Görüş Bildir
Haberler
Nas Suresi Nasıl Okunur? Türkçe Anlamı ve Faziletleri Nedir?

Nas Suresi Nasıl Okunur? Türkçe Anlamı ve Faziletleri Nedir?

Nas suresi Kur'an-ı Kerim'in 114. ve son suresidir. Toplamda 6 ayetten oluşan Nas Suresi adını ayetlerin sonunda yer alan nas kelimesinden almaktadır. Nas kelimesinin Türkçe anlamı insandır. Namazda okunmasının yanı sıra nazar karşı okunan dualardandır. Mekke'de indiğine inanılmaktadır. Nas Suresi Türkçe okunuşu, anlamı ve faziletleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Nas Suresi, Kuran-ı Kerim'in son suresi olup fazileti büyük olan bir duadır. Kur'an-i Kerim'in 114. suresi olup Medine döneminde inmiştir. 6 ayetten oluşmaktadır. Felak Suresi ile birlikte bu iki sureye 'Muavvizeteyn' denilmektedir. Surede insanların, Allah'a sığınması emredildiğinden dolayı surenin adı insanlar anlamına gelmektedir. Nas Suresinde Allah, sinsice kötülüğe sürükleyen cinlerin ve insanların şerrinden Allah'a sığınılması konusunda öğütler vermektedir.

Nas Suresi Okunuşu

Nas Suresi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul e'ûzü birabbinnâs

2- Melikinnâs

3- İlâhinnâs

4- Min şerrilvesvâsilhannâs

5- Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

6- Minelcinneti vennâs

Nas Suresi Türkçe Anlamı

Nas Suresi Türkçe Anlamı

1. De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,

2. İnsanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine),

3. İnsanların İlâhına.

4. O sinsi vesvesenin şerrinden,

5. O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler)fısıldar.

6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!

Nas Suresi Önemi Nedir?

Nas Suresi Önemi Nedir?

Nas Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 114. olan ve son suresi olma özelliğini taşımaktadır. Sure altı tane ayetten meydana gelmektedir.

Nas Suresi Faziletleri

Nas Suresi Faziletleri

Bilindiği gibi Felak Suresi insanların kötülüklerden Allah'a sığınmak için okudukları bir suredir. Nas suresi de yine aynı amaç ile okunmaktadır. Surenin anlamında insanların cinlerin ve insan şeytanının şerrinden Allah'a sığınılması gerektiği emredilir. 

Nas Suresinin faziletleri arasında şifa vermesi, koruması bulunur. Bu surenin yatmadan önce ve namazlardan sonra okunması gerekmektedir. Hz. Muhammed (SAV) rahatsızlığı döneminde gece yatağa girdiği sırada İhlas, Felak ve Nas surelerini üçer defa okumaktaydı. Sonrasında avuçlarına üfler ve elleri ile vücudunu sıvazlardı. 

Nas Suresi uykudan önce 7 kere okunduğu zaman kişiler gece vesveseden ve kötülüklerden korunmuş olurlar. Bunun yanında Müslümanların tüm kötülüklerden korunması için her gün 7 defa Felak, Nas ve Ayetel Kürsi okuması gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın