. Sürekli bir şeyleri unutuyorsanız güvenlik kilidi olan ocaklardan alın. Bu, ocaktan çıkan gazın tehlikelerinden sizi koruyacaktır.

7. Yapışmaz tencere ve tavalar

Aşırı ısınmış teflon, toksik dumanlar çıkarabilir. Bu yüzden eski moda olan ama daha sağlıklı çelik veya döküm ürünleri kullanmanız öneriliyor.

8. Kıyma makinesi

Et kıyma makineleri çok güçlüdür. Parmaklarınızı öğütücüden uzak tutmaya dikkat edin. Eti eziciye doğru itmek ve elinize zarar vermemek için daima özel bir alet kullanın.

9. Çöp öğütücü

Eğer lavabonuzda çöp öğütücü kullanıyorsanız bu parmaklarınız için tehlikeli olabilir. Öğütücüye elinizi yaklaştırmayın. İçine bir şey düşürseniz bile, elinizle çekip çıkarmaya çalışmayın.

10. Kesme tahtaları

Etler ve sebzeler için daima ayrı kesme tahtaları kullanın. Çiğ et ciddi hastalıklara neden olan bakteri içerebilir. Ve tahtada oluşan çatlaklar bakterilerin çoğalması için en uygun yerler olduğundan hiçbir zaman zarar görmüş veya kırık olanları kullanmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Prizler

11. Prizler

Prizler lavabodan uzakta, elektrikli aletlerin bulunduğu yerden yaklaşık 25 cm üstte olmalıdır.

12. Bulaşık süngeri

12. Bulaşık süngeri

Bulaşık süngerinde bulunan bakteriler tahmin ettiğinizden çok daha hızlı büyür. Sürekli durulanması zararlı bakterileri öldürdüğü anlamına gelmez. Bakterileri öldürmek için, ıslak süngeri mikrodalga fırında tutabilir veya seyreltilmiş çamaşır suyunda birkaç dakika bekletebilirsiniz. Ya da bulaşık makinenizin en sıcak programında yıkayabilirsiniz. Ama en iyisi yenilemek.

Süngerdeki daha fazla tehlikeli bilgi için:

13. Gaz boruları

13. Gaz boruları

Ocağa bağlanan gaz borusu ara ara kontrol edilmeli, herhangi bir gaz kaçağı olup olmadığına bakılmalıdır. Deterjanlı süngerle boruların üzerine köpük bırakıp gaz çıkışının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

14. Perdeler

14. Perdeler

Perdeler ocaktan uzak bir yerde, çok uzun olmayacak şekilde kullanılmalıdır. Rüzgar estiğinde yanan ocağa kadar ulaşarak yangın çıkarabileceğini unutmayın.

15. Özellikle çocuğunuz varsa çok daha dikkatli olun!

15. Özellikle çocuğunuz varsa çok daha dikkatli olun!

Kesici aletleri, deterjanları ve elektirikli alet kablolarını sürekli saklı tutun. Cam ürünleri, çöpleri ve ona zarar verebilecek diğer maddeleri ulaşamayacağı yerlerde bulundurun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
3
2
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Allfather

Tahta sağlıklı değildir. Kimisi sağlıklı diye tahta kullanıyor